gymjenny

Alla inlägg den 12 maj 2013

Av Jenny Wigren - 12 maj 2013 10:52

Jag har fortfarande mål med min träning, även om jag tillåtit allt (ALLT) för mycket annat komma ivägen så är det dags att sluta skjuta på något jag verkligen vill! Det är bara att bestämma sig och nu har jag gjort det! Jag kommer inte säga mitt mål högt, har fått för mig att det jinxar allt, så jag är tyst och bara fortsätter med de små mål jag satt upp.


Jag jobbar med veckomål. Under v. 18 stramade jag till kosten och nu är det max 1 dag i veckan som jag tillåter mig själv att äta onödga kalorier såsom snacks, glass, godis osv. Under veckan som vart nu var det att lägga till gymträningen och komma igång med löpningen - check! Nästa vecka, veckan som drar igång imorgon - ja då är det dags att ta itu med kosten på riktigt. Missförstå mig rätt, jag sköter mig redan i dagsläget. Det är bara dags att gå in i nästa fas - att ta det ett steg till.


Jag anser att vanlig mat är bra mat. Problemet är att vanlig mat säger ytterslit lite, det är bara att du går till dig själv - vad tänker du på när jag säger vanlig mat? Jag vet att det inte är samma för alla. Jag älskar att prata kost, och anser att det är nyckeln till allt! Om jag träffar en PT kund 1 timme/veckan så kan jag påverka den timmen. Jag har även uppföljning under veckan som gör att jag kan påverka, men allt är förstört om inte min kund sköter sin kost! Jag lägger mig alltid i mina PT kunders kosthållning. En del mer, en del mindre. Allt beroende på mål och utgångsläge. I och med mitt nya veckomål och för att det är nyckln till allt, så kommer det bli mycket kostsnack framöver i bloggen. 


Jag har som princip att testa det mest som kommer på marknaden och som blir en snackis. Av anledningen att om det blir en hype så kommer jag träffa PT kunder/medlemmar som antingen har testat, vill testa eller kommer att testa själv. Jag håller mig väldigt ödmjuk inför det mesta som kommer. Allt som finns kommer funka på vissa människor, vissa trender passar en större målgrupp och andra en mindre klick människor. Jag anser inte att jag kan döma ut eller förkasta allt, i alla fall inte utan att först testa hur jag mår. Nu testar jag inte allt så pass länge så jag kan märka bestående förändringar, jag utför inte heller tester på mit blodvärde, mina näringsämnen eller kolesterolvärden för att kunna se nutritionsmässigt vad som händer i kroppen. Jag går på känsla, hur det funkar för mig i vardagen samt på min egna prestation. När jag inte utsätter mig själv för tester såsom detox, juicedetox eller olika lågkolhydratdieter så äter jag vanligt mat. En kost som bygger på, vad jag anser, sunt förnuft och som har flera års forskning på sin sida. Jag vill ha en kost som tillgodoser mitt näringsbehov i form av makro- och microämnen. Som ger mig alla delar av kostcirkeln, en kost som samarbetar med min kropp rent fysiologiskt och en kost som funkar i vardagen. Jag äter till stor del husmanskost och har gett mig ganska mycket frihet att äta det jag vill och känner för. Det har gjort att jag legat där jag vill både i prestation och rent viktmässigt. 


Men för att komma dit jag vill nu och för att lyckas med *pip* så behöver jag göra en del förändringar. Jag kommer få bli lite stramare i kosthållningen, fortfarande med ett hälsosamt tänk och med målet att hålla och orka. Jag brukar rekommendera mina kunder/medlemmar att äta varierat, regelbundet och att hålla koll på portionerna. Mitt mål till nästa vecka

* Proteinrikare frukostar 

* Mer kolhydrater i form av grönsaker, bönor, linser och rotfrukter. 

* Rena kosten, rensa bort mycket av de halvfabrikat och dolda sockerkällor som finns. 

* Äta mer regelbundet, dags att ta planeringen ett steg till - här ska en veckoplanering göras ;) 


Jag firar detta med att helt enkelt ta dagens första mellanmål kvarg med äppelmos och kanel. Imorgon ska det vara hallon i kvargen istället, önska mig lycka till ;) 


Kaffekoppen är också i närheten!


 


Ha en fantastisk dag!

/Jenny 



PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards