gymjenny

Alla inlägg under september 2013

Av Jenny Wigren - 20 september 2013 07:20

Ja så kommer det se ut om jag lyckas fullfölja alla pass som jag vill köra nu under Super Saturday/Super Sunday, så ni får en gissning - hur glad är jag på en skala på 1-10 nu när jag vaknade med halsont?! Aaaaaaaaaa!! Aja, det får helt enkelt ge med sig under dagen, punkt! Kommer dock inte att bli något gym i eftermiddag, jag säger inte att jag alltid är smart, men helt tappad är jag inte ;) Så idag blir en vilodag så jag är laddad och redo inför helgen som slår det mesta! Längtar verkligen och det kommer bli kanon!!


Trots att jag inte är hundra idag så gick passen igår riktigt bra! Märks i huvudet att jag har börjat lära mig de nya releaserna, det blir lite lätt förvirrat och det är skönt att jag nu bockat av sista passen av GRIT Strength, Body Pump samt Body Balance innan de nya programmen ska presenteras nästa vecka. Att ha koll på 5 Les Mills koncept är tufft nog, att då behöva balansera de nya med de gamla, ja det blir inte lättare. Så kan jag sammanfatta det.


Har även fått domen från min fantastisk coach i Sundsvall - han är nöjd med formbilderna *andas ut*. Eftersom det saknas en del luft i min almanacka så har jag fortfarande inte kommit iväg till Sundsvall, målet är att under oktober månad åka upp. Då kommer jag bl.a få visa min form live, träna tillsammans med honom och så kan vi tillsammans lägga upp hösten/vinterns planering. Jag vet både mina styrkor samt svagheter i symetrin och nu är det bara att se till att bygga och växa, men i rätt proportion... det ska gå ;)


Nu sitter kanske några av er och undrar varför jag inte lagt upp några formbilder i bloggen, men då kan jag meddela att det kommer ni inte att få. Jag har redan bestämt mig för att hålla denna blogg ren från halvnakna bilder på mig. Nu vet jag att mitt mål är utseendebetonat och att jag kommer stå på en scen framför en massa människor i bara en liten bikini, men det är också rätt forum för så lite kläder. Anser däremot att min blogg ska hållas påklädd. Jag kommer lägga upp bilder från tävlingen och ni kommer så småningom få se före och efter bilder, men det är inte än. Under tiden får ni uppskatta vad som händer med min kroppsammansättning genom bilder där jag har kläder. Därför, inga bilder på mig i underkläder, dem får coachen ha för sig själv :P


Så mot nya äventyr som idag betyder jobb, ingen träning, mat och en massa sömn! En väska med en massa träningskläder ska även bli packad under kvällen - imorgon, imorgon är det ÄNTLIGEN Super Saturday!! Kort från första året som jag var med


   

Just for fun så tänkte jag ha det linnet även denna gång. Blir om inte annat lite roligt, men framförallt - det är ett väldigt bra och skönt linne ;)


/Jenny - som hinkar vatten! Kom igen kroppen bli frisk igen!!

Av Jenny Wigren - 19 september 2013 07:35

      Ja så känner jag verkligen! Jag trodde inte att det skulle va så bra som det är, men om sanningen ska fram, jag var villig att testa ALLT för att min mage skulle tagga ner. Från att dagligen ha ont och kramper i magen så fort som jag åt pasta, bröd, andra livsmedel med hög andel gluten, fet mat, stark mat eller om jag åt för fort så är allt bara borta... hur är det ens möjligt?! Från att ha dagliga problem som tom gjorde att jag ibland vart hemma från jobbet, avstod från träning och andra planer för att jag inte kunde stå upprätt, så har jag idag inga problem alls, inga! Det enda som jag gjort är att börja min dag med en shot aloe vera, seriöst det är allt jag gjort! Eftersom jag nu tagit denna lilla shot i ca 6 mån så har jag nästan glömt hur dåligt jag mått, nu är det mer vardag att inte ha ont. Nu äter jag bröd, pasta och all annan mat som jag fått avstå från tidigare utan problem... Så älskade aloe vera! Denna fantastiska växt som med sina ämnen läker och stärker bla. slemhinnorna har helt klart gjort mig gladare ;)


 

Min lilla shot! :)


Ett annat plus, och den "biverkning" som jag såg först när jag började ta shoten var hur mycket finare min hy vart! Jag har lätt att få stressutslag i ansiktet, så när det är lite mycket i livet så kommer utslagen ett efter ett. Det gör att jag i flera år haft riktigt mycket både puder och foundation i ansiktet, i mitt försök att förtvivlat dölja detta - nu slipper jag det! Huden har aldrig vart slätare eller finare, jag vågar tom visa mig utan smink, den ni :P


Så dagens, veckans och månadens hälsotips blir utan tvekan - drick Aloe Vera!! Av allt jag testat från vitamin tillskot, IBS medicin, utesluta livsmedel från kosten (något jag helst undviker) och mindfullness så är detta outstanding! Om du väljer att testa, något jag rekommenderar alla i min närhet med mag- och hudproblem, så ha dock i åtanke att det kan ta månader innan du märker skillnad. Jag var nära att ge upp eftersom jag drack och drack utan att det hände något med magen. Det som gjorde att jag fortsatte var insikten om att jag vet hur illa därän min mage var, samt att jag såg vad den gjorde med min hy. Idag är jag sjukt glad att jag testade och jag kommer aldrig ge upp min lilla morgonshot!


 

Jag dagen till ära, idag vart det svart från topp till tå


 

Här försöker jag ge er en close-up på ansiktet, gick så där. Nytt försök kommer, så ni inte tror att jag jobbar med falsk marknadsföring ;)


Efter gårdagens klasser så mår jag oförskämt bra! Ok, kanske inte hundra och fortfarande seg men helt klart bättre än i tisdags och igår! Så idag är jag redo att ta mig an en underbar arbetsdag som avslutat på bästa sätt - 17.30 Body Pump och 18.30 Body Combat!! :D


Jenny



Av Jenny Wigren - 18 september 2013 15:43

Oh my! Kroppen är sliten, jag erkänner! Just nu är det inte lika lätta steg som tar mig framåt... jag skulle helst vilja vakna upp oförskämt fräsch, lyfta vikterna lättare än någonsin och bara känna en brinnande energi i kroppen, men nej. Istället fick jag knappt upp vikterna igår när jag körde med Johan i gymmet, kvällen igår spenderades under en filt i soffan och imorse när jag vaknade så var fortfarande känslan av olust kvar i kroppen. Jag känner att allt inte är såsom det ska och har jag otur så ligger jag däckad i feber eller annat otyg inom några dagar... inte bra, så sjukt obra egentligen! Och det är nu jag står inför ett val - lyssna eller köra på! Jag vet att många skulle skricka LYSSNA!! men, så kommer det inte att bli, av två huvudskäl egentligen. Borsett från min envishet...


1, jag har inte tid att tagga ner nu, vill inte och kommer inte att göra det heller.


2, vad är det egentligen som säger att det blir bättre? Vad är det som säger att jag blir sjuk om jag fortsätter köra på? Eller som säger att jag inte blir sjuk om jag ställer in mina klasser? varför ska vi ge efter och bara ge upp så fort det känns lite tungt? Ja jag vet att jag tränar mycket och jobbar desto mer, men jag balanserar upp det med kosten och till viss del med sömnen. Just mentaliteten att tagga ner så fort som det inte går lika lätt som det gjorde förr har jag svårt för, så funkar det inte i arbetslivet, i relationer eller i någon anna del av livet egentligen. Det är inte lika lätt hela tiden, du kommer inte ha samma motivation, ork eller lust alla dagar i veckan och vi lurar oss själva om vi tror det. Så just igår och idag, så är jag inte lika pigg eller energisk. Det tar lite längre tid för mig att tagga till och jag är inte lika stark MEN trots det så kommer jag fortsätta kämpa, jag kommer ge allt(av det jag har just idag) på kvällens klasser och jag kommer acceptera att dagens dagsform inte är lika stark som i måndags.. Som kompensation kommer jag äta ännu mer läkande näringsämnen såsom vitamin C, Vitamin D, Selen, Vitamin E och Järn, dricka mer vatten och se till att få mer sömn inatt. Jag hoppade dessutom morgonens träningspass, det vart nötande av Body Pump #87 framför DVD:n istället.


Gårdagens pass vart i alla fall av, även om Johan hann fråga två gånger om vi skulle bryta. Så, inte mitt bästa pass. Trots det så har jag idag en härlig träningsvärk i triceps ;)


Rygg och Triceps 17/9

4 set sittande rodd

3 set T-bar

3 set smala latsrag

4 set tricepspress/smal bänkpress

3 set tricepspress med stång i CC

4 set press oh m rep i CC


Det som ändå piggar upp en dag som denna, gäller att alltid tänka positivt - alla nya releaser är GRYMMA! Längtar efter att börja köra BP 87 på riktigt nu, gud vilken härlig, skön och fantastisk release!! (översatt till vad mina medlemmar vet att min glädje till nya releasen innebär = jätte tung, galet många utfall och mjölksyra som sprutar ut genom porerna redan från benlåten) Jag är även jätte glad över att mitt camolinne har kommit! Nu är sista delen till TjurRuset på plats!! För det som kan va bra att veta om det loppet - jag och mina kära vän Elin som först bokade in oss på att springa loppet la upp outfiten under loppet och bestämde den INNAN vi började ens tänka på träningsplanering inför loppet ;)


 


Bjuder även på denna lilla länk, det är jag och Markus som presenterar en av övninvarna som kommer att finnas på PT Online hemsidan! http://trendotraning.se/2013/09/18/finnen-ovningstips-i-film/ 


Så med inställningen - jag klarar det här! Tar jag mig an restena av dagen och även om kroppen är tung, huvudet halvt med mig så ser jag verkligen fram emot kvällens GRIT Strength och Body Balance, det går inte att inte må bra under dem klasserna!


/Jenny

Av Jenny Wigren - 17 september 2013 07:45

Jag tänker inte påstå att det går lätt för mig att lära in nya releaser och det börjar helt klart kännas i magen att om mindre än en vecka så ska Body Pumpen vara levererad och klar... jag har inte ens öppnat kitet... MEN däremot så har jag öppnet, pluggat och lärt mig GRIT Strength #6 *yey* Nu gäller det att hålla i och se till att allt sitter till om en vecka.


Något som gör mig betydligt mycket gladare att tänka på är Super Saturday nu på lördag!! Årets event för en Les Mills nörd som mig - å va kul det ska bli! I år är även första gången som våra kvartalsfilmer spelas in någon annan stans än i Auckland, New Zeeland. Så otroligt stort att de då väljer att spela in dem i Sverige! Jag har valt att va med på två filmningar, har dock som mål att hålla mig borta från alla kameror :P Jag har valt att va med på filmningen av Body Pump och Grit Strength - once in a life time! Längtar verkligen <3


 


Dessutom tacksam att jag höll mig till att bara köra spinning igår! Det var tufft nog så det räckte och vart över - herregud! Benen kändes tunga redan igår och idag känns det att backarna var bra tunga ;) Därför känns det extremt skönt att få gymma idag, med fokus rygg och triceps! Får se om det eventuellt blir en löprunda ikväll. Handen på hjärtat så känner jag mig sliten, vilket inte är bra! Att va sliten innan Super Saturday och slutligen en release vecka är ett dåligt tecken... för hur kommer jag då inte att må söndag v. 39?!


Så med dem orden sagda så är det dags för dagens andra mål! Frukosten vart vid 5.15 imorse, och jag får inte i mig direkt mycket energi då heller. Lite väl tidigt för mig att trycka en stor frukost då. Så nu blir det kvarg, äpple och kanel samt en proteinshake - mycket energi som ska i numera, lika bra att försöka få i mig så mycket som möjligt även vid mellanmålen, mina huvudmåltider saknar fortfarande sin exakta storlek. Har inte riktigt vågat räkna ut hur mycket energiunderskott jag ligger på, men att jag inte ligger på plus det vet jag. Märks både på kläder, ork och vissa tillfällen humöret, den ni, jag är inte alltid glad ;) Mitt delmål att få till rutinen kring kost ligger dock som deadline 30/11 så jag har lite tid på mig.


 

Planen för idag!!


/Jenny

Av Jenny Wigren - 16 september 2013 14:14

Jag måste börja mitt inlägg med att beröma mina fantastiska sambo! Han imponerade stort på mig igår när han för första gången på 10 år sprang 1 mil - på ren vilja! Stackarn va slut efter 3 km och hade jag vart han, ja då vetti tusan om jag hade fortsatt, men det gjorde han! Vi sprang in på 1 tim och 7 min, helt klart godkänt tempo även om jag hade velat trycka lite mer, men nu var inte målet att jag skulle ta mig runt så snabbt som möjligt. Målet var att vi tillsammans skulle ta oss igenom 1 mil, å det gjorde vi! Det kändes för övrigt riktigt bra, däremot fick min planerade träning denna morgon stryka på foten. Varken  GRIT Strength 6 eller benträning i gymmet kändes som en smart plan när vaden gör ont... Jag får ta ut mig desto mer på spinningen ikväll! :)


Så här såg det ut i alla fall!

 


Veckan slutar som följer, jag är helt klart glad över alla mina träningar och det känns som att jag kommit in i ett bra upplägg! Verkligen! Det enda som jag kan känna är en brist på en vilodag/veckan. Vet inte riktigt hur det ska lösas, men på något sätt fixar det sig. Däremomt om coachen frågar så har jag minst 1 vildodag/veckan - deal? ;) Tur han inte hänger på internet!!


 


Veckans upplägg blir som följer:


Måndag:

18:00 Cykel


Tisdag:

16:00 Gym - Rygg och Triceps

19:00 Löpning


Onsdag:

09:00 Gym - Axlar och mage

18:30 GRIT Strength

19:00 Body Balance


Torsdag:

15:00 Body Balance 62 (nya)

17:30 Body Pump

18:30 Body Combat


Fredag:

05:00 Body Pump (nya)

15:20 Gym - Bröst och biceps


Lördag: SUPER SATURDAY

9:00 Body Pump 87

10:15 RPM 60

11:30 Body Balance 62

14:30 Body Combat 57

16:00 GRIT Strength 6

16:30 GRIT Cardio OM jag fortfarande står upp


Söndag: Filmning

9:00 Body Pump 89

10:30 GRIT Strength 8 


Ja.... om jag inte dött efter denna vecka så väntar en riktigt intensiv v. 39 då vi kommer att ha Releaser på alla våra Les Mills koncept - samt Öppet Hus ;) Helt plötsligt känns det riktigt bra att jag "bara" kör spinning idag :P Och nu ska jag nog äta lite... lär behövas under denna vecka!


/Jenny

Av Jenny Wigren - 14 september 2013 12:33

Sitter och försöker komma på ett bra ord för hur det känns just nu, det bästa jag kom på är ordet magiskt!!


* Body Pumpen imorse - magiskt

* Att solen skiner och värmer är kvar den 14 september - magiskt

* Jag får jobba på världens bästa gym denna lördag - magiskt

* Träffa en massa vänner från ACCE ikväll på en kräftskiva - magiskt

* Få en helt ledig dag imrgon tillsammans med sambon - magiskt!!

* SOVMORGON imorgon - magiskt

* Känslan av totalt muskeltrötthet i kroppen efter veckans alla träningspass - magiskt

* Att alla mina releaser är hemma och redo att pluggas in - magiskt


Så denna helg kan inte starta eller bli bättre!!


Gårdagens pass var super! Axlar och armar stod på schemat och mina stackars triceps var nära att ramla av innan alla set var över! Fick även igår lära mig en ny övning - Johan, han kan han! ;)


Axlar, biceps och triceps 13/9

4 set sittande militärpress

3 set axellyft åt sidan, hantel

3 set drag mot hakan

3 set hantelcurl

3 set hamercurl m rep i CC

3 set biceps/spänn övning m rep i CC

3 set puschdown m stång i CC

3 set omvänd tricpespress m handtag i CC


Vart bara 2 tricepsövningar igår, vilket känns mer än ok. Har nu sammalangt tränat Biceps och Triceps 4 ggr denna vecka... har inte så mycket kontakt med mina armar längre och ja, jag är ganska nöjd med att det är först på tisdag som de kommer behöva genomgå ett gympass igen.


 

Här är dem! Och hur glad jag än är över dem - dels att va instruktör i koncepten men även glädjen över att äntligen få byta program. Så kan jag med handen på hjärtat erkänna att dessa 5 releaser kommer under de nästkommande 1,5 veckan ge mig:

* Ångestattacker

* Träningsvärk

* Få timmar sömn/dygn

* Ännu fler redovisade träningstimmar/vecka

* Gråttattacker

* Glädje

* Kärlek!


Så - nu kör vi! Imorgon går starten för inlärningen av dessa! De tar olika lång tid för mig att sätta en release men jag räknar kallt med att Body Pumpen kommer behöva 5 effektiva timmar, Body Balance 10-12 timmar, GRIT Strenght 3 timmar, RPM 5 timmar och Body Combat 7-9 timmar. Första releasen att redovisa är

Body Pump #87 måndagen den 23/9 kl 18.30


 


/Jenny


Av Jenny Wigren - 13 september 2013 07:29

Hur kunde det redan bli fredag?! Som alltid på jobbet (jag har världens bästa jobb) så blir det träningskläder ;)


Gårdagens träning gick kanon! Det är roligt hur det svänger!! Förra veckan hade jag överlägset flest deltagare på Body Combat men mindre på Body Pumpen, igår var det tvärtom. Är som alltid sjukt glad och stolt över alla som kommer på mina pass och ger järnet! Är även imponerad över att benen inte vek sig igår med tanke på den galna träningsvärk jag hade :S Detta med löpning... vad är det bra för? :P Men passen gick kanon och idag är jag väldigt glad över att köra axlar och armar... ja och baksida lår, jag måste helt klart köra ngr set hamstring. Som tur va för mig så sitter träningsvärken från i onsdags i ljumskar, rumpa och framsida lår = bara baksida lår kvar att pina.


   

Smile it's friday!!


Önskar er alla en fantastisk fredag, det tänker jag ha om inte annat ;)


/Jenny



Av Jenny Wigren - 12 september 2013 08:46

Jag lovade er upplägget på mitt Tabatapass som jag höll i söndags! Träningsvärk utolvas ;) Om du känner dig osäker på teknikerna så råder jag dig att be om hjälp först! Boka en PT, fråga personalen på gymmet eller någon annan i din närhet som har riktigt kunskap i ämnet. Tabata bygger på att du ger max och jobbar så snabbt du kan under de 20 sek som du kör, det betyder också att det är lätt att skada sig om man saknar rätt teknik.


Mitt upplägg vart cirkelträning med 9 stationer. Du kör klart hela intervallen på en och samma station innan du går vidare. Jag anänvde mig av appen Ultra Trainer där Tabata redan ligger inalgt som en intervall. Bara välja den och tryck start, sen kommer appen tala om för dig när du ska vila, köra samt byta övning! Lycka till!


 

The one and only!


Övningarna

* Fällkniven

* Thrusters (benböj med axelpress)

* Kettlebell sving

* Burpee

* Ruscher (spring mellan två koner/vikter

* Russian twist med kettlebell

* Utfall med bicepscurl

* Armhävningar

* Rodd med stång


Sen lovar jag att du är rätt nöjd med dagens träning ;)


För egen del blir det combon Body Pump och Body Combat!! Bring it on!!


Love it!!

/Jenny

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards