gymjenny

Alla inlägg den 22 maj 2013

Av Jenny Wigren - 22 maj 2013 11:08

Dagen började som alla andra dagar denna vecka, tidigt! Kl 6.00 var ett möte mellan mig och mina kära kollegor bokat. Allt för att vi ska hinna ses och prata ihop oss utan att behöva avbryta för att hjälpa våra underbara medlemmar!! Kändes bra och jag är verkligen så extremt tacksam att vi kommer så bra överrens!! Klart jag var något nervös inför att kliva in som delägare utan att egentligen veta hur vårt samarbete - ägarna emellan, skulle gå. Med facit i hand är jag jätte tacksam! 


En annan fördel med att kliva upp kl 5.00 på morgonen är att jag var på plats när Rikards söta kusin Emma klev in innanför dörren och ville bli en Magasinet medlem! Vi firade hennes medlemskap på bästa sätt - med träning! Hon var sjukt duktig och vi gick igenom ett helkroppsprogram som kommer bli kanon för henne. Svårt att tro att hon aldrig styrketränat innan - grymt stark och satte alla tekniker jätte fort! Grym brud med andra ord ;) Själv höll jag mig relativt lugn, valde att inte utmana mig allt för mycket med vikterna och la fokus på mina små axlar, inte mycket puls av den träningen direkt. Jag körde: 


Latsdrag 10-12 x 4

Rodd 10-12 x 3

Axellyft, sidan 8-10 x 3

Baksida axel, hantel 10 x 3

Axellyft fram, viktplatta 10 x 4

Ryggresning 12 x 3


Valde som sagt lägre vikter och fick en myskörning istället för all in träning! Känns bra och jag fortsätter hoppas på att vakna helt 100 imorgon! hoppet är det sista som överger människan ;) För även om jag känner mig stark och rösten låter betydligt mkt bättre, så vet jag att kroppen inte är helt återställd än. Skynda långsamt - fast på mitt sätt


Om nu allt går som det ska så ser resten av träningsveckan ut som följer

Tor - Body Pump (ev RPM)

Fre - GRIT x 2

Lör - Body Pump + Body Balance (kvarteler i sthlm så senast lör MÅSTE jag va frisk)

Sön - Löpning 


Visst har jag nämnt att jag älskar att träna?! 


En annan reflektion som slår mig denna vecka är att det nu bara är två veckor kvar innan nästa utbildning! Efter varje utbildning som jag går så känner jag väl någonstans att nu kanske det räcker, jag kanske inte behöver nå fler?! Det brukar hålla i max 3 mån (tror faktiskt det vart längsta uppehållet mellan en genomförd utbildning och nästa bokning/planering). Det senaste äret har jag däremot gett upp dem funderingarna och accepterat att det händer så sjukt mycket i träningsbranschen, att jag aldrig kommer vara ens i närheten av färdigutbildad! Däremot kommer jag inte heller kunna gå allt - det är omöjligt! Det gäller att gå det som relevant, det som behövs för mitt yrke och det jag vill gå och brinner för! Så om två veckor är det alltså dags för årets 3:e utbildning inom ett gruppträningskoncept, den ni ;) I Januari gick jag min GRIT utbildning och i mars gick jag The Academys cykelutbildning, så jag även kan leda egna klasser i spinning och inte bara ha en licensering på RPM. Nu är det dags för Body Combat, vilket roligt (?) nog är andra gången jag går :P Jag gick den för första gången sommaren 2009, höll klasser i det i 8-9 mån. Sen togs det bort på anläggningen jag jobbade på och jag valde att inte fortsätta kämpa med konceptet. Utan jag la fokus på Body Balance, Body Pump, Box, Vattengympan, Cirkelträningen och barn dansen som jag även höll under denna period. Eftersom du behöver gå om ett Les Mills koncept om du inte hållt det aktivt så är det nu dags för grundutbildning nr 2 i samma koncept :) Många frågar om det inte känns drygt att gå utbildningen igen och jag måste ärligt svara nej. Helt ärligt, jag behöver gå om för att få en påminnelse om alla tekniker som jag inte utövat alls under dessa år. Sen är Les Mills utbildningarna FANTASTISKA! Det är så mycket mer än bara kärnan i konceptet, du får så mycket hjälp och inspiration i hur du är som instruktör, hur du jobbar med din coaching, närvaro i gymmet och hur du bäst ger deltagarna feedback, overderligt att få mer hjälp inom den delen :) 


Sen, eftersom jag nu gått några Les Mills utbildningar, kan jag erkänna att det är med lite rädsla jag ska överleve 3 dagar med konceptet igen...! GRIT utbildningen var utan tvekan värst!! Men sen är det konceptet det vidrigaste som Les Mills erbjuder också, så det är kanske inte så överraskande att även utbildningen då var vedervärdig. På andra plats måste jag nog ändå lägga Body Attack, i den utbildningen ingick fystester och det är klart det blir sjukt jobbigt då. En utbildning jag för övrigt inte tog mig igenom! Jag svimmade av på scenen dag nr 2 pga överträning och för mycket stress. Jag valde då att inte fortsätta dag nr 3 och att sen valde jag även att inte göra kompletteringen, jag tog reaktionen från kroppen på allvar och insåg att just där och då, var det inte läge att bli Body Attack instrutktör. Så nej, jag lyckas långt ifrån med allt jag tar mig an. För övrogt en fördom jag fått möta nu på slutet, så här kom beviset på att inte klarar allt. På tredje plats däremot, där kommer Body Combat utbildnigen och jag kommer så väl ihåg träningsvärken, smärtan i mina vader och den sjuka trötthet som följde efter dessa utbildninsdagar... Men men, överlevde jag en gång, ja då gör jag det igen! Denna gång dyker jag i alla fall upp på utbildningen något mer tränad än jag var första gången jag gick ;) 


Bilder från förr, känns som 20 år sedan!! 


     

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards