gymjenny

Alla inlägg den 8 juni 2013

Av Jenny Wigren - 8 juni 2013 14:13

Jag får ofta frågor gällande kosttillskott. Allt från vad är det? Vad är det bra för och vilka behöver jag?! 


Till att börja med så tänkte jag snabbt förklara vad det är - Kosttillskott är allt som tas i pulver/piller/kapsel/gel eller flytande form som är istället eller utöver vanlig kost. Med andra ord är det mycket som hamnar under den här beskrivningen, det kan vara allt från enstaka vitaminer, minerlaer till prestationshöjande medel och örtextrakt. Jag anser att det finna bra och mindre bra kosttillskott och mitt bästa tips är att du läser på om det du intar. Så det inte är för starka doser, verkligslöst eller om du har otur - farligt. Vissa målgrupper är beroende av kosttillskott och då känns det bra att det finns! I den målgruppen hamnar i regel gravida, vegiterianer, veganer, sjuka, äldre, en del tonåringar, små barn, de som lider av någon brist eller helt enkelt har svårt att tillgodose sig näringsämnen. Det finns även fler som behöver kosttillskott och de är dem som via sin livsstill behöver hjälp att tillgodo se sig med extra näring eller mer energi för att orka vardagen. 


Jag använder mig själv av kostillskott. Jag är däremot världelös på att ta en del av dem... Har svårt att hitta en rutin som gör att jag kommer ihåg att ta dem. Jag använder mig frekvent av proteinpulver samt proteinbars - av den anledningen att jag prioriterar att snabbt få i mig den näring och energi jag behöver, utan att krånga till det. Jag har sällan tid att efter min träning göra ett näringsmässigt korrekt "efter träningsmål". Då är det enklare för mig att ta en shake. 


Jag är dessutom mindre bra på att regelbundet få i mig den mängd fet fisk som jag behöver och Omega 3 gör väldigt mycket bra i vår kropp! Därför tar jag även omega 3, ska ta varje dag men blir väl med facit i hand, var tredje dag.


Jag testar även att dricka Aloe Vera Juice varje morgon. Framförallt för att få bukt på min mage!! Nu kan jag erkänna att jag vart mindre bra på att komma ihåg det här på slutet (förlåt Anna!). Jag gick däremot 1,5 mån med att dricka det regelbundet varje morgon och det roliga var att huden i ansiktet var det som reagerade först. Fick helt klart en renare och finare hy - inte helt fel! Magen är tyvärr ett tuffare kapitel så där lär det ta ett tag innan jag märker någon skillnad. Däremot kan jag ju gladgligen säga att det inte vart värre ;) Ska ta itu med drickandet igen, har fortfarande en dunk som väntas på att drickas upp :) 


Min morgon såg ut som följe -  näringsintagsmässigt 


   


Dagens träning är redan gjord - dagen till ära var det Body Pump :) 


Imorgon väntar återigen löpning, denna gång står 7,5 km på schemat... mysigt! 


/Jenny

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards