gymjenny

Alla inlägg den 28 september 2013

Av Jenny Wigren - 28 september 2013 11:41

Brukar du ibland stanna upp och bara reflektera över hur fantastisk din kropp är?! Hur det egentligen är helt otroligt att den varje hundradel, sekund och minut sköter processer klockrent, utan att vi behöver tänka på det eller lägga medveten energi på att det ska göras...! Ibland händer det att jag stannar upp och reflekterar över det, hur extremt glad jag är över min friska och starka kropp, att den står ut med allt jag utsätter den för och att den egentligen borde ha rätten att lämna in en protest gällande hur jag ibland stressar på utan att reflektera över återhämtning.


Just den här veckan så är jag ännu mer medveten om min starka kropp och hur otroligt tacksam jag är för den! I veckan kom nämligen svaret på provtagningen från födelsemärket/födelsemärkena som jag tog bort, var 2 på samma plats. Tacksamt nog så var det snälla pigmentfläckar denna gång!! Det som gjorde mig så glad och kanske löjligt nog rörd, var att de även såg att mitt egna immunförsvar hade börjat ta bort dem på egen hand, fråga mig inte hur eller om det ens är möjligt MEN den vita ringen runt märkena var inte "dött pigment" som läkaren först trodde. Den vita ringen runt var för att kroppen själv hade börjat läka, otroligt! Jag är även glad för att min svullnad och blånad på höger fot från torsdagens vurpa är borta! Ok, jag är öm och jag är inte lika stabil som jag var innan jag la krokben för mig själv, men jag kan ha skor, klarade av morgonens Body Pump utan problem och jag haltar inte längre!! Kroppens förmåga att läka sig själv är fantastisk!!


Detta är såklart inget vi alltid kan ta för givet, ibland klarar kroppen inte av att ta sig an allt som händer kroppen. Kan va allt från skador till sjukdomar eller när vårt egna system lägger av. Det finns dock några saker vi alla kan göra! Vi kan ge kroppen den bästa förutsättningen för att må bra och va stark, detta gör vi genom träning, kost och vila! Så ge dig själv och din kropp den bästa förutsättningen för liv och återuppbyggnad, ge dig själv tid till träning och aktivitet. Se till att du äter nog och med rätt näringssammansättning, ibland kan det vara för lite vitaminer eller mineraler som gör att vi blir sjuk - OCH se till att du får kvalitat sömn och återhämtning. Det sista tipset körde jag själv på inatt, jag gav mig själv 9 timmar med sömn - underbart!!


Jag har även dagen till ära tränat - galet roligt med full klass och härlig energi! Jag har även boostat kroppen med kolhydrater, protein, vitamin C, vitamin B, kalcium, kalium, fett, omega-3 och en massa annat bra! Bara genom att äta en ordentlig frukost och fått i mig bra återhämtning efter passet. Snart är det även dags för lunch :)


   

Kan va dags att torka av spegeln på mitt kontor ser jag :P


Jag hoppas ni alla får en fantastisk dag och en underbar helg - det tänker jag se till att få om inte annat ;)


/Jenny

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards