gymjenny

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny Wigren - 10 juli 2013 15:38

Och det vart ingen förkylning! Däremot låg jag vackert i sängen igår eftermiddag/kväll med migrän... Tacksamt nog när jag får migrän är att det i alla fall inte håller i sig länge, idag känner jag mig bara lite lätt bakfull. Nog den närmsta förklaringen jag kommer... 


Som tur va hade jag min älskade Ragge liggandes bredvid mig och en sambo som kollade läget med mig då och då, jag va kanske inte så sällskaplig men väldigt tyst och from ;) 


Fördelen med att det "bara" vart migrän är att jag känner mig lugnare inför veckans klasser! Mycket lugnare, så pass lugn att jag firade morgonen med ett skönt ryggpass! Körde någorlunda lätt, tillräckligt för kontakt men lugnt nog för att inte trigga igång några spänningar eller dylikt. Jag vill kunna ge ALLT och lite till på kvällens GRIT :) 


Ryggpass:

4 set smal rodd 

4 set T-bar 

4 set smala latsdrag

4 set stående rodd med stång, supinerat grepp

4 set Chins

4 set baksida axel, maskin


Känner på mig att kvällens GRIT kommer att bli magisk! LÄNGTAR!! 


   


/Jenny 


Av Jenny Wigren - 9 juli 2013 09:09

Vad det än är som kroppen kämpar emot så har det inte brutit ut, det är positivt!! Tyvärr måste jag ju erkänna at jag känner av, vad det nu än är. Jag känner även av en skön träningsvärk i så väl axlar, mage från gymmet igår och rumpan från Body Combaten, så jag väljer att fokusera på det istället ;) 


Däremot är jag inte riktigt så korkad, som jag ibland kan framstå, så det vart ingen morgonträning OM det känns bättre så blir det träning ikväll istället. Men bara om det känns bättre :) Som sagt, jag behöver hålla till mina återstående 5 gruppträningsklasser denna vecka så nu gäller det att vila när tillfället kan tas. Så imorse vart det en skön morgonpromenad på 1 timme tillsammans med min lilla Ragge! Så extremt mysigt :) Nu är han tryggt hos sin dagmatte och jag är på jobbet igen ;) 


 

Bjuder på en 2 veckor gammal bild, vart ingen bild imorse :)


Igår vart det långt ifårn en vilodag! Eftermiddagen fortsatte med träning, både ett gympass men även Body Combat skulle fixas!


Bröst + Armar

4 set hantelpress

3 set bröstpress, maskin

3 set bröstflyes i CC

3 set bicepscurl, stång

3 set hamercurl m rep i CC

3 set smal bänkpress

3 set dips

2 set tricepspress m rep i CC 


Väntar just nu bara på att träningsvärken i bröstmusklerna ska vakna, får alltid träningsvärk där. Idag lär inte bli någon skillnad eftersom jag lyckades lyfta 13,6 kg hantlarna på hantelpressen igår :) 


Body Combaten gav mig gåshud när jag körde! Vi kom in i en sån skön känsla och när alla, verkligen ALLA gav allt de två sista låtarna då bara rös jag, vilken känsla! Det här passet kommer jag leva länge på :) 


Om jag känner mig starkare under dagen så är planen att avverka ett benpass på SATS ikväll, har ett hål mellan två PT kunder så då får jag passa på. Då är det djupa knäböj i smithmaskinen som väntar, egentligen är det sjukt men jag längtar verkligen!! 


/Jenny 

Av Jenny Wigren - 8 juli 2013 10:52

Underbart! Morgonträningen vart av, även om den fick göras om lite.


Jag är inte helt hundra i kroppen, känner mig lite för trött för mig eget bästa och jag känner att något får kroppen helt klart kriga emot! Däremot känner jag mig helt klart mer frisk än sjuk, utan tvekan ;) Alternativet att däremot börja veckan med tung benträning kändes mindre bra, snacka om att be en eventuell förkylning att bryta ut!! Alternativet att inte träna alls kändes inte heller kul... Så vad gjorde jag?! Jo jag tog alternativ 3! Att träna men att välja en mindre muskelgrupp som inte ger samma puls - det bidde axlar och mage :D 


 

Dagens första pass vart som föler:

4 set Bred rodd (smög in lite rygg också) 

4 set Axellyft, framåt

4 set Axeldrag i CC

4 set axellyft sidan i CC

4 set sittande axelpress

4 set baksida axel

3 set crunch lutande bänk

2 set höftdipp i brits

2 set benlyft (så många som möjligt med raka ben, sedan med böjda)


 


Nu återstår bara ett bröst och armpass i gymmet samt kvällens Body Combat!! Yeah! 


Kör hårt!!

/Jenny 

Av Jenny Wigren - 7 juli 2013 21:00

Så underbart! Ikväll fick jag äntligen bada!! Det va bra kallt men ändå värt det!!

Fick även njuta av en kopp kaffe i solen som hjärtat hade med, min kille är bäst!!

Av Jenny Wigren - 7 juli 2013 11:53

Känns onekligen lite konstigt att inte ha behövt duscha på över ett dygn :P Håret och huden jublar däremot!! Inte lätt att hålla balansen rätt i kroppen när jag tyvärr behvöer duscha 1-2 ggr/dag... Allt som oftast så måste jag även få med håret i inlöddringen, eftersom det jag tränar gör att jag svettas som en liten gris ;) Så när ni ser mig med håret i en trasslig knut så är det för att jag valde att inte tvätta håret och svetten gör att det inte är värt att borsta ut tovorna ;) Så, nu vet ni nog lite mer än ni hade behövt :) 


Idag är det återigen söndag, helt otroligt! Därför sitter jag nu med min planering för nästkommande träningsvecka - det är däremot alltid lika roligt! Till nästa helg kommer också min älskade vän Pernilla! Som jag längtar :D Kommer bli extremt roligt och jag har redan messat henne instruktioner om vad som ska ingå i resväskan :) Och jo, där fanns instruktioner om 2 uppsättningar träningskläder :D 


Planeringen är som följer:

Måndag: Gym 1 (ben), Gym 2 (Bröst + armar) + Body Combat 

Tisdag: Intervaller 30 min + mage

Onsdag: Löpning (ev), Gym 3 (rygg + axlar) + GRIT strength

Torsdag: Body Combat

Fredag: Body Balance

Lördag: Body Pump

Söndag: RPM 


Som det ser ut nu så blir det ingen vilodag, jag vickar två klasser nästa vecka (nu kommer vi in i semestertider) och det gör att vilodagen försvinner :P Självklar ekvation! Det som däremot kan förstöra min fina planering är den lurande känslan av att kroppen börjar vika ner sig och bli förkyld... Inte ok och vad jag vet så har jag inte godkänt något liknande. Om nu så är fallet, ja då kommer all träning förutom min gruppträning få ta semester. Missförstå mig rätt, blir jag förkyld så kör jag inget alls, MEN om jag känner mig hängigare än nu och retnigen i halsen blir tydligare så får jag fokusera på gruppträningen och försöka mota bort en eventuell förkylning med "sovmorgon" istället :) För mycket av min egan träning sker innan jobbet, nu på sommaren när gymmet inte öppnar lika tidigt så är det den humana tiden 5.30 som klockan ringer! Jag är helt klart en morgonmänniska och tränar helst tidigt, det gör att jag går upp 1-1,5 timme tidigare än vad jag "hade behövt". För mig är det inga problem att gå upp, så här går tankarna på morgonen när klockan ringer


- Skjut mig!! Säg att det är ett skämt, inte kan klocka ha ringt redan?!

- Aja, bara kliva upp och se glad ut! Det är mitt egna val. Det kommer inte kännas bättre om jag måste börja min morgone med att stressa innan träningen...

- Eller så skiter jag i träningen och sover (jodå, jag tänker detta i regel varje morgon :P) MEN det skulle betyda att jag ändå måste kliva upp om 45-60 min eftersom jag behöver duscha och få på mig kläder i vilket fall som helst. 

- Är 45-60 min mer tid i sängen (som ändå kommer vara max 10 min effektiv sömn) värd att missa min träning för?! 

- GÅ UPP!! Sätt ena foten i golvet och sätt dig upp!! 

Här pausar mina tankar ett tag eftersom fötterna i golvet alltid innebär att en överlycklig hund attackerar och behöver pussa mig god morgon i 2 min innan jag får resa mig upp (skojar inte! Han attackerar varje morgon!) 

- YES!!!! F-n va bra jag är! Nu aloe vera, kaffe, frukost och sen kommer detta kännas så mycket bättre! 


För egentligen, är 45-60 min mer sömn värd att missa dagens träning för?! Jag tycker verkligen inte det, stäng hellre av TV:n/datorn 45-60 min tidigare och så du får samma sömn ändå! Vi är inte gjroda för konstant soffligg, vi är gjorda för rörelse :D 


Det kanske inte syns, men denna lilla hund bär på extremt mycket kärlek, glädje och spratt <3 

 


Och om inte hela min tankeloop skulle motivera mig nog inför morgonträningen så kan jag alltid låta Nikes logga insprirera! För det är sant som det är sagt - JUST DO IT!


 

Ett kort som signalerar - jag har tvättat håret efter träningen ;)


Ha en fantastisk dag i solen! Själv har jag lyxen att jobba på mitt älskade gym fram till 19.30 :) 

/Jenny

Av Jenny Wigren - 6 juli 2013 14:01

Mitt expermient den senaste veckan har tyvärr funkat...


Efter att magen totalt ballade ut förra torsdagen 5 timmar innan min Body Combat *grr* så har jag gjort ett litet experiment med min mage/kost. Jag vet sen något år tillbaka att min mage mår bäst utan gluten och rotfrukter, min IBS gillar helt enkelt inte det. Jag har sen förra torsdagen levt och ätit precis som vanligt, förutom en liten detalj, jag har inte ätit varken gluten eller rotfrukter. Så, hur har magen mått?! Skit bra, tyvärr! För att förstå hur tudelat detta experiment är så kan jag erkänna att jag älskar bröd, inte lite utan väldigt MYCKET! Om det var möjligt skulle jag leva på bröd och pasta... Det är också därför jag hela tiden tar tillbaka sädeslag i min kost... för att sen inse att jag måste ta bort det igen. Den här gången ryker det för gott, jag kan idag äta en minimal mängd bröd om jag sköter resten, däremot en vanligt portion ris eller pasta är rena döden för mig resten av dagen. Det blir helt enkelt för mycket och jag går från normal läge till högravid och illamående på ca 30-120 min efter en måltid med dessa livsmedel. Jag är långt ifrån så känslig så jag inte kan äta det alls, det är bara inte värt smärtan och illamåendet. 


När jag äter blandkost så har jag om inte dagligen så varannan dag ont i magen, är svullen och mår illa. Det har nu inte hänt på över 1 vecka. Jag är i alla fall glad att det finns ett sätt att bli av med det, vill även till viss del tacka aloe veran som jag nu intar dagligen igen. Det är känt att Aloe Vera är bra för kroppen och framförallt hjälper "problem magar" så jag är bara tacksam. Livet blir som lite lättare när jag slipper ha ont och må illa regelbundet. 


Problemet nu, blir att få i mig all mat som ska in på en dag! Eftersom jag vill utveckla min muskelmassa och växa, ja då måste jag även ha ett energiöverskott! Min räddning har i många lägen vart pasta, ris och bröd. Nu gäller det att tänka om, jag kommer med all sannolikhet föräta mig på potatis och broccoli istället :P 


Förutom att jag sitter och räknar ut hur jag ska lägga upp kosten framöver, så följer jag med spänning alla resultat från TammerPokalen från Sundsvall! Håller tummar och tår för mina vänner som är där och kör :) Hade så sjukt gärna vart i publiken! Blir helt klart en resa upp till nästa år! Så sjukt inspirerande och se alla de tävlande! :) 


 


/Jenny 

Av Jenny Wigren - 6 juli 2013 11:00

I allfall när det kommer till träning denna vecka! Nu vankas nästan 2 dygns vila!! Först på måndag kl 7.00 som nästa träning är planerad :D 


 

Vart bara 1 pass löpning men med all gruppträning som skulle in så fick det bli så. Nästa vecka blir inte heller stark på löpsidan, vickar för många pass för att få till det.


Känns väldigt skönt! Nu älskar jag att träna, men som ni kanske förstår, när ni ser summeringen, så har den här veckan vart tuff! Jag är extremt glad att kroppen ändå känns så pass fräsch som den gör, har enbart en fantastisk träningsvärk  ryggen från igår! Sen ökade jag en del i vikt på rygg också så jag förtjänar min träningsvärk ;) 


Gårdagens upplägg

3 set Chins

3 set Latsdrag, smalt

3 set Rodd

2 set Ryggdrag i CC

3 set Baksida axel, maskin 


 

Nöjd tjej som äntligen ska få vila! 


/Jenny 


Av Jenny Wigren - 5 juli 2013 10:34

som jag gjorde imorse på spinningen!! Herregud! Vilket egentligen är otroligt då jag trodde all vätska lämnade kroppen igår på Body Combaten! Redan under uppvärmningen började det forsa... ni hör ju va mysigt ;) 


Som tur va svettades mina deltagare minst lika mycket, så det känns bra! Skyller allt på luften som är just nu, bara hoppas att den utlovade solen också dyker upp :) 


Efter spinningen låste jag in mig i ena gruppträningssalen på SATS i Uppsala och satte det sista inför kvällens Body Balance! Som jag längtar :) 


   

Rött kan komma i så många nyanser! 


Efter ett tröjbyte kändes det i alla fall bättre!

   

Gymkedjan som alltid kommer ligga nära hjärtat! Det var på Gold's Gym allt började för mig :) 


/Jenny - som måste börja använda en bättre kamera än sin Iphone... 

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards