gymjenny

Alla inlägg under juni 2013

Av Jenny Wigren - 17 juni 2013 15:58

är mitt enda svar när jag får frågan - "hur får du tid med din träning!" 


Även om den här veckan inte var helt klar imorse, så har jag en planering för all min träning flera veckor framöver - varför? För att annars blir det inte av. Som en medlem så fint beskrev det tidigare idag "Tid är inget som du bara får, den skaffar du dig" och där har hon en poäng! 


Jag jobbar en hel del (en del har även benämnt min arbetsmängd som extrem), tränar en hel del och lägger även mycket av min tid på min älskade sambo, att hinna träffa familj, släktingar, vänner och däremellan är det fascinerande mycket utbildningar! Hinner jag med allt?! Å nej, det är en hel del som inte får plats! Men för att så mycket som möjligt ska få plats så behöver jag planera. Jag har hela Juni fram till halva September planerad, med allt från jobb, träning, vardag, roligheter och avkoppling. Den viktigaste prylen i mitt liv är min kalender (ja jag använder mig fortfarande av en kalender). Till den så har jag min ovärderliga penna (med flera färger = jag färgkodar kalendern). Jag har dessutom alltid tipex i min väska... nämnde jag att planering är A och O! 


  

Personligen älskar jag alla "tipex" markeringar i min kalender - det går år mkt tipex! Detta är för övrigt en lugn vecka i mitt liv. Därav att jag lagt in en egen påminnelse till mig själv att även andas... 


From onsdag så kommer jag dessutom ha min älskade Border Terrier Ragge på heltid! Nu gäller det att planera så att jag får plats med jobb, träning, fritid + att aldrig låta Ragge få lida över detta! Det mina vänner - kräver så extremt mycket planering! Tur han också behöver löpträning för att få bli av med energi och hålla sig frisk ;) 


Jag har valt att prioritera träningen och jag ser till att den får plats, då är det en del saker som inte får plats... Det är inte så pass städat hemma som jag önskar, det var evigheter sedan jag läste en bok eller bara myste med en tidning i sängen, jag hinner inte baka eller laga så mycket mat som jag önskar och framförallt - jag saknar tid med mina fantastiska vänner!! Så även sånt jag verkligen vill få tid med, hinns inte med. Jag är tacksam för allt som ändå får plats i livspusslet och tröstar mig med att alla har samma antal timmar/dygn. Vi gör alla så gott vi kan för att få tid med det vi vill :) 


När planeringen inte räcker till är det bra att det finns bra snabbval i livet :) Kvällens middag vart på Café Drott - så sjukligt god pastasallad med räkor! Nam nam :D 


 


Trots en hel helg med bara Body Combat så LÄNGTAR jag tills imorgonbitti när jag får köra igen!! 

/Jenny 




Av Jenny Wigren - 17 juni 2013 13:55

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!


Jag kan inte med ord förklara hur extremt glad jag är över att ha klarat Body Combat utbildningen! Jag kan inte heller förklara hur glad jag är att mina vader höll och att de även idag känns bra *TACK* 


Utbildingen var på alla sätt och vis utmanande! Träningen är hård och att du prestera gång på gång känns, lägg då även till mits- och teknikträningen så kommer man upp i skapligt många träningstimmar på 3 dagar... Värst tycker jag ändå att den psysiska påfrestningen är. Ångesten som ligger över en under helgens alla presentationer och bara det att behöva vara på topp när kroppen säger nej... Lagom till lördagkväll var jag redo att lägga ner hela min instruktörsverksamhet, i ALLA koncept. Men som jag och lärarna skrattade åt på söndagen, det är en del av processen! 


Det går ändå inte att komma ifrån hur sjukligt bra Les Mills utbildingarna är! De är så väl genomtänkte och pedagoiska! Det är så häftigt att se - att vilken nivå varje enskild individ i gruppen än ligger på dag 1 så har alla utvecklats jätte mycket till dag 3 - fantastiskt! 


All rapportering under helgen gick fruktansvärt dåligt för min del, men det fanns inte plats i hjärnan för det. Det är stenhårda dagar och det känns som att vakna upp ur en bubbla när allt är över. Under 3 hela dagar så är det enda som finns i huvudet Body Combat, träning, prestation och övning. Vet inte hur många gånger jag lyssnat igenom mina låta som jag skulle presentera under helgen, men jag kan lova att jag tom drömde om dem på nätterna. 


Ni får därför en bild på mig, precis innan jag går ner och utbildningen börjar, samt beviset på att jag överlevt och nu har det hårda jobbet framför mig - att bli en licenserad Body Combat instruktör! 


   


Så här vart min träningsvecka


 


Veckans träningsplanering är inte helt satt än... det jag vet just nu är att jag har vilodag idag ;) Så imorgon vankas som minst gymträning i alla fall - LÄNGTAR efter mina älskade vikter! 


/Jenny 

Av Jenny Wigren - 13 juni 2013 08:01

drar Body Combat utbildningen igång!! Då befinner jag mig (förhoppningvis) på SATS Kompassen i Göteborg och har lite fjärillar i magen. Längtar samtidigt som det känns tufft, jag kommer så väl ihåg hur tung utbildningen var... Att jag då inte heller sovit optimalt på 2 veckor gör inte att det känns bättre :P Har däremot bara mig själv att skylla så jag får försöka sova lite i bilen idag. 


Igår var det packning som stod på schemat, jag har med mig extremt mycket kläder så nu bör de räcka... och förmodligen bli över. Första dagen är man i regel duktig och byter kläder mellan träningstillfällena... dag 2 och framförallt dag 3, så orkar du inte bry dig på samma sätt. Det är inte samma prio att lukta gott eller känna sig fräsch längre ;) 


En början till hav av kläder som ska med, 80% ligger för tillfället i torktumlaren när bilden tas...  


Förutom kläder ska det packas ner väldigt mycket snacks och mellanmål i väskan idag!! Det gäller att äta något i regel hela tiden för att energinivån ska vara hög. Det är mycket träning, tuff träning och vi förväntas ta ut oss till max. Att ha en dålig dag är ingen bra idé på dessa utbildningar, det är bara att bita ihop och gilla läget :D Jag kommer ladda väskan med barer, proteinpulver, naturgodis, bananer och berroca energy boost - en annan har som vart med förr ;) Räknade ut att detta är min 7:e grundutbildning inom något av Les Mills koncpet. Undra vad rekordet är?! 


Bilder från min grundutbildning i Body Pump, enda utbildningen där jag hittar kort...

         


Lovar att fota under helgen :) 


Önskar er alla en fantastisk torsdag!! 

/Jenny 

Av Jenny Wigren - 12 juni 2013 19:06

After your workout, you didn't TRAIN HARD ENOUGH!!

Av Jenny Wigren - 12 juni 2013 16:18

Just nu är det tryck i både jobbet och i musklerna, underbart! ;) 


Vart fullt upp sen senaste inlägget, som iofs också skrevs i all hast! Precis som jag vill ha det! :) 


Igår var det som sagt en efterlängtad vilodag som istället bjöd på jobb både i Enlöping och Uppsala - UNDERBART! i Uppsala var det ett härligt gäng som körde terminens, näst sista Transformer, gud så de kör. Sen fortsatte kvällen med mina PT kunder. Är otroligt roligt att jobba som PT och ibland känner jag mig riktigt bortskämd som har ett sånt fantastiskt jobb! Trots att mina kära kunder hotar med att springa ifrån mig och strypa mig... Tur att de stannar vid hot, för som de sen tillägger - Det är ändå ingen idé, springer jag springer du ikapp och tack vare dina övningar orkar jag inte ens strypa dig.... Det mina kära läsare är kärlek ;) 


Dagen idag började tidigt, nu börjar jag längta efter en sovmorgon! På schemat stod nämligen gymträning - rygg och axlar var planen. Jag kände riktigt bra kontakt och är riktigt nöjd över både dagens och måndagens gympass.


Dagens pass vart:

Sittande rodd, smalt 10-12 x 4

Latsdrag, smalt 8-10 x 3

Stående axellyft, sidan 8-10 x 4

Sittande rodd, brett 8-10 x 3

Axellyft fram, viktplatta 8-10 x 3

Axelpress, maskin 10-12 x 3

Chins, gravidtron 6-10 x 4

Kryssdrag i CC 10 x 4

Drag mot hakan, stång CC 10 x 3

Marklyft med Kettlbell 15 x 3

Sittande axelpress 10 x 3


Riktigt många övningar men jag hade tiden och musklerna gav sån fin kontakt så jag hade ingen lust att sluta ;) Efter unnade jag mig en längre bastu med hårinpackning för mitt älskade men ack så slitna hår! Kan veckornas alla duschningar vara boven... 


Sen har resten av dagen rullat på i jobbandets tecken. Haft PT kund i Enköping (nu är jag igång!!) samt instruktioner och receptionen. Kvällen fortsätter med receptionen samt GRIT Strength, det är release dags och #5 är inte att leka med - längtar verkligen! 


Imorgon är det återigen vilodag - samt bilfärd till Göteborg! Nu är det nära - 2 dagar kvar!! 


Bjuder på 2 bilder från när jag körde Acroyoga förra hösten


   

Man skulla nästan kunna tro att mitt baby rosa linne är en favorit ;) 


Kör hårt!!

/Jenny 

Av Jenny Wigren - 11 juni 2013 10:35

Sen är det Body Combat som gäller för hela slanten! Helt otroligt, nu har jag även börjat förstå att det är dags. Mitt största problem är att hinna tvätta alla träningskläder som måste hinnas med innan resan mot Götet... Personal Cleaner, kan det vara något?! 


Igår gick releasen på Body Pumpen av stapeln! Så otroligt roligt!! Klassen var mer än full och alla gav järnet, så underbart! Kommer leva på den träningsupplevelsen länge! Jag kommer även ta med mig att gymträning av bröst och armar 1 tim innan Body Pump är lite väl tajt! AJ! vad extra ont allt gjorde igår på scenen, var nästan så jag fick skämas eftersom jag var allt för nära att lägga ner vikterna ett par gånger... Men däremot OJ vilket bra gympass det vart å andra sidan ;) 


Så gårdagens träning:

Lutande bänkpress 8-14 x 4

Armhävningar, tå på bänk 8-10 x 4

Sittande hamercurl 8-10 x 3

21:an med stång x 3

Smal bänkpress 10 x 4

Omvänd tricepspress i CC 8-12 x 3

Bröstpress i maskin 8-10 x 5

Trappmaskin 15 min


+ 1 tim med Body Pump där hela kroppen fick sig en riktigt utmaning :) 


Idag är det återigen vilodag, känns bra efter 6 dagar med träning :) Kommer ha 1 vilodag mer än vanligt denna vecka. Allt för att ge kroppen bättre föruttsättningar inför 3 dagar med maximal nedbrytning :P 


Så träningsveckan ser ut som följer: 

Mån: Gym (bröst + armar) & Body Pump

Tis: Vila

Ons: Gym (rygg + axlar)

Tor: Vila

Fre: Body Combat

Lör: Body Combat

Sön: Body Combat


 

Gårdagens mellanmål! Nam nam :) 


Om ni är nyfikna på att se vad helgen bl.a kommer bjuda på så följ länken

http://w3.lesmills.com/sweden/en/classes/bodycombat/latest-release/


/Jenny 



Av Jenny Wigren - 10 juni 2013 15:20

Sista chansen att plugga! Om några timmar lufter vi taket :D

Klassen är fullbokad - underbart ?

/Jenny

Av Jenny Wigren - 9 juni 2013 19:06

Det blir ingen löpning - det bidde (blev) Body Step istället!! 


Min kärlek till träning började till viss del tändes när jag i en gamal gympasal körde step-up via Friskis och Svettis i Enköping. Sen med allt annat jobb, alla annan träning och med vader som inte riktigt vill så har tiden för step-up försvunnit och jag har inte använt en Step-up bräda på säkert 5 år (i alla fall inte till renodlad step-up). Så idag när erbjudandet gavs att lämna receptionen en stund för att få testa Body Step med Klas som instruktör vart svaret, efter väldigt mycket velande, ett ja! 


Min koordination sträcker sig till raka rörelser och kombinationer som bygger på att jag får låtsas slå någong, då av någon anledning brukar jag hänga med riktigt bra. Min förväntning på klassen var med andra ord att jag mer skulle ligga under brädan, snarare än hoppa på den. Så jag vart extremt förvånad (mer än någon annan i salen) när jag hängde med riktigt bra!! Vill återigen tacka all min annan träning för min fysik som gjorde att jag trots högt tempo hade ett skönt flås, och inte en nära döden upplevelse :) 


 


Jag måste även erkänna att det var otroligt roligt!! Jätte roligt!! Det var dessutom lättare att hänga med än vad jag trodde och eftersom Klas är en suveränt bra instruktör var det lätt att följa hans instruktioner. Även väldigt härligt att fortfarande hänga med på de gamla step stegen från back in the days! 


 


Så veckans träning vart med andra ord: 

Måndag: Gym (bröst + armar)

Tisdag: Vila

Onsdag: Gym (rygg + axlar) & GRIT

Torsdag: Löpning

Fredag: GRIT

Lördag: Body Pump

Sändag: Body Step


Imorgon väntar release på Body Pump #86!! Spännande :D 


Kör hårt och med kvalitet!

/Jenny 

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards