gymjenny

Alla inlägg under januari 2012

Av Jenny Wigren - 9 januari 2012 14:25

Då kör vi :) Här kommer förra veckans kostupplägg!


Torsdag:

Frukost, 6.30 - 2 smörgåsar med bregott och smör, juice och kaffe m mjölk

Mellis, 10.00 - Proteinshake, whey 80 päron och vanilj, kaffe m mjölk

Lunch, 12.00 - lax m broccoli, 1 smörgås m ost och bregott

Mellis, 15.30 - 1 smörgåsar m bregott och ost, grönt te

Middag, 19.00 - gratinerad falukorv m grönsallad


Fredag:

Frukost, 8.00 - 2 smörgåsar m ost och bregott

Lunch, 12.00 - gratinerad falukorv m grönsallad

Mellis, 15.15 - 1 ägg

Middag, 16.30 - ute på Olearys och jag åt hamburgare utan bröd och pommes (avstod från deras dressing till osv)

Kvällsmål/mys, 20.00 - 1 glas vin och 2 digestiv m brie, (det lilla vin jag dricker tänker jag fortsätta med, närmare tävling blir det vitare än snö för min del, men vi är inte där än!)


  


Så såg mina två sista dagar ut förra veckan, som sagt helgen håller jag borta från ekvationen än så länge, det jag äter då får passera utan att rödmarkeras ;). Har dessutom skickat efter en bok m LCHF recept, så jag får någon form av inspiration :) Så jag kan hitta något gott bröd eller musli recept, frukosten är helt klart svårast att få till, där är det så lätt att gå på rutin... Det som gäller denna vecka är att avstå från sockret, nu blir det sötningsmedel för hela slanten ;) och fortsätta vara hård med kolhydraterna, men på ett sätt som gör att jag inte går under! Jag känner av de dagar jag vart för hård, kroppen vill verkligen inte vara med då... går det ut över träningen så får det va. Närmare tävling så kommer fokuset vara knivskarpt och då blir det lättare att bortse från den "fatige" som jag känner nu med träning och snålheten med kolhydrater.


Puss

/J

Av Jenny Wigren - 9 januari 2012 09:30

Äntligen måndag, ja faktiskt, idag känns det så :) Självklart hade jag mycket hellre haft helg och bara fortsatt att ha det lika underbart som fre-sön, men nu funkar det inte så, därför väljer jag att se det bästa ur dagen jag har framför mig :)


Den här veckan har jag mycket spännande att se fram emot, men jag börjar med att blicka bakåt ;) Helgen som vart har helt klart vart super mysigt! Började med att jag skippade RPM:n, ja det va fel men just då var det rätt och det står jag kvar vid! En så länge ligger jag i en fas där jag vill komma in i träningen igen och känna ett välbefinnande och då tänker jag inte va lika blodig. Går jag in stenhårt när det är 1,5 år kvar till första tävlingen så kommer jag bli dö less, om ett 1 år det absolut inte ok, men det är 11-12 månader bort ;)


Den träning som vart av förra vecka är följande:

Måndag - RPM

Tisdag - Body Pump

Onsdag - Body Pump

Torsdag - Vila (träningen på morgonen är galet bra, den blir av :P)

Fredag - Kettlebell, mkt jobbigare än jag kunnat föreställa mig...!

Lördag - vila, vart en långpromenad med hundarna och Balance träning inför releasen

Söndag - Body Pump och Body Balance


Så såg den första veckan ut 2012, här är planeringen på den vi har framför oss nu :)


Denna vecka ser ut som följer:

Måndag - cardio

Tisdag - RPM

Onsdag - Gym och Body Balance

Torsdag - Spinning och core

Fredag - Vila

Lördag - Indoorwalking utbildning

Söndag - MRL


Återkommer senare med kosten, kommer däremot inte lägga upp helgen. Dels för att det blir galet om jag ska lägga upp 3-4 dagar varje måndag samt att jag vill ha dem fri ett tag till. Jag vill kunna njuta och unna mig fler röda fält under helgen, som sagt det är ingen diet nu, så länge jag håller mig på mattan i veckorna så är jag nöjd :) Men torsdag och fredag kommer under eftermiddagen :)


/J


Av Jenny Wigren - 5 januari 2012 13:33

Från Jon   Larsson (ja han heter så i min mobil)


"Påväg!! Pusssaaaar"


Jaha.... jag tänker så fortfarande träna :P han måste säkert stanna och äta på vägen ;)

Av Jenny Wigren - 5 januari 2012 13:25

Då kör vi :)


Frukost, kl 5.00 - 1 ägg, juice och kaffe m mjölk

Mellis, kl 8.30 - protdrink (whey 80) m päron/vanilj smak, 1 banan och kaffe m. mjölk

Lunch, kl 12 - lax, broccoli och creme fraiche, cola zero

Mellis, kl 15.30 - protdrink (whey 80) m päron/vanilj smak, 1 banan, 1 kopp grönt te

Middag, kl 18.30 - baugette m kalkon och skinka, cola light

Fika, kl 19.15 - kaffe latte (så stolt som tackade nej till go sak :P)

Nattmål, 21.00 - 1 hårdbröd m bregott, leverpastej 1 glas vatten


Notera att jag inte dömmer ut knäckebrödet!! Det tänker jag fortsätta med, inte när det väl är diet, men det är det ju inte än ;)


Även glad över (?!) att min älskling fortfarande inte ringt och sagt "nu sitter jag i bilen" för då finns det inte en chans att han hinner hem innan mig!! Yes, nu är det bara tröttheten (och den inneboende latmasken) som kan sätta emot RPM träningen ikväll... å de kommer SÅ inte att vinna ;) Sjukt skönt m RPM!!


/J



Av Jenny Wigren - 5 januari 2012 08:19

Jag kan röra på mig idag!! Det hade jag verkligen inte trott!! 1 månad ifrån Body Pump brukar betyda en sådan fruktansvärd träningsvärk så jag blir rädd vid blotta tanken. Alla förvarningar fanns där, skakningarna efter passet och den smygande träningsvärken som förföljde mig under gårdagen, för att inte prata om stelheten i benen när jag la kroppen under täcket igår... men nej... tro nu inte att jag sitter pigg och superfräsch som efter 2 dagar med träningsvila, å nej, jar har helt klart träningsvärk men inte den jag förväntat mig. Vet att jag tog i så det är jag inte orolig för, jag är nog helt enkelt bara super lycklig att jag slipper den form av värk som pump kan resultera i, den där smärtan som gör att jag måste hålla i handfatet när jag ska kissa... för det går bara inte att sitta ner helt!! Har ni haft den smärtat nån gång? ;)


En annan väldigt bra sak med att jag kan gå och sitta som folk är att jag inte kan använda träningsvärken som en anledning att inte träna ikväll... jag valde att ta sovmorgon idag och istället lägga träningen när jag i vanliga fall ska ha en PT kund. På så sätt fick jag komma ikapp lite med sömnen :) dess värre känner jag mig själv, om min sambo slutar tidigare idag och är hemma runt 16-18 så vill ju jag också va det - MEN NEJ JENNY, du ska träna (talar allvarligt med mig själv). Sambon kan få äran att ha middag och bron skottad istället, medan jag bränner lite kalorier på spinningcykeln :)


/J

Av Jenny Wigren - 4 januari 2012 12:55

Ja då kör vi, tur att jag gör detta dagen efter för redan nu börjar jag känna av minnesluckor :P tankar som.. var det igår eller idag börjar redan smyga sig på, bra minne... eller inte


Frukost , kl 5.15 - 2 ägg, äppeljuice och kaffe m mjölk (kallas dålig planering)

Mellis, kl 8 - 500 mg drickyoughurt, 1 ägg och kaffe m mjölk

Lunch, kl 12 - köttfärs och grönsaker i ugn m grädde och ost

Mellis, kl 15.00 - 1 mandarin och 1 banan

Middag, kl 19 - baugette m köttbullar och rödbetsallad, cola zero

Nattmål, 20 - kaffe


Okej... så mängden mat måste öka, kroppen kommer behöva mer energi för att växa!! Och så att ni inte tror ngt annat.... GUD VAD JAG SAKNAR MINA KOLHYDRATER! förmodligen 1-2 veckor kvar innan det känns bra igen :S


puss!

/J

Av Jenny Wigren - 4 januari 2012 09:09

Oj oj, fortfarande ostabil efter morgonens Body Pump, känns som en kombo av trötthet och träning...! Ingen lätt release som körs nu... har du inte provat den än så gör det ;) Så med hjälp av två vänner så körde jag en egen release imorse :) så nu kan jag nästan hela release nr 80, känns bra! Ska köra den igen på söndag så dår hoppas jag att de sista bitarna faller på plats :)


 


Skönt att veta att dagens träningen är gjord!! Skönt också att det ÄNTLIGEN är onsdag, igår va en riktigt dåligt dag.... men då kan denna dag bara bli bättre :) målet idag är att överleva utan mina kolhydrater! kommer max bli några till middag. Just nu saknar och längtar jag efter dem men skam den som ger sig. Jag vet att det går över, det är fördelen :)


Sammanfattning av veckans träning än så länge, samt en skiss på min planering :)


Måndag: RPM -  check

             Body Balance

Tisdag: Body Pump - check

Onsdag: Body Pump, release nr 80 - check

Torsdag:RPM

Fredag: Kettlebells

Lördag: VILA ( måste iofs lära mig Balance, så vilan kan jag ju lätt glömma :P)

Söndag: Body Pump

             Body Balance, release nr 55


Känns som en riktigt bra vecka :) inget gym däremot, konstigt konstigt men den här veckan behöver gruppträningen ta ett större utrymme i min träning. Nästa söndag måste alla nya releaser och pass sitta så oj oj, det blir en tung 1,5 vecka nu tills allt sitter som det ska. Då får gymet vänta, allt hinns inte med :)


Som vanligt så återkommer jag med gårdagens kost under eftermiddagen :D

/J

Av Jenny Wigren - 3 januari 2012 12:49

Dags att börja komma in i rutinen med att vara het öppen med kosten :P Kommer absolut inte ha som mål att vara klinisk eller sträva efter en perfekt kost men jag kommer att överväga mina mindre bra val ordentligt innan ;) Så lchq är det då som gäller!! Denna gång kommer jag köra en avvänjning för gud va dåligt jag mådde förra gången, orkar inte igen... Så jag kommer äta en del kolhydrater men hålla det på e bra nivå, målet är att vara av med dem helt under helgen :) Jag kommer däremot fortfarande äta frukt och grönsker men dra ner på mängden så småningom!


Men nu så, nu kommer gårdagen:


Frukost, kl 7.00 - Två smörgåsar m bregott och leverpastej, ett glas äpplejuice samt kaffe m mjölk

Mellis, 10.30 - 2 ägg, kaffe m mjölk

Lunch, 12.15 - köttfärs m grönsaker (morot, tomat, avokado och ärter) gratinerad m grädde och ost, vatten

Mellis, 16.00 - drickyoghurt 250 ml

Middag, 19.30 - sill, potatissallad, tomat, 1 ägg, 2 smörgåsar m bregott och ost, vatten  

Kvällsmål, 20.30 - kaffe


Kommer fortsätta färgmarkera det i maten som jag egentligen inte vill äta, målet är att få bort dem helt ;) Än så länge så ser denna dag mkt bättre ut men oj va jag känner mig hängig och trött... socker/kolhydratberoende?! Nä, men helt klart känslig :)


Har btw som mål, att helt skippa godis i veckorna, kommer ha kvar helgerna ett tag till. Lägger hellre målet på en nivå jag vet att jag kan klara, än inser att det inte funkar sen :P


/Jenny

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards