gymjenny

Alla inlägg under mars 2012

Av Jenny Wigren - 19 mars 2012 07:44

Äntligen måndag eller hur känner ni?!


Det var riktigt tungt att gå upp imorse men det gick! Det går alltid, jag behöver ibland bara bli lite sträng så jag tar min lilla lata rumpa upp ur sängen. Och tur var väl det för det vart ett riktigt bra pass på gymmet! Nu gör jag om upplägget lite till... vet inte hur jag ska hitta tiden, men allt, och då menar jag ALLT går. Jag behöver bara prioritera lite ;) Skriver mer om det sen, när jag vet exakt hur jag tänker och hur jag tänkte få till det :P


Dagens pass vart som följer:

Bröstpress 10 x 4

Bröstflyes, kabel 10 x 4

Axelpress 10 x 4

Frenchpress 10 x 4

Triceps + axelkombo 10 x 2

Baksida axel 10 x 2

Axellyft åt sidan 10 x 3

Bröstpress, stång, lutande 10 x 3

Tricepspress i rep 10 x 3


Och detta kan jag lova kändes!!


Passet igår gick också bra, det var överullt så det tog slut på mattor, men ALLT går! Hårt golv åt hård tjej fick det bli ;)


Så slutade förra veckan :) Rätt nöjd med tanke på att jag började veckan med känningar från hjärnskakningen!


 


Och för er som tror att jag inte äter något... denna innehåller: efter träningsmål, mellanmål x 2 samt lunch!! Känns som om halva kylskåpet följer med till jobbet :P


 


PUSS!!!!


Av Jenny Wigren - 18 mars 2012 15:59

Hej och hå vad tiden går för fort! Hinner knappt andas så här i release tider. Igår satte jag Body Pumpen och känner mig trygg i den nu, nu måste jag bara hålla igång koreografin! Så idag började inlärningen på Body Balance nr 56, underbart härligt program med många roliga och utamanade positioner... Långt ifrån klar än men jag kommer fortsätta nöta ikväll, imorgonkväll, tisdag kväll och i värsta fall även onsdag morgon för kl 18.00 på onsdag då ska det sitta, och det vet jag att det gör. Måste bara gå igenom alla steg först i min inlärningskurva...


1. Gud vilket roligt program (första gången jag kör den, på kvartalen)

2. Herregud vad har jag gett mig in på?! Det här kommer aldirg att gå!! (sett DVD:n för första gången)

3. Okej... nu ser jag den röda tråden, den och den låten sätter jag lätt (3 ggn jag ser DVD:n)

4. Hahahahahahaha de vill att jag gör vad med mitt ben ovanför huvudet?! (första gången jag kör passet för DVD:n)

5. Jag ger upp! jag vill aldirg mer va instruktör och varför utsätter jag mig för detta?! (1 ggn jag kör passet med bara musik)

6. AHA!!! nu förstår jag! Detta kommer att gå (4 ggn jag kör passset med bara musik)

7. f*ck, f*ck, f*ck varför övade jag inte 58 tim till innan jag ansåg mig vara klar! Undra om mina deltagare märker att vi kör gamla releasen även denna vecka... ja förmodligen. bara att andas!! (15 min innan det är dags för release)

8. ÄNTLIGEN nu känner jag det, nu utvecklas jag i övnignarna och nu andas jag den nya releasen!! (3-4 ggn jag kör på scenen)


Jag har steg 5 framför mig ikväll! Kommer from i kväll fram till torsdag kväll ha konstant tränignsvärk i mina lår efter att ha kört gud vet hur många gången stående styrka, låt nr 3 som i denna relase innebär att stå i krigare 2 i 8 minuter!!


Nu laddar jag om energin och lägger Body Balance på hyllan för nu är det uppladdning inför kvällens och veckans mage, rumpa och lår på TRIM -träna i matfors!


PUSS!
/Jenny

Av Jenny Wigren - 16 mars 2012 07:43

Gick riktigt bra! Trots galen träningsvärk så körde jag och mina deltagare ett superpass spinning och ett minst lika bra core pass!! Så nu är jag riktigt mör i kroppen! Träningsvärkne från Body Pumpen är inte att leka med... men det går ändå! Så idag ska jag träna två de två muskelgrupper som gör minst ont på kroppen ;) Bröst och Axlar!!


Här är lite bilder från gårdagen


 


Jag efter gårdagens gympass


 


Min jätte snygga vattenflaska, tack P :)


 


Keso m kanel och när man inte orkar skiva äpplet... ja då äter man det bredvid!


 


Min vardagsfrukost! Yoghuyrt m banan och hallon



/Jenny

Av Jenny Wigren - 15 mars 2012 17:15

Att tankens kraft är bland det kraftfullaste vi har, det vet många och ännu fler har hört det! Så varför har allt för många av oss svårt att ta det till oss? Jag kan helt klart bli mycket bättre på att rikta fokus och att lära mig bemästra mina tankar och inte bara vara ett offer för fenomen såsom Monkey Mind* och bara ren omotivation. Som exempel, jag hade totalt låtit februari mörkret ta över mitt humör och min lust att träna var betydligt mindre. Även en del av instruerande kändes mindre kul och jag nästan önskade att jag inte hade några av mina klasser... Vilket egentligen inte är en riktig känsla eftersom jag vet att jag älskar att instruera och att träna om möjligt ännu mer!! Istället för att ta itu med känslan och gå till botten med vad det var jag egentligen kände (mörkerdepp) och ta den inre diskussion med mig själv som jag behövde, så lät jag det bara fortgå. Eftersom jag dessutom tar min träning och mina klasser för givet så vart jag riktigt omotiverad där ett tag... Trist men sant! Så vad hände? Här önskar jag att jag kunde svara - Jo jag tog ett inre snack med mig själv och insåg att jag vill träna, jag vill instruera, jag vill sprida glädje och jag vill att mina deltagare idag utmanar sig lite extra och når sina mål ännu snabbare!! För vem vet vad jag gör imorgon eller vad kroppen tillåter om 5 år?!


Sanningen... jag fick en hjärnskakning. Och med den fick jag känna saknaden, känna längtan efter att stå på scen och att få svettas! Då gick det upp ett ljus för mig att det är ingen som tvingar mig till att träna, ingen som tvingar mig att instruera. Inte ens jag tvingar mig till detta, jag ger det till mig själv! Jag har turen att ha två gym som vill ha mig i sin instruktörskår! Jag är lyckligt lottad som har denna möjlighet och jag kommer fr.o.m och med nu alltid säga detta till mig själv när jag får minsta antydan till att tro eller känna något annat. Fr.o.m nu så kommer jag längta till varje träningspass och jag längtar verkligen efter mina underbara deltagare på spinningen och coren ikväll! Vi ska ha så extremt roligt, vi ska ge järnet och tro mig.... vi kommer att svettas!!


*Monkey Mind - ett begrepp inom yogan som antyder på de tankar som bara kommer mot oss när vi inte riktar fokus. Testa, sätt dig ner och andas djupt, ha som mål att räkna alla dina andetag... om du är van att slappna av och mediterar regelbundet kan du komma riktigt långt med räkningen. Om inte, så kommer du snart lägga märket till tankar som pickar på din uppmärksamhet mitt i ditt räknande av djupa andetag. Tankar om vad du ska äta till middag, ett samtal du hade nyss, något du vill göra ihelgen, tvätten osv. Dessa tankar tar över om vi inte väljer att tänka på annat eller väljer att inte tänka ;)


Så mitt nya projekt för våren är att återuppta Mindfullness, en meditationsform, livsstil och förhållningssätt till livet och vardagen som hjälpt mig förr... men som jag inte höll igång och vad händer då tror ni? Så nu börjar vi om från början, nu blir det 15 min meditation/dag. För att jag vill, för att jag vill må bättre och för att jag vill kunna kontrollera mina tankar!


Nu blir det PT kund och sedan träning med dem bästa i Matfors!! <3

/Jenny

Av Jenny Wigren - 15 mars 2012 09:28

3:e gången gilt! Gudarna ska veta att jag avskyr prov och tester, när det är upp till bevis så sätter prestationsångesten in och jag får i regel de sämsta resultaten! Var faktiskt en underbar lärare på gymnasiet som först satte ord på detta fenomen. Han var så brydd över att jag gjorde väldigt bra ifrån mig och satte alla rätt när det var uppsattser, hemma uppgifter eller bara vanliga diskussioner i klassrummet men så fort det var prov eller examinationer då klarade jag mig knappt med godkänt... Efter att han helt enkelt frågat om det såg ut så på resten av mina ämnen så insåg jag en röd tråd. Denna tråd har sen förföljt mig genom livet (har nu hittat ett jätte bra verktyg att använda, men mer om det sen). Så på alla mina filmningar inför att bli licernserad inom ett Les Mills koncept har det vart samma visa... jag har missat både det ena och det andra. Fel som jag aldrig gör när jag kör klassen utan en filmkamera i ansiktet *sjukt frustrerande* ...


men IDAG, IDAG är dagen då jag ÄNTLIGEN är godkänd och licenserad även inom RPM och ett löfte till mig själv är att aldig gå igenom detta igen! Mina 3 koncept jag har nu inom Les Mills räcker gott och väl och nu är jag lycklig rätt igenom varje liten del av min kropp :D


Visst är den vacker?! :D


  




Ni får ursäkta kvaliteten men den är fotad från datorn, när jag kommer hem ska jag skriva ut den och bara njuta!!


kyss!!

Av Jenny Wigren - 15 mars 2012 07:51

och jag kan erkänna att det känns! Huvudvärken som igår var borta är tillbaka. Helt klart mindre kul men det är bara att ladda på med vatten och hoppas det ger med sig!


Body Balance kändes jätte bra igår och det känns lite trist att det var sista gången jag körde release nr 55. Däremot kommer jag älska nr 56 när jag väl satt mig in i det ordentligt, för den här releasen foksuerar på styrka och det är många tyngre positioner. Helt klart något jag älskar!


Body Pumpen kändes också jätte bra, men ja den kändes! Grym release som är nu och jag saknar verkligen att regelbundet köra pump, det kan jag erkänna ;)


Morgonens träningspass vart gym och nej, inte ben! Benen är fortfarande skakiga efter passen igår ;) Så det vart rygg och armar. Sjukt kul och ett väldigt bra pass som tog där det skulle :)


Upplägget:

Rodd, smalt grepp 10 x 4

Lats, smalt 10 x 4

Bicepscurl kombo i kabel 10 x 3

Kick-back m hantel 10 x 3

Hamercurl 10 x 3

Tricepspress m rep i kabel 10 x 3

Rodd, brett 10 x 3

Marklyft, raka 10 x 3


Så nu väntar ännu en underbar arbetsdag innan jag återvänder först till Gold's för att plåga en av mina PT kunder och sedan till TRIM - Träna i Matfors för att instruera Spinning och sedan Core :D


PUSS!!!

/Jenny


PS. vart ingen svettig bild efter pumpen men jag har fotat en massa idag som kommer senare idag istället :)


Av Jenny Wigren - 14 mars 2012 17:15

Nu är det inte långt kvar till kvällens pass. Längtar verkligen efter att få röra på kroppen och svettas, gud va jag saknar att svettas!!


Nu när jag är inne i en ny period av kvartaler och nya Les Mills program som ska läras in så blir mycket av min träning inriktad mot gruppträning. Vilket inte gör någonting för även om det jag älskar mest just nur är gymträning så är det gruppträningen som gjorde att jag en gång i tiden fastnade helt för träning och gjort mig till den jag är idag. Så gruppträningen kommer alltid ligga mig extremt varmt om hjärtat <3


Eftersom jag fick ett önskemål för pinsamt länge sen om hur jag lägger upp mina Core pass, så tänkte jag spinna vidare på gruppträning och helt enkelt berätta hur jag tänker och hur jag lägger upp dem :)


Core är ett pass där fokus ligger på musklerna kring vår bål, allt från rygg till yttre- och inre magmuskulaturen gås igenom på 30 min. Jag har ett pass baserat på 7 låtar:


1. Uppvärmning, går igenom alla de muskler som ska användas

2. Rygg, börjar med de tyngre ryggövningarna eftersom vi är fräschast i början. Här gör vi rygglyft, benspark osv.

3. Mage, jobbar med de inre bukmusklerna först. De är tyngst att hitta och jag vill ge mina deltagare den största möjligheten att hitta dem. Övningar här är båten, benvridning, plankan och många övningar där vi har benen som vikt. Hämtar mycket inspiration från pilates som jag känner mig hemma i och gillar starkt.

4. Mage, börjar jobba mer dynamiskt såsom crunches, benpendlning osv.

5. Rygg, återgår till rygg igen och lägger även in övningar som påverkar ryggmusklerna mellan skulderblad och den övre delen av ryggen.

6. Mage, foksu på de sneda buksmusklerna så vi jobbar mycket liggandes på sidan.

7. Nedvarvning, stretch och statiska övningar, ofta börjar jag låt 7 med ytterliggare en planka, så alla kan ta ut sig till max!


Så ser mitt upplägg ut. Ibland har jag även gjort program där vi jobbar en del med balansövningar. Då brukar de komma i antingen låt nr 4 eller 6, här blir det bl.a draken. Beror lite på vad jag inspireras av när jag gör mina pass. Jag har alltid ett grundprogram som jag jobbar med och sen läser jag av gruppen jag har framför mig, vet jag att en övningar jag har längre fram i passet antingen är för tung eller för lätt för deltagarna jag har framför mig dagen till ära, ja då inproviserar jag! Älskar att kunna ha den friheten också, som en motpol mot Les Mills program såsom Body Pump och RPM där jag ska göra exakt såsom releasen är :)


Om vi inte ses på passen ikväll så önskar jag er en helt fantastisk onsdag! Tänkte bjuda på en svettig bild senare ikväll också ;)


/Jenny

Av Jenny Wigren - 14 mars 2012 12:15

Så hur äter jag nu för tiden då? Jag äter helt klart en lågkolhydrat kost, dels för att jag inte vill äta för mycket kolhydrater för formens skull men även för att jag inte mår bra på gluten och mycket av dem kolhydrater vi äter i daglig husmanskost innehåller gluten. I senaste nummret av fitness magazine så finns det en artikel om gluten och det var ett stycke där som passade in väldigt bra på mig! Nu är jag långt ifrån så pass känslig så jag inte kan äta någonting alls, men jag vill undvika att äta kolhydrater till största möjliga grad. Ledsen för kvaliteten men så här stod det i tidningen:


  



Mer info om gluten kan ni hitta här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Gluten


Eftersom jag äter frukt, bär och grönsaker samt väljer en del ight produkter så kan inte min kost räknas som LCHF längre..! Äter frukk, bär och ovanjord grönsaker dagligen vilket inte är ok i LCHF. Det blir som jag sagt mer LCHQ som för mig står för lågkolydratkost men med vettiga alternativ.


Det jag äter mest:

* Kyckling

* Fisk

* Kött

* Grönsaker i alla former mest tomater, paprila, broccoli, avodako, spenat och majs

* FRUKT! äpple, banan och päron blir det dagligen

* Bär - ett måste till morgon frukosten!

* Yoghurt

* Kesella

* Keso

* Ägg

* Havregryn - inte gluten :D

* Proteinpulver

Å så kommer det bli ett tag framöver! När jag vill unna mig något så anser jag att det är mörkchoklad m mint smak, cola zero, mineral vatten, kaffe och nötter... Som fredagsmys blir det vitt vin ;) Sen får ni för allt i världen inte tro att detta är det enda jag äter. Jag är inte super strikt och jag och älsklingen har infört "skräpmats fredag" vilket är den bästa dagen i veckan ;)


Och jag väljer att ha en positiv inställning till att detta, även om jag helst bara skulle vräka i mig pommes (älskar pommes) och annat onyttigt och har sug efter det, så vet jag att mitt mål är värt den uppoffring (?) som jag valt att göra med kosten... det kommer vara värt det!!


PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards