gymjenny

Alla inlägg under maj 2013

Av Jenny Wigren - 7 maj 2013 21:38

Hoppas er dag vart bra!

Min har vart fantastisk, kan erkänna att jag vart bra trött men det har ändå gått :) slapp somna framför ratten också, mkt uppskattat!

Som jag skrev började min dag på Magasinet och direkt efter det drog jag mot Uppsala och jobb på Sats :)

Där körde jag dels två PT kunder men även transformer - 8 tappra, och nu slutkörda, medlemmar vågade testa ngt nytt ;) Fick även med mig det grymt snygga linnet från SATS, en vårnyhet som jag vart kär i, den ska jag jobba i imorgon :)

Fick även ett mess idag som verkligen gjorde min dag lättare - en PT kund som jag nu fått lämna vidare då mitt och hans schema inte gick ihop. Han skrev att han saknade mig och vår träning! Värmer så extremt mkt att höra!!

Imorgon hägrar gymträning igen, men då jag stänger Magasinet imorgon så får jag lite sovmorgon i alla fall - med andra ord "sweet dreams"

/Jenny

Av Jenny Wigren - 7 maj 2013 07:25

Vill börja mitt inlägg med att tacka GRITen och allt spinning/RPM under denna vår - TACK! Utan er hade morgonens intervaller vart lika vedervärdiga som jag förväntat mig. Jag hade i mitt stilla sinne peppat mig själv med: 

- Det blir bara en nära dödenupplevelse och förmodligen spyor de första gångerna

- Du har inte dött förr 

För det är 8-9 månader sedan jag körde löpintervaller så visst hade jag räknat med att när jag satte igång löpbandet på samma nivå som jag hade när jag körde regelbundet, ja då skulle jag förmodligen vilja spy... Så gissa min förvirring när jag drar igång med de första intervallerna och inser att jag måste höja, HÖJA hastigheten därför att mina intervaller morgonen till ära känns lätt... Intervaller ska aldrig upplevas lätt. 


Visst vet jag att all konditionsträning är bra träning och i RPM, mina egen gjorda cykelpass samt i GRIT så jobbar vi med intervaller, mycket intervaller men jag hade ändå inte räknat med denna fantastiska förbättrning. Helt plötsligt känns inte Tjurruset lika långt bort. Så idag är jag extremt tacksam över min gruppträning och mina högintensiva klasser!! :) 


Utöver att jag fick öka hastigheten så kan jag även vara glad över att jag inte känner mig död, trots att klockan ringde tidigt igen. Kaffekopp nr 2 är på g in i blodomloppet och jag hoppas på en dag då ögongen kommer orka hålla sig uppe. Borde inte bli några problem, har recepetionen på Magasinet nu och vid 14 går bilen mot Uppsala. Idag är även en SATS dag och jag ska ha både PT kunder men hålla i gruppträningskonceptet Transformer. Transformer är ett pass där vi jobbar med cirkelträning i sunergy360 multimaskinen, ska bli jätte kul att se hur många som vågar komma och testa! 


För att inte vara allt för positiv kan jag avsluta inlägget med att säga att allt inte är bra, glömde ta med löpar skorna så jag fick ta de jag hade på gymmet. Detta har resulterat i en blodig och inte allt för mysig blåsa på stortån, av kärlek och vördnad för er så slipper ni ett kort på den ;) 


Ni får njuta av min svettiga topp istället! 


 

Tom med de rosa strumporna skiftar i färg, sexigt! 


Älskade, älskade kaffe!


Hoppas ni alla får en fantastisk dag!

/Jenny  

Av Jenny Wigren - 6 maj 2013 21:12

Älskade gym träning, förlåt för att jag glömt dig!!

Andra passet avklarat och förutom rädslan inför morgondagens träningsvärk så känns det jätte bra!

Sjukt nöjd över kvällspasset och här kände jag mig betydligt starkare :) kan också ha att göra med att jag inte var nyvaken!

Bilder innan träningen, ursäkta jätte smilet men älsklingen stod och förundrades över mitt beteende så jag hade svårt att inte skratta :)

Passet vart som följer:

Bröstpress, hantlar 8-10 x 4
Bröstflyes, hantlar 8-10 x 4
Bicepscurl, stång 10-12 x 4
Baksida axel, hantlar 10 x 4
Hamercurl, hantlar 8-10 x 4
Axellyft åt sidan, hantlar 8-10 x 4
Omvända bicepscurl, stång 10-12 x 3
Armhävningar, fötter på brits 10 x 3
Lutande axellyft, sidan m hantel 10 x 3

Mycket nöjd och med en skön, utmattande känsla i kroppen!! Och imorgon, ja imorgon blir det löpintetvaller.... Oh my lord!

Av Jenny Wigren - 6 maj 2013 07:25

Precis så kändes det när jag intog gymmet imorse! Hjälp vad fort jag tappat *panik*. Visst vet jag om att jag inte vart direkt flitig i gymmet det senaste året, innan flytten neråt så var jag ändå i gymmet 3-4 mornar/veckan tillsammans med min vapendragare Pernilla. Men efter flytten har det bara blivit några tappra försök men inget ihållande, å ja, det kändes idag! Kontakten var inte alls lika lätt att hitta, tog irriterande lång tid att hitta rätt i övningarna och att få in flytet, aja, bara acceptera läget och vara stolt över att jag kom upp, kom iväg och gudarna ska veta - levererade ett i alla fall godkänt ben- och magpass. Jag kan känna redan nu att imorgon kommer träingsvärken vara ett faktum, blir bra det, imorgon ska jag ju bara springa mig igenom lite intervaller ;) 


 


Har även tappat förmågan att ta svettiga gymbilder på mig själv in action :P Så ni får nöja er med denna så länge så hoppas jag snart hitta någon frän app som får mig att se mer levande och faktiskt star ut kl 5.20 på mornarna, wish me luck! 


Dagens första pass vart som följer

Benböj, smith 10-14 x 4

Bulgarian split squat med kelltbell 8-10 x 4

Benpress 10-12 x 4

Fällkniven 12-15 x 4

Utfall i smith 10 x 3

Benspark 10 x 3

Liggande lårcurl 10 x 3

Hjulet - mage 12-15 x 3

Benlyft från ställning 15 x 3


Jag har som mål att va i gymmet 1 gång till idag, då är det bröst, biceps och axlar som ska tränas. Vet bara inte om jag kommer iväg som planerat från receptionen. Min kära kollega ligger nämligen hemma sjuk så vi får se hur länge jag får äran att jobba, kanske blir fram till stängning - livet som delägare är inte alla gånger så glammigt ;) 


Ha en fantastisk början på denna dag!

/Jenny 


Av Jenny Wigren - 5 maj 2013 17:44

Då är det dags för gymträning igen! Nu är planeringen gjord och det är nästan så att väckarklockan redan är ställd :P


 


Nu har jag skrivit ner vilka träningspass/v som ska hinnas med, hur de ska få plats samt att alla träningsscheman är gjorda! 


Eftersom jag faktiskt älskar morgonträning så har jag lagt en del av träningen innan öppning på gymmet, den ni ;) Jag vet att jag kommer komma in i det, det har jag gjort förr! Men jag räknar med att de två första vekorna blir lite tuffare... bara att hålla koll på målet och kämpa! Kommer även att få dubbelköra vissa dagar, tur att det kommer hinna gå 11 timmar mellan träningspassen. Jag har sagt det förr och säger det igen - Planering, planering, planering och sen lyckas du ;) 


Planeringen för nästa vecka ser ut som följer


Mån: Gym (ben + mage) samt Gym (bröst, triceps + axlar)

Tis: Löpning, intervaller  

Ons: Gym (rygg, biceps + axlar)

Tor: Löpning, distans

Fre: GRIT x 2

Lör: Det som inte vart gjort under veckan :P 

Sön: Vila


Hej och hå! Klockan ringer 04:15, vilket iofs är som sovmorgon på sätt och vis. I alla fall om jag jämför med pendlningen till Uppsala ;) 


Nu väntar snart middagen och sen ligger jag i fas med alla dagens måltider också :) 


Ge allt!!   

/Jenny 

Av Jenny Wigren - 5 maj 2013 09:24

Idag blir det en välbehövlig vilodag! Har kört egna klasser dagligen sen i måndags och sista gången jag hade en hel dag utan träning var söndag för 2 veckor sedan. Sen ska det tillägas att jag under denna period haft 3 dagar där min enda träning beståt av Body Balance, en form av mindklass och för mig upplevs mer som aktiv vila än fysiskt ansträngande. 


Däremot signalerade kroppen igår på Body Pumpen att den var lite trött och vikterna kändes definitivt tyngre än de gjorde på fredagen, så idag blir det inte mycket jobb för kroppen :) Passar dessutom riktigt bra med en vilodag idag eftersom dagen består av jobb på mitt älskade lilla gym! Idag är det receptionen som står på schemat, underbart!


Så här har träningen sett ut sedan 1 maj, kan även erkänna att när dagen består av två GRIT pass så stiger ming matkostnad lavinartat! Tror jag måste ha slagit Person bästa i att äta i fredags :P


 



Nu till veckan när mina gruppträningspass kommer att minska i antalet är det även hög tid att börja lägga upp ett träningsschema där gruppträningen, löpningen och gymmet ska få plats. Dags att börja lyfta vikter igen - gud så jag saknat det! Samt att jag måste komma igång med löpningen, dels för att jag vill men även för att jag kommer behöva det när 1 mil i tuff terräng ska överlevas i oktober :)


Så vad är det för er idag? Träning eller vila?! :) 


Ge allt!

/Jenny 



Av Jenny Wigren - 3 maj 2013 14:19

Tillhör en ny serie träningskoncept framtagna av LES MILLS, serien i sig heter GRIT och finns dels i Strength men även som Plyo och Cardio. Jag gick nu i år grundutbildningen i GRIT Strength som är högintensiv intervallträning som gör att vi kommer upp och nuddar mjölksyra tröskeln samt jobbar upp styrka och flås! Det är ett stenhårt pass och rekommenderas till dem som vill jobba hårt, tränar regelbundet och som inte är skadade! Det ni ;) 


Jag personligen älskar GRIT strength, har ingen erfarenhet av dem andra två, men är ändå överlycklig över att denna form av träning finns tillgänglig även i gruppträningssalen. Du får chansen att på 30 min verkligen jobba arslet av dig! Du mår inte bra under passet, inte direkt efter MEN SEN, känslan av att ha jobbat på max är fantastiskt! Jag kan med handen på hjärtat erkänna att det är ett under att jag själv överlevde de två utbildningsdagarna!! Hade det inte vart för att en tjej i samma grupp som mig, bröt ihop (före mig) och jag la allt mitt fokus på att få henne igenom sista passet, ja.. då hade nog någon fått peppa mig medan krokodill tårarna bara sprutade!! 


Nu när jag haft klassen regelbundet (1 ggn/v på SATS och även nu i två veckor haft 1-2 klasser på Magasinet) så kan jag i alla fall säga att det känns okej. Den är fortfarande galet tung och gudarna ska veta att jag är bra nervös varje gång - "Kommer jag verkligen palla det här?" "Hur ska jag överleva det här?" Men det går!! Du blir bra på det du tränar! Så enkelt är det, gäller bara att hålla i ;) 


 


Idag kl 11.00 hade jag ärna att hålla klassen för mina deltagare på SATS i Uppsala och nu om 3 timmar så är det dags igen, fast denna gång för deltagare på Magasinet - UNDERBART! Det är med andra ord först om 2 timmar som jag börjar fråga mig själv igen - "Hur ska detta gå?" :P 


Vill ni veta mer så gå in på lesmills.com och kolla in klasserna, för mer info om GRIT Strength, följ länken


http://w3.lesmills.com/sweden/en/fitness-classes/team-training/les-mills-grit-strength/about-les-mills-grit-strength/


Kör hårt!!
/Jenny 

Av Jenny Wigren - 2 maj 2013 11:37

För exakt en vecka sen var jag näst intill förlamande nervös! Då återstod bara några få timmar innan jag skulle upp på scen och föreläsa om Kost! Publiken bestod av ett underbart gäng dammer, tjejer, brudar och ett få tal karlar :) Jag hade äran att göra detta genom företaget Betty Inspiration som håller inspriationskvällar för tjejer i Uppsala med olika teman. 


Så här en vecka efter är jag väldigt nöjd över min prestation, jag fick fram det jag ville få fram och fick tacksamt nog en massa beröm efteråt... och nej, inte bara av min mamma och svärmor ;) 


Mitt mål med föreläsningen var att på ett lättsamt sätt få fram varför vi äter samt ge några förhållningsregler på hur vi kan leva i vardagen för att få en hälsosam kosthållning! Jag tog upp spännande saker som måltidsordning, hälsosamma snacks, vikten av vatten och protein samt något så sexigt som tallriksmodellen. 


Nedan följer lite bilder från kvällen, Copyright: Olle Sternrud 2013 - den fantastiska fotografen under kvällen



Jag och Olga Rönnberg (MammaFitness) som också föreläste under kvällen, tro det eller ej men vi har båda klackar!


 


Jag precis innan jag ska på scen, nu hade nervositeten äntligen släppt!



   


MÅNGA vackra dammer hade jag framför mig 


Även om jag är nervös som en gnu (?) timmarna innan så är detta verkligen något jag älskar, att kunna nå ut till så många på samma gång och förhoppningsvis ge dem något att ta med sig hem och som gör en skillnad för dem!


Tack till Betty Inspiration - http://www.bettysinspiration.se/ som gav mig den här möjligheten :)


Ge allt!

/Jenny 



PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards