gymjenny

Alla inlägg under februari 2012

Av Jenny Wigren - 15 februari 2012 12:43

Med lite lunch i magen känns allting bra igen :) Idag vart det köttpaj á la LCHC, sjukt gott! Själva "degen" består av ägg och grädde.... Riktgit lyckat, kan erkänna att jag vart rätt skepteisk när jag läste receptet, men det vart bra!!


Degen består av 4 st ägg och ½ dl grädde som vispas, hälls i en smord form och in i ugnen på 200 C, tog ca 10 min innan "degen" var fast. Efter det kan du hälla på vad du vill, beroende på vilken paj du vill ha, taco, broccoli, köttfärs eller ost- och skinkpaj. Stanningen bestod av grädde, ost och grekisk yoghurt :)


Ikväll är det äntligen dags för Body Balance igen, ska bli så otroligt skönt! Få stärka upp benen med statisk träning, sträcka ut och mjuka upp höft, baksida lår och rumpa är nog det jag längtar mest till just nu. Det och att få komma ner i varv, jag har en tendens att ha en vardag full med aktivitet och träning - helt enkelt fart och fläkt, att då ta sig tiden och varva ner känns som världens lyx! Ska faktiskt ta mig an ett annat projekt också i den genern, men det tar vi en annan gång :)


Ska bli spännande att se hur morgon dagens träning blir också! Jag är vikarie på Body Pumpen som är varje torsdag kl 6.30 på Gold's Gym och Häni som äger passet har gett en förvarning på att han kanske inte orkar, stackarn dras med en förkylning, så han har mig på stand-by för tillfället :) Om han är stark och kry nog så blir det istället löpning... ser INTE fram emot det, jag blir alldeles för lätt uttråkad men jag får se det som ett tillfälle till motivation eller något, jag vet att jag kan komma in i ett flow när jag löper, men det tar ett tag innan jag är där, aja, jag har valt det själv :P


PUSS!!

/J

Av Jenny Wigren - 15 februari 2012 07:55

Gårdagen bara försvann!! Underbart mycket på jobbet så det här med "rast" vart som inte av, därav inga inlägg och sen på kvällen så fortsatte det i det tempot tills jag självdog i soffan, tur jag återuppstod idag ;)


Idag stod återigen ben och rygg på schemat, samt invägning :)


Passet gick riktigt bra, benen fick sig en rejäl match!! Fantastiskt!


Dagens pass:

Benböj, lutande 100 kg 10 x 3

Utfall, m fot på bänk 40 kg 8 x 3

Latsdrag, smalt 35 kg 10 x 3

Rodd, brett 30 kg 10 x 3

Benpress 30 kg 10 x 3

Baksida lår 35 kg 8 x 3

Chins - 25 kg 10 x 3

Rodd, smalt 25 kg 8 x 3

Rygglyft 5 kg 10 x 2

Dynamiska utfall 20 st x 2


Så imorgon hoppas jag på träningsvärk i rumpan!!


FORMKOLL 15/2

Vikt: 58,4 (+0,5 kg)

Fett% 22.2% (-0,5%)

Fettvikt 13,0 kg (-0,1 kg)

FFM 12,2 kg (+0,2 kg)

 

Bara marginaler men ändå :) Testade idag att ställa in mig både som standrad och som atlet på vågen, väldigt spännande, skulle jag gå på atlet så skulle fettprocenten vara 20,9 % = 12,2 kg. För att gå in som atlet ska du regelbundet och under en längre period ligga på ca 10 timmar träning/vecka. Jag anser inte riktigt att jag är där utan tänker fortsätta köra på standrad, iallafall ett tag till. Nu snittar jag kanske 7-10 pass/v men jag känner mig själv, jag skulle köra på som ett djur för att öka upp träningen så jag skulle stanna inom min nya "norm" och det skulle resultera i sämre resultat och prestation på träningen, så för en gångs skull tänker jag va glad över att passa i det "normala" facket :P


Så vad blir strategin framöver, kolhydrater - inte kolhydrater, äta vad jag vill - ätardag?! Jag kommer fortsätta köra på med LFHQ/LCHF och det är till största del för att min mage mår så otroligt mkt bättre sen jag skalade bort gluten! Tänker inte gå så långt så jag ser mig själv som glutenintolerant men helt klart överkänslig... Jag kommer vara strikt i veckorna och släppa lite mer under helgen, men absolut inte fritt fram!! Jag vill ha magrutor, å det är en bit kvar dit!


/Jenny

Av Jenny Wigren - 14 februari 2012 07:58

Hoppas ni alla får en underbar dag, även om denna dag till stor del riktar sig mot kärlekspar så vill jag slå ett slag för kärleken till vänner, familj och sig själv!! Glöm inte att visa ALLA dem du älskar runt omkring dig lite extra mycket ömhet, vänskap och kärlek just idag :*


Själv började jag med att ge mig själv kärlek genom RPM, underbart och jag var riktigt pigg... Fick försöka dämpa mig lite så jag inte skulle skrämma slag på mina älskade deltagare som kanske inte såg riktigt lika pigg ut som jag kände mig :D


Så nu har jag en arbetsdag framför mig på StjärnaFyrkant innan jag går mot Gold's Gym och drillar en av mina PT kunder, hon ska också få lite extra mycket kärlek ikväll, då intervaller bl.a står på schemat ;)


  

Min tattuering med orden "Kärkek"  "Familj", format som ett hjärta, som trots va kortet säger är taget 12/2 2010


Så ge dig själv en kram och en dag med bara positiva ord, klarar du det? Att under en hel dag bara ge dig själv komplimanger och stoppa eventuella negativa tankar? Testa!!


PUSS!


Av Jenny Wigren - 13 februari 2012 18:35

Sitter äntligen i min fina soffa och myser med datorn, tv:n, katten och den öppna spisen :) Så underbart att sitta och mysa framför en brasa! På mindre än två månader... gick nog snarare 3 dagar så gick jag ifrån tron att jag alltid skulle bo i lägenhet till att älska att bo i hus!!


Ikväll bir en väldigt lugn kväll! Kroppen är lite seg och huvdet är tungt, så ikväll blir det soffan och böcker. Jag har en rolig (?) tendens att läsa två böcker samtidigt, en skönlitterär/mys bok och en som tar mig vidare med min träning men även med mitt jobb som PT. Just nu läser jag både Egoboost - Isabella "Blondinbella" Löwenrip samt Pulsträna - Jonas Gustrin.


Så jag ska sjunka ner ännu djupare i soffan och bara njuta av vilan, för imorgon är det på't igen! Då väntar min älskade RPM :D


/J

Av Jenny Wigren - 13 februari 2012 09:46

Kan ha löst veckan... det var det där med vilodag :S Jag har iaf lagt passen så att varje muskelgrupp får vila mellan passen. Jag tycker jag har ett bra upplägg och det känns bra för mig, huvudsaken!


När passen blir tyngre så kommer jag självklart bli noggrannare med vilan, jag får se till att min periodisering med tyngre träning läggs samtidigt som löpningen dör ut. Med andra ord till hösten, så under sommaren fortsätter jag med mellanstyrka (8-10 reps/2-3 set) och 2-3 löpass/v.


  


Så här ser den färdiga veckan ut, fredagen är inte dubbelpass, utan jag kör intervaller i ca 25-30 min och efter det fortsätter jag med styrkan.


Höll även på att glömma, så här vart så småningom förra veckan, inte illa med tanke på att jag låg sjuk mån-ons!


      


Nu blir det mellis - dagens 3:e mål för min del ;)

/Jenny



Av Jenny Wigren - 13 februari 2012 07:46

och jag har fortf inte riktigt satt veckans träning, får kanske sova på det en natt till :)


Det här är i alla fall första utkastet!


  


Morgonens träning gick riktigt bra! Har däremot fortfarande träningsvärk i triceps så jag fick lugna mig där, fick lägga mer fokus på axlar och bröst:


Dagens pass:

Bröstpress 9 kg 10 x 3

Bröstflyes i kabel 15 kg 10 x 3

Axelpress 7 kg 10 x 3

Axellyft, sidan m lutning 5 kg 10 x 3

Axellyft fram 4 kg 10 x 3

Baksida axel 3 kg 10 x 3

Bamsecurl 17.5 kg 10 x 3

Armhävning 10 x 3

Bicepscurl 25-30 kg 10 x 3

Axeldrag mot hakan i kabel 25 kg 10 x 3


Så, morgonen till ära sitter jag nu med min kesella och kaffe och njuter av en skön känsla i kroppen!! Nu kör vi!


/Jenny

Av Jenny Wigren - 12 februari 2012 18:51

Vet inte om jag ska känna att jag just nu sitter och varvar ner efter min styrkeklass på TRIM eller om jag laddar upp inför spinningen med Matfors fotbollsgrabbar :P Roligt hade vi brudar i all fall (japp bara tjejer på klassen!!) och roligt och jobbigt kommer grabbarna att få det - LOVELY! Under tiden så sitter jag nu och jobbar med planeringen för mina PT kunder, nu ska träningsscheman skrivas, träningspass sättas i detalj, kostdagböcker läggas in och räknas på och sist men inte minst - smarta mellanmål ska skrivas ner till dem :) Mellanmål är något som många glömmer (?) eller struntar i, synd eftersom det är ett bra sätt, anser jag, att hålla blodsockret och hungern i schack mellan huvudmålen. Jag fungerar även som så att jag har svårt att äta mycket på samma gång, då är mellanmål guld värt!! Jag har personligen snöat in på kesella och lågkalori sylt (nähä?!) eller frukt + proteinshake...


* Har du något bra tips på ett mellanmål?!


Har ännu inte nästa träningsvecka klar för mig, bara på ett ungefär... vet bara inte hur jag ska få in allt?! Jag har verkligen inte problemet att inte få in träningen i min vardag, för mig handlar det om att ta ut det jag verkligen vill och måste, å då ta bort resten. Svårare än det låter... När jag nu jobbar extra med träning så kommer det in träningstimmar via det, dessutom älskar jag att träna med min sambo och mina vänner = ännu fler träningspass. Sen har jag även ett mål, ett mål som kräver mycket nötande i gymmet, ett nötande som min sambo och vänner inte prioriterar på samma sätt.... ja då blir det träningstimmar på egen hand där SAMT att jag fortfarande har en tävling med chefen att träna på - löpning. Tur att det är samma träning som krävs för att jag ska orka ligga hack i häl på min älskade PT kund och peppa in henne i mål på sin drömtid :) Så ja... hur hade jag tänkt lyckats med detta... för något som absolut inte får glömmas är den underbara återhämtningen och vilan... hahahaha, ja det är tur jag är optimist :P Får fundera ett tag till innan jag sätter den kommande veckans träning, en sak är i alla fall säker, imorgon kl 6.00 är jag i gymmet igen med vackra Pernilla och ger allt i axlar, armar och bröst :D  - hoppas träningsvärken hinner lägga sig i triceps :S


/Jenny

Av Jenny Wigren - 12 februari 2012 09:10

Hoppas ni alla haft en trevlig kväll och sovit sött :)


Jag hade en underbar lördag!! Fylld med träningen, mysig promenad runt sidsjön i solen och massa skratt och mys med vänner på kvällen och ja, jag tänker va så jobbig och säga - gud va skönt det var att inte dricka!! Slippa tröttheten och framförallt känslan dagen efter :)


Idag blir det en lugn dag med städning, soffmys (vi ska leka bakisdag) och några timmar med jobb och planering för gruppträningen och mina PT kunder. Sen först ikväll blir det träning igen :) Längtar redan!


Däremot väldigt glad att jag slipper träna överkropp idag för jag har fantastiskt nog träningsvärk i armar och rygg!!!!!


/Jenny 

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards