gymjenny

Alla inlägg under april 2012

Av Jenny Wigren - 3 april 2012 08:13

Hoppas ni alla sovit gott och haft en helt fantastisk måndagkväll!! Min bestod av PT jobb, matlagning, tvättning och soffmys med katten :)


Idag har jag 11 timmars arbetsdag följt av morgondangens 10 timmar, själv valt så jag tänker inte klaga, därmot tänker jag påpeka att jag trots detta kommer få till 3 timmars träning under dessa två dygn. Att ha tid för träning är inget du bara får, det måste prioriteras! I mitt fall betyder det tidiga mornar och det är få dagar jag inte står och hänger på låset kl 6.00 utanför Gold's för att hinna få in det. Sen hjälper det att jag även jobbar med träning, 2 av mina arbetstimmar kan jag även tillgodo räkna mig som träning. Min mening är inte att komma med en pekpinne utan jag vill hjälpa dig se möjligheterna och känna att du kan, om du vill. Ibland krävs det en massa pusslande och mycket bort prioriteringar, och tycker du inte att det är värt det, då kan du sluta läsa ;) MEN om du vill, börja med små steg, gå inte från 0 till 5 pass... börja med 1 och hitta möjligheten i att få till det! Välj något du älskar och kör, mitt bästa tips, bara gör det! Tänk inte, bara kör :*


Tack till mina starka RPM:are imorse! Ni va så underbar och själv flyter jag på små moln :D


/Jenny

Av Jenny Wigren - 2 april 2012 17:15

Den här veckan blir till en början väldigt intensiv med jobb och träning för att sen plana ut i lugn och familjemys!!


Det blir gymträning varje morgon, mina klasser på Gold's Gym och sen eventuellt lite löpning i helgen :) Mina klasser på TRIM krockade med resan ner till Enköping så de fick ta påskledigt. Ska utöver mina klasser även hinna med 4 timmar PT träffar med 2 av mina fina PT klienter, underbart!! Sen är de också laddade och redo för en påsk helg!


Morgonens träning vart ett bra exempel på hur det kommer se ut med träningen framöver, nu vart det medeltungt och puls. För att inte tröttna och för att maximera känslan av variation kommer jag periodiersa min och P:s träning. Nu kör vi på ett mellanting, innan jag lagt grunden för resten av terminen :P Sen är meningen att vi kommer varva mellan tyngre träning med kortare repetitioner och tyngre vikter för att sedan köra på uthållighet och öka upp antalet repetiotioner. Målet är också att jobba så funktionellt och med så många muskelgrupper som möjligt i varje övning, även om passen kommer ha olika muskelgrupper som fokus. Kommer även att i varje pass finnas pulsövningarna så flåset och svetten får komma igång ännu mer :)


Dagens pass:

Bröstpress 10 x 3

Bröstflyes i kabeldrag 10 x 3

Baksida axel med rep i kabel 10 x 2

Drag mot haka i kombo med axelpress 10 x 2

Axellyft m triceps kombo 10 x 2

Axellyft m baksidaaxel kombo 10 x 2

Dips 10 x 3

Bicepscurl i redcore 10 x 3

Tricepspress m rep i kabel 10 x 2

Burpees/sotaren 1+ x 2

Hamercurl m rep i kabel 10 x 2

Armhävning i redcore 10 x 2


Här kommer även veckans planering :)


 



PUSS!

/J

Av Jenny Wigren - 2 april 2012 12:30

Alla har vi dem i våra liv som kan påverka oss väldigt mycket, jag har många men det är inte alltid det dem/ni vill ha sagt kommer fram. Men igår fick jag ett mail som verkligen satte igång hjärnan och helt plötsligt var allt så klart!


Även om det inte stod ordagrant så förstod jag utan tvekan budskapet mellan raderna, tack vännen! Utan att bli allt för djup, gå in för hårt på ämnet och riskera att kliva någon på fötterna så inser jag nu att mitt mål med Body Fitness får läggas ner..! De uppoffringar jag får göra och den känslan i kroppen som jag har är inte värt det! Jag saknar lusten, viljan och glädjen i träningen, jag vill ha en hel kropp som är stark (inte bara ser stark ut) och jag vill kunna träna ALLT, precis det jag känner för... Och en känd faktor i att lyckas med de träningsmålg du har är "Du ska träna det du vill bli bra på", och hitills har jag inte hört om någon som stått på senen, muskulös, brun och i en liten glittrig bikini säga - Jag har gruppträningen att tacka för denna kropp!!


Det jag vill är:

* Äta det som min kropp mår bra på! Det betyder liknande det jag ätit nu men jag slipper analysera mitt matintag hela tiden. Jag vill kunna ha en avslappnad inställning till min kost.

* Jag vill ligga i energibalans, jag vill äta lika mycket som jag gör av med. Då blir jag stark och energifylld :)

* Jag vill träna det som jag känner för! Det kan va för veckan, dagen eller stunden!

* Jag vill träna varierat, få in rörelseträning, styrka, gruppträning, gym, kondition, explosovitet, hårt, lätt osv

* Jag vill bli stark, på riktigt stark och vältränad!

* Jag vill signalera hälsa och välmående! Det är trots allt det jag pluggat till ;)


Har fortfarande som mål att få fram magrutor så innan den 30 juni så kommer jag få hålla en negativ energibalans, för att få fram magrutorna (?) under det som är över :P


Så vad händer med bloggen... ja, bra fråga! Eftersom jag förstått att den uppskattas av mina vänner runt om i världen så kommer den få va kvar! Alltid kan jag inspirera någon och om inte annat så får mina älskade vänner i Sundsvall, Luleå, Dalarna, Enköping, Stocholm och Mexico City lite koll på vad jag egetnligen gör och tänker :) Slutar ni läsa, ja då lär jag sluta skriva men tills dess får den va kvar!


Träninges mål den här veckan kommer lite senare men förra veckan vart som följer (Lördagens pass ska egentligen ligga under söndagen, men då det passet hamnade under aprilfliken gjorde jag det lätt för mig)


 

Så för att va övertydlig! Lördagen var vilodag, söndagen var Mage, Rumpa och Lår ;)


Känner mig väldigt nöjd i mitt beslut och har en känsla av frihet i kroppen! All respekt för dem som vill ta sig igenom resan mot BF men jag är less på en svank och handleder som ömmar, på att tvinga ner mer mat när kroppen inte vill och på att konstant tänka på min träning och min kost... jag vill nu lyssna inåt, för kroppen vet bäst vad den mår bra av ;)


Hörs senare idag!!

/Jenny



PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards