gymjenny

Alla inlägg under april 2012

Av Jenny Wigren - 11 april 2012 07:59

Träningsvärken i rumpa och lår är ett faktum och det känns så sjukt bra! Eftersom både jag och P hade känningar efter stängerna på axlarna igår så vart planen rygg + axel istället bröst + armar. Det är till att va flexibel ;)


Kändes som ett riktigt bra pass även om jag önskar att mer styrka funnits i kroppen... min brud börjar gå om mig i vikter och jag känner hur hornen börjar växa... men jag är ingen tävlingsmänniska :P


Dagens pass:

Bröstpress 10 x 3

Bröstflyes i kabel 10 x 3

Bamsecurl 10 x 3

Tricepspress m rep i kabel 10 x 3

Bicepscurl i kabel 10 x 3

Frenchpress 10 x 3

Lutande bänkpress 10 x 2

Dips 10 x 2

Bicepscurl i Redcore 10 x 2

Armhävningar 10 x 2


Kvällens Body Balance är nästa träningspass och det ska bli riktigt skönt! Är helt klart rädd för smärtan i rumpan, för gudarna ska veta att benlåten blir inte lätt ikväll, men jag vet att jag klarar det. När jag står på scenen och ser glädjen i mina medlemmar, ja då försvinner det mesta av smärtan... inställningen är allt!


PUSS!!

/Jenny

Av Jenny Wigren - 10 april 2012 12:30

Sitter fortfarande och intalar mig själv att det är tisdag eftersom lilla jag har fått för mig att det är måndag, misstänker att fler upplever samma känsla?


Gårdagen bestod av bilkörning, mys med min vän Angela, bilkörning och lite mer bilkörning. Så det fick bli en vilodag, som ni ser så kommer jag känna mig riktigt genomkörd efter denna vecka iaf.


 


Jag tänker som sagt inte ställa upp i BF, det betyder inte att jag tänker ligga på latsidan. Jag vill bli stark och vältränad! För att få in den träning som krävs för BF så behöver jag längre pass på gymmet - den tiden finns inte samt att min kärlek till gruppträningen behöver ta semester. Mjölksyra- och uthållighetsträning går inte hand i hand med muskelvolym. Sen ska gudarna veta, att den dagen jag ställer mig på scen, ja då ska det va riktigt volym på musklerna, och för er som sett mig.... den volymen finns inte om 1 år ;) Jag vill inte bara se stark ut, jag vill va riktigt stark! Jag önskar mig en inre, stabiliserande muskulatur som är att dö för! Tänk er vinnarna inom gladiatorerna... HON vill jag va! Men nej, jag tänker inte ställa upp eller söka till gladiatorerna, så kul ska vi inte ha :P


För att jag ska uppnå det jag önskar, ja då krävs varierande träning, så kroppen aldirg riktigt vänjer sig, det krävs även olika former av träning för att jag ska uppleva mig själv vältränad. Tack till er som redan menar att jag är där! Med den träning jag vill uppnå så kommer jag få allt av det jag önskar. Jag kommer få va i gymmet, i gruppträningssalen och i löpspåret!! Lyckligare än så kan jag nog inte bli ;)


Eftersom jag dessutom har som mål att bli stark och inte längre lägger det på ett mål kopplat till mitt utseende så tänker jag sluta väga mig. Jag kommer däremot fortsätta mäta mig och det kommer komma uppdaterade bilder på min mage, har inte glömt mitt mål inom 100 dagars utamningen ;) Hahaha, nu är det inte lika länge kvar! Tur jag håller igång men mina mål. Mindfullnes har äntligen blivit en natrulig del av vardagen. Önskar jag fick inte en tydligare rutin med att göra det på morgonen bara... Som tur är när det kommer till önskade beteenden så gäller denna sanning - gör du det bara nog många gånger så kommer det naturligt sen! Så det är bara att hålla i :)  


Dagens träning är som redan avklarat och även om jag önskar att jag kunde ge mig ut och springa, bara för att få undan en massa tankar, så  blir det inte så. Ikväll väntar 2 timmars PT jobb :) Kommer bli riktigt roligt att träffa 2 av mina tjejer ikväll nu efter påskeldigheten.


/Jenny

Av Jenny Wigren - 10 april 2012 07:47

Hej!!


Hoppas ni alla haft en underbar helg och påsk! Jag är super nöjd med min och känner helt klart en saknad till Enköping!


Min helg har vart fantastisk, massa skratt och mys tillsammans med en skön mängd träning och mat. Fick till 3 träningspass under helgen och det sista mest för att jag vart så kär i ett av gymmen i Enköping! Som tack för min kärlek så fick jag en helt fantasisk träningsvärk i ryggen så jag är mycket nöjd!!


Nu är det vardag igen och det känns bra, får vara med min älskade medlemmar, arbetskollegor och vänner här i Sundsvall! :)


Förra veckan slutade som följer:


 


Riktigt nöjd! Den här veckan blir det helt klart mer träning, men den här veckan har jag även mina klasser igen så det förklara en hel del :) Imorse fick jag dock va själv med P. Var ingen annan än min brud som ville köra RPM med mig så då gick vi ut i gymmet istället och körde ben! Riktigt bra ben pass... känner jag inte av det så är något mycket, mycket fel :)


Dagens pass:

Bulgarien Squat 10 x 3

Benpress, lutande 10 x 3

Benböj i smith 10 x 3

Baksida lår, sittande 10 x 3

Benspark 10 x 3

Kettlebells sving 25 x 3

Marklyft 12 x 3

Jämtfota hopp på brist 20 x 1, 15 x 2


Hoppas ni alla får en fantastisk dag! Återkommer med veckans planering och en liten tydligare förklaring på vad mina mål med träningen är, fått en massa frågor så jag tänkte förtydliga lite ;)


PUSS!

/J

Av Jenny Wigren - 6 april 2012 10:17

Jag kan erkänna att när jag tänkte mig årets första joggingtur utomhus så såg jag sol, plusgrader och torrt underlag.... Nu vart det ju inte riktigt så, istället vaknade jag upp till snö- blandat regn, minusgrader och vattenpölar lite överallt. Men nu hade jag bestämt mig att denna fredag skulle startas med en joggigtur med mina två träningskompisar borderterriern Ragge och en-blandning-av-gud-vet-vilka-raser Eddie. Vi fick börja vår lilla äventyr med att bara sätta upp lite grundregler... typ: "dra inte i kopplet","inte kissa var 5 cm", "sluta äta kopplet" och "hoppa inte på mig" meeeen när det väl var avklarat så gick det riktigt bra! Grabbarna sprang jätte bra på varsin sida och jag, mot min egna tro, höll igång löpning riktigt bra. Fick på en gång känslan "jag kan springa så här hur länge som helst". Nu vart det inte så för även om jag gärna hade velat fortsätta med min lätta hybris så vet jag att det var första gången jag joggade (bortse från mina intervaller) på flera månader. Har som ingen lust att förstöra allt genom att ta mig vatten över huvudet och antingen helt springa slut på flåset eller för den delen utmana min fotleder mot asfalten...


ca 45 minuter vart passet allt som allt och jag är riktigt nöjd! Grabbarna ligger i varsin korg och sover, jag anser dem båda vara fördig av dampad, iaf fram till eftermiddagen!



Imorgon är planen att testa Functionel Moves för första gången, det är ett funktionellt gruppträningspass framtaget av företaget The Academy, samma företag som jag gått min PT utbildning via. Har alltid velat testa passet och nu har jag chansen när jag nu är i Enköping. Inget gym i Sundsvall som kör konceptet så jag får passa på denna helg. Ligger kl 9.30 imorgon och lite så här enkelt är det... Vill jag, ja då kommer jag också ta mig upp och ta mig dit. Så det är väl bara till att ringa och boka en plats :P


PUSS!!!!

/J - som nu kom på att hon inte stretchade efter joggingen.... aj aj, inte bra!

Av Jenny Wigren - 5 april 2012 12:25

Det finns så mycket mer med påsken än bara godiset! Mycket av det vi har på påskbordet ger oss näring, njutning och en hälsosam kropp :)


Det finns två sätt att se på "hälsosam kost", en del livsmedel såsom frukt och grönt går in under båda kategorierna. Jag kategoriserar iaf upp det så här:


1. Mat som ger oss mycket näring - näringsrik mat som tillfredställer alla våra näringsämnen*. Alla livsmedel innehåller en varierande mängd av protein, vatten, kolhydrater och fett, däremot våra livsviktga spårämnen såsom vitaminer och mineraler kan variera. Ju mer färg eller smak ett livsmedel har desto mer innehåller den vitaminer och mineraler. När ett livsmedel innehåller störe mängd vatten än näringsämnen, såsom isbergsallat, så har livsmedlet inte lika mycket färg eller smak. Om vi tänker på ett glas vatten så har vi en transparant vätska med... väldigt lite smak.


På påskbordet så är favoriterna i denna kategori - lax, ägg, skaldjur, sill, mejeriprodukter och alla grönsaker: grönkål, tomat, paprika, persilja osv.


2. Mat som ger lite energi per/gram - Har du som mål att gå ner i vikt och vill hålla inne på kalorierna så kan du absolut äta allt, men vissa livsmedel är bättre än andra! Du kan i regel äta samma som de ovanför MEN det som gör att t.ex. fisken inte passar in här är för att den innehåller väldigt mycket fett. Fett innehåller mer kalorier per gram än protein och kolhydrater. Så ät och njut av laxen och sillen som kommer bomba dig med en massa bra Omega fetter. Tänk på att kanske inte ta lika mycket av denna, om du nu räknar kalorier!


På påskbordet så är favoriterna i denna kategori - ägg, kött, skaldjur, alla grönsaker, se ovan samt ägg. Tur att ägg kommer i många former på ett påskbord!


 


Utöver kosten så är det en högtid där många av oss träffar hela släkten och våra nära och kära vilket bidrar till att vi mår ännu bättre! Vi är trots allt flockdjur i grunden och mår bra när vi är med dem som står oss närmast. Många använder även den här högtiden till att ta ut skotern, skidorna eller sparken för sista gången vilket gör att vi utnyttjar rörelse utomhus! Suveränt, och är ni som mig, då kommer ni lufta springskorna för första gången utomhus för säsgongen denna helg! Som hittat!


Sist men inte minst, många har under dessa dagar långledigt vilket bidrar till att vi får komma ner i varv, vi vilar mer och vi sover eventuellt lite mer och lite längre!


Så ni ser, hela helgen går i hälsans tecken! Och för mig, som sagt kommer njutningen ligga i att dricka vin med min mamma och prata oss igenom nätterna... Lovar att jag även kommer hinna ta ikapp sömn ;) Genom att göra aktiva val så komme jag kunna njuta samtidigt som jag fortsätter att jobba med och mot mina mål! Vi behöver inte välja, vi kan få allt bara vi gör det medvetet! När vi går på vår autopilot så blir vi lätt ett offer (ursäkta uttrycket) för våra reflexer som gör att vi kanske äter mer än vi vill/behöver, för att vi bara gör...


Sist men inte minst, * = vi har 6 livsviktga näringsämnen som vi måste få i oss för överlevnad. Dessa är kolhydrater, protein, fett, vitaminer, mineraler och vatten :D


Puss!!

/Jenny

Av Jenny Wigren - 5 april 2012 08:13

God morgon!


För mig vart det ingen morgon träning, jag prioriterade sömnen över mer träning! I helgen kommer det bli löpning istället så jag tänker inte stressa upp kroppen mer än nödvändigt. Får även ta med i beräkningen att min kost just nu består av yoghurt, musli, mjölk, lite bröd, digestiv kex.... idag är målet att få i mig lite frukt såsom banan. Det är seriöst på den nivån så träning just nu skulle inte ge så där överdrivet mycket!


Känner därmot av gårdagens Body Balance, benlåten är verkligen inte att leka med! Tänk dig statiskt träning konstant i 8.22 minuter?! I', just saying - jag kommer ha grym ben styrka efter detta! Också kul att det var så många nya på passet, att det fanns dem som igår vågade ta steget och testa en ny träningsform! Extra kul eftersom de verkligen ville komma även nästa ondag :)


Misstänker att det är få där ute som missat att vi nu går mot påsken?! Vet inte vad ni har för mål med er hälsa eller för den delen vart ni står i frågan godis eller inte godis?! Sjäkv tänker jag avstå, jag mådde så sjukt illa förra vändan att det inte är värt det! När jag dessutom inser att vi i Sverige nästan ligger i toppen när det kommer till att äta mest godis så känns det ännu bättre att inte bidra till den siffran! 17 kg godis/år/person äter vi!! Ledsen men det är ju galet... Nej tack, jag tänker dricka vin :P och äta mörk choklad istället, i måttliga mängder! Sen tänker jag unna mig en massa mys, promenader och löpturer i solen (hörde vädergudarna detta?) Men framförallt så tänker jag låta min träning bestå av skratt och ännu mer skratt!


 




Om du som jag önskar att avstå godis så kommer här lite tips:

* Vad är din målbild, av vilken anledning vill du avstå godis. Är det vikten, känslan av ren och hälsosam kropp? Var helt säker på varför du hellre väljer att äta annat under påsk. Ju tydligare målbild desto bättre resultat!

* Var öppen och ärlig, förklara för dina närmsta att du inte vill äta godis/sötsaker och be dem därför avstå från att puscha dig till det eller ge dig påskägg fylda med godis.

* När situationen uppstår "Men ta lite godis, det är ju bara påsk en gång per år" Så ställ dig frågan - vad är viktigast, att du är snäll och äter godis för ANDRAS skull eller att du vänligen tackar nej och avstår för DIN skull? Dags att va lite ego ;)


Sist men inte minst! Du har alltid ett eget ansvar när det kommer till vad du äter, det finns ingen som kan tvinga dig att äta. Allt du väljer att äta och allt du stoppar i munnen bygger på ditt val!!


 


För övrigt så ska jag fortsätta fira dagen som måste vara MIN dag! Dagen då vi öppet hyllar alla häxor, och om det är något jag är så måste det va en häxa ;)


Tänkte även bjuda på ett inlägg där jag lyfter det hälsosamma som finns med påsken, för även om många tänker godis och påskägg så finns det så mycket mer att se fram emot under dessa dagar :D


PUSS!

/J

Av Jenny Wigren - 4 april 2012 12:45

Förutom att de är mina favorit dofter så är det även nu mina favorit smaker på yoghurt!! Har även "unnat" mig digestivkex (tacksamt för allt som magen tillåter) och Cola zero! Trots allt och trots allt som kan hända så njuter jag av dagen och känner mig lyckligt lottad :)



 Njuter även av ett soligt väder i sundsvall dagen till ära, vad termometern står på.. ointressant! Jag fokuserar på solen :)


/Jenny

Av Jenny Wigren - 4 april 2012 08:09

Har fått den nya pedigre reklamen på huvudet... vet inte hur bra det är när jag går runt flera gånger per dag och tänker på denna lilla hund och tyst för mig själv tänker "nom nom nom, nom, nom nom, nom nom!!" Meeeen att säga att jag har alla hästar hemma är ju att ta i ;)


Gårdagen bjöd på ett mindre bra avslut, önskar här att jag kunde skriva att jag var ute och åt och sen vart jag matförgiftad men dess värre var det min egan matlåda som bidrog med detta!! Nån som vill komma förbi på middag? jag kan laga maten ja :P Sen måste jag acceptera att allt hem över har inte blåst förbi än och när det är strul, stessigt osv ja då kan du inte äta som vanligt kvinna!! Med dem orden sagda, jag lever åter igen på yoghurt! Tur att jag gillar yoghurt! Känner mig lite svagare och skakig men jag är iaf på jobbet och jag tänker levererar ett underbart Body Balance pass idag, gymmet imorse vart PT light med P, hon fick en liten försmak på hur det är att ha mig som PT. Hon slapp iaf att jag skrek på na, så som jag gör när det är på riktigt ;)


Så för att få in min benträning denna vecka så får jag helt enkelt göra upp en date med min bror Joel på ett gym i Enköping... Jag har hört att man kan lyfta galet tungt när man äter yoghurt! (vald sanning)


Utöver det så är det nog ljuset som inspirerar mig mest just nu! Så underbart att det äntligen är ljust både när jag åker in mot stan (kl 5.25) samt när jag kommer hem (om jag kommer hem innan 20.30 det vill säga).


Ja, jag tänker fortfarande på pedigre reklamen, så här får ni den! P, du som inte sett den än, varsågod :P


http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wkPBiDnvwnQ


/J


PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards