gymjenny

Alla inlägg under september 2013

Av Jenny Wigren - 11 september 2013 15:16

Även om jag anser att jag är bra på att planera och att även hålla mig till planen så betyder det inte alltid att det är Plan A som blir av :) Den här veckans träningsplanering t.ex har inte alls blivit såsom det var menat, men det blir jätte bra ändå!!


Jag och Johan ska försöka få till fler träningstillfällen tillsammans, dels för att det är kul att träna med någon och - för att han annars har en tendens att inte träna ;) Så kan vi inte ha det :P Så igår sågs vi igen!! Körde Rygg och Triceps precis som planerat, däremot så görs fredagens planering om, vilket även påverkar gårdagen, dagen som är och helgen - spännande hur det kan bli! :)




Ny planering för v. 37:


Måndag

9.00 Gym - Bröst och Biceps

18.30 Cykel/Spinning


Tisdag

16.00 Gym - Rygg och Triceps


Onsdag

10.00 Löpning

18.30 GRIT Strength

19.00 Body Balance


Torsdag

17.30 Body Pump

18.30 Body Combat


Fredag

14.30 Gym - Axlar och Armar

16.30 Löpning


Lördag

9.15 Body Pump


Söndag

Löpning


Så idag vart det alltså löpning istället! Axlarna får vänta till fredag och magen och benen, ja de får jag helt enkelt göra allt för att komma åt ändå. Magen kan jag fixa i TRX:en under söndagen och benen - mer vikter åt folket på Body Pump helt enkelt ;) Får väl även passa på att köra lite benpress och lårcurl innan jag och Johan ses på fredag, så ska den saken va klar.


Gårdagens träning och dagens träning har gått kanon! Inte smärtfri på något sätt, men ändå fantastisk! Johan lärde mig en ny ryggövning igår som kändes kanon, har gått halva dagen och funderat va det är för muskelknut som ömmar så mellan skulderbladen, innan poletten ramla ner och jag nu inser att det egentligen är träningsvärk jag upplever... jag kanske inte alltid kopplar så snabbt!


Gym 10/9

4 set breda rodd i CC

3 set breda latsdrag

3 set enarmsrodd m bänk i CC

3 set ryggdrag m rep i CC

3 set smal bänkpress

3 set tricepspress i CC

3 set press mot pannan m hantel


Dagens löpning då? ja.... denna löpning! Det gick men jag har helt klart en liten terrier som hetl missat att HAN ÄR en terrier... hunden lägger sig efter 4 km och tyckte att här ska jag ligga, men efter lite snälla ord och en elak matte som inte stannar (han fick ett flertal kisspauser) så vart det iaf 7.98 km. Vaden känns, det gör den, men den gör inte jätte ont så jag väljer att fortsätta gasa hela vägen i mål. Det får gå helt enkelt, receptet lyder Icepower på tub + kompressions strumpor + alvedon = Tjurruset.



   



    

Han må se stark ut nu, men vänta du bara - det döljer sig en riktig liten latmask i denna terrier ;)


Resten av dagen har gått ut på att äta, dricka vatte, jobba och fylla på med koffein inför kvällen som består av GRIT Strength och Body Balance!! <3


/Jenny

Av Jenny Wigren - 10 september 2013 07:18

Är en fråga jag faktiskt får rätt ofta! Frågan ställs oftast med ett choackat uttryck och kommer i regel alltid till följd av att jag berättar om min dag och samtidigt gör det med ett leende :) Jag säger inte att mitt liv på något sätt är tungt, men det är klart jag inser att jag jobbar mer än genomsnittet, städar lite mer än de som jobbar de timmar jag gör, tränar en hel del och tungt, engagerar mig i annat runt omkring träning och jobb, gör allt jag kan för att ställa upp för mina nära och kära och trots det i regel alltid svarar glatt - Självaklart! Va kul, klart jag hjälper till :)


Mitt svar på denna fråga blir oftast sä där jobbigt käckt "kaffe, glädje och ren vilja!". Även om de som ställt frågan gärna hade hört lyckopiller, socker eller amfetamin så är så inte det svaret, eller sanningen ;) Jag har aktivt valt att vända det som sker i mitt liv till något positivt - det betyder ALLT! Inte bara de bra sakerna utan det gäller att se glädjen, anledningen och det bra med även de tråkiga såsom disk, hålla koll på papper, tanka bilen eller städa ett gym. Det sist nämnda t.ex, vi gör en hel del av städningen själva på Magasinet, grovjobbet får proffsen sköta men den dagliga städningen ligger på oss. Något som jag gjort på nästan alla gym jag jobbat på, så detta är inget ovanligt eller konstigt. Men jag säger inte heller att det är den roligaste av alla arbetsuppgifter jag har, men istället för att tänka tankar såsom - tråkigt, jobbigt, surt att få gå upp en timme tidigare för att städa osv så vänder jag på det! Jag väljer att se det positiva - jag vet att det är rent och fint när mina medlemmar kommer på morgonen samt att jag har en hel timmes morgoncardio klart innan öppning! Istället för att va ute i regn, kyla och rusk så får jag va inne och göra min morgoncardio samtidigt som det blir rent och snyggt - win! Så det finns ingen anledning till att sura eller tycka att något är jobbgt, se alltid det positiva istället!


Något som också hjälper mig att känna mig så där jobbigt lycklig är tankarna på gårdagens spinning! Full klass, galet ös och deltagare som öste på!! Underbart! Idag får jag äran att plåga frivilliga (?) i gymmet istället - jag menar, hur kan jag inte konstant gå runt och va glad ;)


 

Så dagens tips, le, sträck på dig, skratta lite extra och välj att se det postiva i dagens alla situationer! Jag säger inte att det är lätt, men jag lovar att det är värt det!!


Love life!

/Jenny

Av Jenny Wigren - 9 september 2013 14:27

Äntligen skedde det!! Riktig kontakt med bröstmuskeln - ÄNTLIGEN! Ingen avsaknad av tryck, inga axlar som ville jobba mer än bröst utan riktigt, skön och helt fantastisk kontakt med rätt muskulatur! Detta mina vänner och läsare - det gjorde min dag! Även biceps pulserade bra efter passet och jag måste erkänna att dagens pass helt klart räknas som ett av de bättre :D


Måndag 9/9

5 set Bänkpress

4 set Hamercurl m hantlar

4 set Bröstflyes m hanltlar

4 set Koncentrationscurl m handtag i CC

4 set Bröstflyes i CC

4 set 21:an med stång

4 set Armhävningar m händer på balansboll


Idag blir det även ett skönt (?) pass spinning! Ska bli underbart att få svettas rejält - ju svettigare desto bättre!


Fann dessutom denna fantastiska bild på mig och Daniel från fotografen Kristofer Lönnå! Jag fick förmånen att via LAJV Magazine göra ett reportage på 4 månader där min PT kund Daniel skulle ner i vikt och öka i muskelmassa. Han fick fantastiska resultat och jag kommer alltid bära denna erfarenhet med mig, det var extremt kul :) Nu börjar jag nästan (inte alls) bli van att stå framför kameran :P För att se mer bilder av Kristofer så kan ni gå in på http://kristoferlanno.se


 

På den gamla goda Gold's Gym tiden - när jag testade att ha lugg. Kan för övrigt erkänna att träningsvärken jag hade efter detta kort var blodigt! Jag gränslade löpbandet genom att ha mina knän på vardera sida av handtagen... efter att ha hållt den positionen i närmare 40 min, var något med ljuset som var svårt att få till, ja då skrek ljumskarna i 4 dagar efteråt. Sånt man får ta ibland ;)


Love it!

/Jenny - som för stunden minns tillbaka och njuter av att inte ha träningsvärk i ljumskarna ;)

Av Jenny Wigren - 8 september 2013 12:47

Nu blir det inga fler veckor med strukna träningspass... å de me basta! Nu lämnar jag veckor med trötthet, slitenhet och andra aktiviteter ivägen! Jag har haft en extremt rolig sommar och min höst har börjar kanon! Men tyvärr har det gått ut lite över min träning. Nu blir det en helt annan växel som ska in, så är det bara! Att äta, jobba, träna, sova och pussa på sambon kommer va huvudfokus nu - jag ska ju tävla i Body Fitness, då går det inte att skippa vare sig gympass eller slänga i sig något halvbra energimässigt.. Full gas :) Ikväll ska även formbilder tas, de ska sedan skickas till coachen i Sundsvall så han får se hur läget är. Ska bli väldigt spännande att höra hans åsikt :D


 Trots mycket jobb, en halvbra hals och det faktum att jag var i en fotostudio hela måndagen och halva tisdagen har jag ändå fått till en del av min träning. Och med tanke på den träingsvärk jag hade efter måndagens magövningar så räknas de timmarna framför kameran också ;) Jag är extremt glad att jag fått till 7 pass denna vecka och jag hoppas att den träning jag gör kommer göra att jag håller huvudet ovanför lervällingen den 5 oktober - Tjurruset. Däremot så vet jag också att den gyllne regeln inom träning är "Du blir bra på det du gör" - med andra ord, mer löpning och benträning gäller sista veckorna nu!


  6,5 tim trots ett pressat schema känns riktigt bra! Nu rycker däremot den extra vilodagen i veckan ;)


Planeringen för vecka 37 ser ut som följer:


Måndag

9.00 Gym - Bröst och Biceps

18.30 Cykel/Spinning


Tisdag

14.30 Gym - Rygg och Triceps

19.00 Löpning


Onsdag

9.00 Gym - Axlar och Mage

18.30 GRIT Strength

19.00 Body Balance


Torsdag

17.30 Body Pump

18.30 Body Combat


Fredag

14.30 Gym - Ben

16.30 Löpning


Lördag

9.15 Body Pump


Söndag

Vila


Idag blir det alltså ingen träning för min del, jag kommer däremot få plåga några fantastiska deltagare på kvällens Tabata pass! Tabata är en träningsform ursprungligen från Japan och är ett sätt att "maxträna". Varje övning görs i 8:a set och bygger på att du ger allt i 20 sek och senda vilar i 10 sek. Imorgon tänkte jag va snäll och bjuda på kvällens upplägg - som går lika bra för dig att göra på egen hand i gymmet sen.Då jag inte vill avskräcka någon av kvällens deltagare håller jag dock övningarna hemliga tills först efter passet!


Vill även passa på att säga Grattis till min fantastiska (numera f.d) PT kund Ellen som gjorde en ritkigt bra tid på gårdagens Tjejmil! Bra gjort :D


/Jenny

Av Jenny Wigren - 8 september 2013 10:17

 

Av Jenny Wigren - 7 september 2013 17:01

Då och då får jag äran att köra eventklasser - extremt roligt! Idag var det Core som skulle köras för Stamningsförbundets årskongress. De var en glad (något bakfull) skara deltagare jag fick på mitt pass och om de inte visste vad Core var innan, ja då blir det smärtsamt medvetna om det imorgon! En del gick all in med träningskläder och vattenflaska, medan andra gjorde så gott de kunde i jeans ;) Det är alltid lika kul att komma iväg och göra klasser som dessa! Även om jag är mest van vid träningskonvent där deltagarna är väl medvetan om, nästan, vad jag kommer utsätta dem för :) Den största utmaningen idag var att leverera allt på engelska! Jag känner mig väldigt hemma med att prata engelska och har haft PT kunder där all kommunikation vart på detta fantastiska språk, men som gruppträningsinstruktör var det nytt. Det gick och jag lyckades tom undvika ordet ass när rumpan skulle engageras i träningen!!


Bjuder på en bild från veckan - jag måste bli bättre på att fotografera mina dagar :P


 


Resten av dagen har vart jobb! Jag gör utan tvekan min längsta arbetsperiod på länge, jag slår inte bara rekord i antal timmar per vecka, jag lyckas även slå rekord i antal dagar på raken utan vila. Men det är lugnt! Den 21 september är min första ledida dag och den ska jag spendera på bästa sätt - en hel helg med Les Mills och Super Saturday!!


 

Min planering för Super Saturday - skönt med en vilod...?! aja, en ledig dag om inte annat ;)


Ikväll slutar jag iaf tidigt, redan 19.15, det känns bra, kvällen ska spenderas med att massera min älskade sambo som vart guld värd denna vecka - utan honom skulle mitt liv inte va lika underbart eller administrerat :P Så en helkroppsmassage har han lätt förtjänat, sen blir det mys i soffan med en bra film :D

Av Jenny Wigren - 6 september 2013 11:16

är inte att leka med! Att det dessutom består av Body Pump och sen Body Combat känns, men gud va härligt det är!! Det var ett underbart härligt gäng på Body Pumpen och vi kämpade oss igenom alla låtarna tillsammans :) Jag har bytt ut en del låtar och den här gången fick låt nr 7 från release 75 komma tillbaka - den är sjukt jobbig! Där kan vi prata om både kramp och mjölksyra i rumpan ;)


Det gäng som däremot imponerade stort på mig igår var mina Body Combatare! Salen var full och de gav verkligen allt och lite ill! Älskar alla ljudeffekter som de dessutom bjuder på! Det var ett galet gäng som körde allt och sen, sen kröp vi ut ur salen tillsammans!


Orkade inte ens ta kort efter klassen, knappt att jag kunde köra hem så det blev bara ett kort innan mina två klasser satte igång


   


Idag är det däremot ingen gruppträning för min del, det fick bli gymmet istället :) Jag körde ett kombo pass med både rygg, triceps och lite axlar. Huvudmuskeln jag ville komma åt va rygg, de andra fick ta mindre plats idag. Denna vecka jobbar jag mer än vanligt och det går ut över styrketräningen, så jag är glad för de pass som jag lyckats klämma in, beroende på vad som händer med min lurandes förkylning (gör allt för att förtränga den) så kommer det bli träning både lör och sön. Imorgon ska jag hålla Core och Styrka för en förening i Enköping, jätte kul och spännande! Utamningen blir att köra all coaching på engelska ;)


Fredag 6/9

5 set chins

5 set dips

4 set bred rodd

4 set smala latsdrag

3 set tricepspress m rep i CC

3 set ryggdrag i CC

3 set axellyft sidan, lutandes på bänk

3 set inåtrotationer på lutande bänk


 

Pulsen åkte upp rejält idag och jag valde därför att inte köra fler övningar, kändes bättre att lägga mer tid på vila mellan seten istället. Nu blir det till att hålla sig lugn resten av dagen och sen göra allt för att sova ut ordentligt inatt. Jag har INTE tid att va sjuk, på riktigt, ingen tid alls!


/Jenny

Av Jenny Wigren - 5 september 2013 08:13

Å vad jag älskar mina onsdagspass!! Två fulla klasser med en massa svett, glädje, lugn och endorfiner till 1000! Först är det helt galna GRIT Strength som gäller innan jag lite snabbt byter tröja, kastar av mig skorna och rullar ut yogamattan för Body Balance! Det är även väldigt intressant att gå från en instruktörsroll till en annan, min coaching skiljer sig väldigt mycket mellan dessa två koncept och det gäller att samtdigt som skorna åker av, så måste även den lite hårdare, tuffare och den extremt peppande instruktören ockås åka av. Istället gäller det att jag hittar en lugnare, mer metodisk och tydligare instruktör. Där jag med ett tydligt bildspråkska få mina Body Balancare att hitta rätt i positioner, hitta andningen i de mest utmanande övningarna samtidigt som jag uppmuntrar dem att komma lite längre i varje stretch. Otroligt roligt och utmanande även för mig :)


 


Ikväll är det helt andra bullar! Då är det Body Pump och Body Combat som gäller - älskar nog torsdagar minst lika mycket som onsdagar ;)


Love it!!

/Jenny

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards