gymjenny

Alla inlägg under maj 2013

Av Jenny Wigren - 15 maj 2013 11:22

Känner äntligen att jag är på benen igen! Absolut inte hundra men så mycket bättre än hur jag mådde i måndags och igår! :) Sömn är grejen, helt klart! Sovit så galet mycket mer de senaste 3 nätterna än jag gjort på jätte länge, det har verkligen hjälpt. Nu vet jag att sömn och vila är väldigt viktigt för vår hälsa och återhämtning och jag sover, dock inte lika mycket som jag ibland skulle behöva. Jag tillhör den delen av mänskligeheten som anser att sömn är tråkigt och tidskrävande, finns så mycket roligare saker att göra än att sova ;) 


De senaste nätterna/dagarna och kvällarna har jag däremot inte haft något annat val än att sova, kroppen har inte tillåtit något annat och det har även gett resultat! Galet vad snabbt jag ändå återhämtat mig! Nu gäller det att jag inte gasar på för snabbt, då vet jag exakt vad som händer. Så idag ligger fokus på att jobba, undvika att anstränga rösten och att inte utmana kroppen för mycket. Då åker jag ner i febern igen, det vet jag sen tidigare misstag :P 


Me today

   

Å nej, sofforna är inte ett skämt. de tillhör 70 tals inredningen ;)


Min snygga, tillfixade tatuering!!! Så sjukt glad! :D 

 

Något kladdig men ni ska få en bättre bild :)


Kör hårt!

/Jenny 

Av Jenny Wigren - 14 maj 2013 18:19

Säg det onda som inte har något gått med sig?!

För ett år sedan, mer exakt den 19 maj tatuerade jag tre hjärtan på min underarm. De tre symboliserar mina tre bröder! :) problemet är att jag inte vart nöjd, de var inte symmetriska, jämna eller snygga... Jag lovade mig då att göra ngt åt dem - snabbt! Nu på söndag är det exakt ett år sedan, tiden går bra fort ibland! Så nu var det mer än dags, inte mer än ett år tänker jag gå med en tatuering jag inte gillar!! Haft kontakt med en duktig tatuerare i två veckor och jag ringde honom för att kolla on han hade någon tid, lite snabbt ;) vart extremt glad när det visade sig att han faktiskt hade ett hål idag kl 16.00 Jag brukar aldrig vara glad över att va sjuk men idag vart det en riktig "tur i oturen"!

Långt ifrån skönt men nu är det gjort! Tack Tom för ett jätte bra räddning :)

Imorgon hoppas jag må riktigt bra igen!! Jag kan ju alltid drömma ;)

/Jenny

Av Jenny Wigren - 14 maj 2013 08:07

och febern börjar släppa! Gårdagen var helt klart värsta dagen hitills, kan också ha att göra med att jag utsatte den för jobb i närmare 6 timmar. Idag känner jag att det är på väg att vända, även om halsen är värre än någonsin. Så för stunden består mitt liv av sömn och jobb. Är återigen på mitt älskade gym i Enköping. Fördelen är att morgonöppningen är väldigt lugn, och jag gör allt för att inte anstränga kroppen mer än nödvändigt. 


Kommer däremot inte att åka in till Uppsala idag, känns jätte tråkigt! Nu när jag inte är där alls mycket så värdersätter jag tiden där på ett helt annat sätt och jag längtar dit när en Uppsala dag äntligen kommer. Däremot så kommer det arbetet inte att gå, att jobba som PT är betydligt mer ansträngande än vad jag tror folk tror. Det ska i alla fall vara det om inte annat! Den tid som min klient har med mig, handlar helt och hållet om min klient. Jag ska vara på alertern, kunna passa, puscha, peppa och ha allt mitt fokus på min klient. Då går det inte att sitta bredvid, läsa anteckningarna över dagens pass och halvhjärtat säga någon uppmuntrande då och då. Eller det är klart det går, och tyvärr kommer en del Personliga Tränare där ute undan med det också. Jag är däremot inte lärd till det och jag är (beroende på min klients fysiska förmåga) slut både fysiskt men även mentalt efter en träff. Är jag då inte helt hundra och måste ta värktabletter för att hålla febern borta så är det inte värt att de lägger sina pengar på den träffen. Då är det bättre att dem kör på egen hand, efter de övningar/gruppträning jag rekommenderar dem istället och så kör vi när jag är på banan igen. Det handlar alltid om vad som är bäst för min klient, alltid! 


 

Mitt lilla hjärta håller sig nära när jag ligger sjuk <3 


Under gårdagens förvirring/feber glömde jag även lägga upp bilden på förra veckans träning. Länge sedan jag hade en vecka med så lite gruppträning :) 


 


Veckans planering blir såklart lite svävande, det beror helt på när kroppen är igång igen, för studen känns det som att jag aldrig kommer orka igen... så jag tar en dag i taget. Den gruppträning jag har planerad än så länge är 

Torsdag: Body Pump

Fredag: GRIT x 2

Söndag: Body Balance 


Sen önskar jag såklart att jag kunde få till min gymträning och löpning denna vecka, men med handen på hjärtat. Om jag så bara får till Body Balance på söndag så kommer jag va stolt! 


För tillfället får jag nöja mig det jag orkar, ska desstutom fortsätta fylla på förrådet med bra näringsämnen så lite örtte och ett äpple är aldrig fel. Framförallt inte när man skär upp äpplet, dränker det i kanel och har till lite keso ;)


 


Ha en fantastisk dag!

/Jenny 

Av Jenny Wigren - 13 maj 2013 09:36

Jag vaknade redan igår med halsont, så fruktansvärt irriterande! Insåg när det var 4 timmar kvar till mina klasser att det bara var önsketänkande att kroppen skulle klara Body Pump 45 min och sedan RPM 30 min - framförallt när jag redan stod med feber och svettades bara jag tänkte tanken på att röra mig framåt... Så det bidde inte så mycket med den träningen. Istället fick jag snällt åka hem med ordern - SOV! från Sara och Klas! 


Och det var exakt vad jag gjorde! Mår fortfarande inte bra, lever på ibumetin och kraxar på rätt duktigt men den som säger att livet som gymägare är glammigt alla dagar i veckan har fel ;) Nu är det som det är och jag vet att jag blir avbytt tidigare idag så nu gäller det att hålla kroppen flytande tills dess :) 


Idag började även min tillstramning med kosten, blir en massa fokus på grönsaker och frukt ett tag framöver. Nu gäller det att ladda depåerna på vitaminer och mineraler. Jag har alldeles för mycket kul och spännande att se fram emot framöver så något så dumt som förkylning hinns inte med ;) 


Va rädd om er!
/Jenny 

Av Jenny Wigren - 12 maj 2013 10:52

Jag har fortfarande mål med min träning, även om jag tillåtit allt (ALLT) för mycket annat komma ivägen så är det dags att sluta skjuta på något jag verkligen vill! Det är bara att bestämma sig och nu har jag gjort det! Jag kommer inte säga mitt mål högt, har fått för mig att det jinxar allt, så jag är tyst och bara fortsätter med de små mål jag satt upp.


Jag jobbar med veckomål. Under v. 18 stramade jag till kosten och nu är det max 1 dag i veckan som jag tillåter mig själv att äta onödga kalorier såsom snacks, glass, godis osv. Under veckan som vart nu var det att lägga till gymträningen och komma igång med löpningen - check! Nästa vecka, veckan som drar igång imorgon - ja då är det dags att ta itu med kosten på riktigt. Missförstå mig rätt, jag sköter mig redan i dagsläget. Det är bara dags att gå in i nästa fas - att ta det ett steg till.


Jag anser att vanlig mat är bra mat. Problemet är att vanlig mat säger ytterslit lite, det är bara att du går till dig själv - vad tänker du på när jag säger vanlig mat? Jag vet att det inte är samma för alla. Jag älskar att prata kost, och anser att det är nyckeln till allt! Om jag träffar en PT kund 1 timme/veckan så kan jag påverka den timmen. Jag har även uppföljning under veckan som gör att jag kan påverka, men allt är förstört om inte min kund sköter sin kost! Jag lägger mig alltid i mina PT kunders kosthållning. En del mer, en del mindre. Allt beroende på mål och utgångsläge. I och med mitt nya veckomål och för att det är nyckln till allt, så kommer det bli mycket kostsnack framöver i bloggen. 


Jag har som princip att testa det mest som kommer på marknaden och som blir en snackis. Av anledningen att om det blir en hype så kommer jag träffa PT kunder/medlemmar som antingen har testat, vill testa eller kommer att testa själv. Jag håller mig väldigt ödmjuk inför det mesta som kommer. Allt som finns kommer funka på vissa människor, vissa trender passar en större målgrupp och andra en mindre klick människor. Jag anser inte att jag kan döma ut eller förkasta allt, i alla fall inte utan att först testa hur jag mår. Nu testar jag inte allt så pass länge så jag kan märka bestående förändringar, jag utför inte heller tester på mit blodvärde, mina näringsämnen eller kolesterolvärden för att kunna se nutritionsmässigt vad som händer i kroppen. Jag går på känsla, hur det funkar för mig i vardagen samt på min egna prestation. När jag inte utsätter mig själv för tester såsom detox, juicedetox eller olika lågkolhydratdieter så äter jag vanligt mat. En kost som bygger på, vad jag anser, sunt förnuft och som har flera års forskning på sin sida. Jag vill ha en kost som tillgodoser mitt näringsbehov i form av makro- och microämnen. Som ger mig alla delar av kostcirkeln, en kost som samarbetar med min kropp rent fysiologiskt och en kost som funkar i vardagen. Jag äter till stor del husmanskost och har gett mig ganska mycket frihet att äta det jag vill och känner för. Det har gjort att jag legat där jag vill både i prestation och rent viktmässigt. 


Men för att komma dit jag vill nu och för att lyckas med *pip* så behöver jag göra en del förändringar. Jag kommer få bli lite stramare i kosthållningen, fortfarande med ett hälsosamt tänk och med målet att hålla och orka. Jag brukar rekommendera mina kunder/medlemmar att äta varierat, regelbundet och att hålla koll på portionerna. Mitt mål till nästa vecka

* Proteinrikare frukostar 

* Mer kolhydrater i form av grönsaker, bönor, linser och rotfrukter. 

* Rena kosten, rensa bort mycket av de halvfabrikat och dolda sockerkällor som finns. 

* Äta mer regelbundet, dags att ta planeringen ett steg till - här ska en veckoplanering göras ;) 


Jag firar detta med att helt enkelt ta dagens första mellanmål kvarg med äppelmos och kanel. Imorgon ska det vara hallon i kvargen istället, önska mig lycka till ;) 


Kaffekoppen är också i närheten!


 


Ha en fantastisk dag!

/Jenny 



Av Jenny Wigren - 11 maj 2013 09:44

Hej!!


Imorse ringde min klocka vid den fantastiska tiden 6.00, hade det inte vart för morgonens 2 träningskompisar, ja då hade jag inte kommit upp. Jag ställde faktiskt om kl till 6.30 innan jag insåg att jag aldrig skulle hinna jogga med grabbarna, äta frukost och duscha innan jag skulle öppna gymmet, så det var bara att masa sig upp! 


Åter igen, detta med morgonträning och framförallt morgonlöpning är något som låter så fantastiskt kvällen innan och stunden efter att det är gjort. Men just som klockan ringer, ja då är det inte ens lite mysigt! 


Så dagens träning vart löpning, vet varken tiden eller distansen som jag var ute. Jag vet att benen tillslut kändes lätta och att vädret var underbart! Vet även att dessa små killar vart rastade, avdampade och lyckliga :) 


 


I torsdags skulle det egentligen också ha stått löpning på schemat, men när jag vaknde upp och insåga att lägenheten på riktigt behövde en rejäl omgång med kärlek och rengöringsmedel så vart det en grovstädning på 5,5 tim. Sen räckte inte tiden till för att jag även skulle hinna sova ut, mysfrukost med älsklingen, möte på jobbet och tillsut grillkväll med familjerna :) Inget jag sörjer för, jag gillar verkligen att träna. För mig är det terapi att städa, rensa och göra rent! Så skönt efteråt! 


Andra tanker som slagit mig denna vecka är att jag önskar jag kunde vara en riktig löpare - en person som bara kan ta på sig skorna och lätt kunna ta sig runt 1-1,5 mil. Jag inser att jag kan komma dit fysiskt, det är bara att öva och fortsätta springa. Tillslut kommer jag att vara där - men vad gör jag med huvudet under tiden? Det är inte så att jag inte står ut med mina egna tankar, det är inte problemet. Problemet är att jag ibland kommer på riktigt bra saker och då händer två saker. 1 - jag vill skriva ner tanken innan den försvinner, 2 - jag är så pass impulsiv så jag vill få tanken/idéen/planen i lås.... Inget av detta går att göra ute på en landsväg. Jag får helt enkelt börja med ljudböcker :P 


Ha en fantastisk lördag! Själv jobbar jag några timmar till och sen blir det till att fira 9 månader tillsammans med universums finaste kille! Min älskade Rikard <3 


/Jenny 

Av Jenny Wigren - 8 maj 2013 20:08

Dagens sista mål kommer att bli kesella med äppelmos (lågkalori) och kanel! Mums!!


Har dessutom en hel del vatten kvar att få i mig! Jennie Widebrant (från dansgruppen Bounce) skrev i en intervju att hon var nogrann med att dricka mycket vatten. Hon såg det som att hon duschade kroppen innifrån. Tyckte det var väldigt smart tänkt! Det ligger mycket sanning i det också. Eftersom vi till största del består utav vatten och just uttorkning är det som står bakom mycket huvudvärk, trötthet och nedstämdhet idag, så kan det vara värt att  komma upp i sin dagliga vattenkvot. Kvoten är lite olika beroende på vilket klimat vi befinner oss i, vad vi gör om dagarna samt hur vår kropp rent fysiologiskt förbrukar vatten. Rent generellt säger man 1,5-2 liter vatten om dagen. Jag kommer nog inte vinna guld i vattendrickande men jag kämpar varje dag med att komma upp i alla fall 1,5 rent vatten/dag. Jag använder vattenflaskor för att hålla koll på mängden vatten jag faktiskt dricker, så 1 1/2 vattenflaska om dagen är målet, har 1/2 kvar ;)


 


Eftersom jag personligen tycker att bara vatten är rätt träligt och mindre kul så brukar jag ta till knep för att jag ska få i mig mitt vatten - ungefär som när man försöker lura barn till att äta/dricka något de inte tycker om! Min favorit är att ha en tillbrinngare med hallon i! Så sjukt gott och fräscht! En annan favorit är att bubbla vattnet med en Soda Stream eller liknande - blir genast så mycket roligare om det är bubblor i! Ett annat knep jag har, och som jag ofta använder när jag har ont i magen är att jag tar varmt vatten och har i juice från en citron, funkar varje gång för at lugna ner magen :)


Nu blir det till att börja stänga ner gymmet och önska alla en god natt!

/Jenny



Av Jenny Wigren - 8 maj 2013 11:15

Då var veckans gymträning klar! 


Hade helst tränat gym hela veckan!! Så känns det just nu, men sen är det exakt så jag känner även efter löpträningen samt efter min gruppträning. I love it all! Det gör också att kravet på planering och balans blir större. Så det jag har kvar att se fram emot denna vecka är 2 x löpning, 2 x GRIT och gruppträning på söndag - UNDERBART! 


Var inte meningen att jag skulle ha någon gruppträning i helgen men det behövdes vick på söndagens Body Pump 45 min samt RPM 30 min. Eftersom jag vet att jag själv ofta kan behöva hjälp med vick, ser jag till att verkligen kunna hjälpa mina kollegor när de väl behöver hjälp :) Å som ni vet - jag älskar mina gruppträningskoncept så jag ställer mer än gärna upp ;) 


Dagens ryggpass vart som följer

* Chins i gravidtron 8-12 x 5

* Rodd, smalt handtag 10-12 x 4

* Stående axelpress 12-15 x 4

* Rodd, brett grepp 8-10 x 4

* Dips med vikt i knä 10-15 x 4

* Skiddrag i CC (cablecross) 8-10 x 4

* Tricepsextension i CC 8-10 x 4

* Rodd i T-bar 10-12 x 3

* Tricepspress m stång 10-12 x 3

* Latsdrag, smalt handtag


Vart mindre axlar än planerat men jag kände av måndagens träning för mycket. Snart är kroppen i fas med det jag vill, men inte än...


Mitt älskade lilla linne! Nu väntar jobb resten av dagen, stänger gymmet idag så har ni vägarna förbi - kom gärna in och träna ;) 


    


   


Ha en fantastisk dag!

/Jenny 

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards