gymjenny

Alla inlägg under maj 2012

Av Jenny Wigren - 7 maj 2012 12:45

Så här fick det bli :) Vet inte hur lördagen kommer ser ut, beror helt på hur jag mår så antingen vila, löpning eller gym men målet, som ni ser är löpning.


Helt klart färre pass! Känns lite små konstigt men nu får det bli som det blir. Sitter och "pluggar" på nätterna för att ta mig vidare i rollen som PT. Så jag är i säng runt 23.00-02.00, beroende på hur mkt i kors ögongen går... och då tror jag att ni också förstår varför jag inte tar mig upp kl 4.30 för att åka till gymmet och träna :)


Som sagt, periodisering :) Mina klasser får ligga kvar och kommer det till något mer, utöver dem så är jag nöjd över det!!


 

Av Jenny Wigren - 7 maj 2012 07:49

Att periodisera sin träning är något som fler av oss borde göra! Om vi tänker på alla idrottare så gör dem det. Allt från fotbollspelare till brottare. I idrottens värld så heter det försäsong, säsong och semester/vila. Inom Body Fitness och Body Building så heter det off season eller on season. Principen bygger på att vi (i regel ett år) ska ha tid för uppbyggnad, hårdare träning, träning där vi spetsar oss inför vårt mål men även tid för den viktigt återhämtningen.


Så då är frågan, är det något som en "normal motionär" behöver tänka på? Ja, jag tycker det! Vi mår alla bra av variation, kroppen vänjer sig väldigt snabbt vid en form av belastning och efter det så stagnerar resultaten ut. Samt att en muskel eller led som regelbundet, kanske för regelbundet slits på, inte byggs upp, utan snarare bryts ner. Det är få av oss som behöver planera in någon form av periodisering då detta brukar komma automatiskt under vår semester ;) Men jag kan verkligen rekommendera er att om ni har ett större mål och/eller ska träna så planera in hur ert träningsår ska se ut. Så ni inte peaker 2-3 månader innan tävlingen och är sliten när det sen väl gäller.


Jag planerar inte in mina perioder utan de faller sig naturligt. Antingen så blir det en lugnare period för att det kommer för mycket annat som ska in i schemat eller så känner jag att kroppen behöver mer vila. Nu kommer jag gå in i en period med mindre träning, inte kanske så mycket lugnare men färre pass. Anledningen är för att jag under maj/juni månad kommer resa väldigt mycket mellan Stockholm (läs Enköping) - Sundsvall och där mitt i ska även Åre hinnas med. För att orka med alla turer och vardagen som ändå ska hinnas med, fast jag inte bor hemma, så kommer det bli mindre träning. Klasserna kommer jag ha kvar i den mån jag hinner och kan, däremot blir gymträningen mindre och i regel blir det mer löpning eftersom springskorna alltid följer mig, vart jag än reser ;) För även om jag går in i perioder med mindre träning så är det sällan jag har hel ledigt från träning. Även om det "bara" blir promenader och mind-träning såsom yoga/Body Balance så vill jag hålla i gång ciskulationen i kroppen. Då mår i alla fall jag som bäst :)


Förra veckan vart som följer:



Återkommer senare idag med hur veckans planering blir, idag är det däremot en vilodag. Kommer bara bli morgon träning imorgon när jag håller RPM men utöver det blir det sömn.     

Av Jenny Wigren - 6 maj 2012 19:10

Veckorna går galet fort :P Helt otroligt!! Denna dag flög bort den med :)


Idag var jag på Vårmässan igen, var inte meningen men en av kollegorna ligger hemma sjuk och mig gjorde det inget att hoppa in och hjälpa till! Vet hur det är, nästa gång kan det va jag som behöver hjälp :) det gäller att  ställa upp för varandra! Idag fick jag även äran att stå på stora scenen och presentera Body Balance i 10 min, väldigt spännande eftersom det vart en helt ny form av coaching. Den här gången var det ingen som gjorde det jag gjorde, den här gången skulle alla titta på mig, medan jag tränade och förklarade vad jag gjorde och varför... väldigt speciellt men det är alltid kul med nya utamningar :) Sen höll jag även två föreläsningar kring ämnet Personlig Träning, dels presenterade jag mig själv, vad en PT är och gör, varför alla kan ha nytta av att använda sig av en PT samt hur de som ville kunde gå till väga för att bli PT. Aldrig pratat om det ämnet förrut, finns en första gång för allt!!


 


Jag innan Vårmässan dag 2


    

 "familjen" ville ockås va med :)


Efter vårmässan vart det snabbt hem, ladda med en kopp kaffe och sen iväg till TRIM och veckans Mage, Rumpa och lår. Kan erkänna att jag hade förberätt mig på att det skulle va få deltager nu när solen och värmen äntligen kom efter en regning och snöig helg MEN det va riktigt många som ville svettas med mig :) Underbart!! Så här rosa och svart vart jag dagen till ära :)


     



Av Jenny Wigren - 5 maj 2012 21:25

Idag har jag spenderat majoriteten av min tid på Vårmässan i Sundsvall, och då för att stå och visa upp Gold's Gym!! Sjukt roligt :D Jag gillar verkligen mässor, inte som deltagare men att stå i en monter är jätte kul!! Få prata med en massa människor, chamra och charmas av små barn och bara få va social :)


Idag fick jag också vara med på en av Gold's Gyms framträdanden under mässan, jag fick köra Body Pump på stora scenen tillsammans med Mia! Jag har i regel inte svårt att stå framför mycket folk och visa upp mig men jag är glad att jag dagen till ära slapp ha micken. Dels var det en äldre relase som jag inte kunde utantill och sen var jag inte alls förberedd. Frågan kom 30 min innan vi skulle upp på scenen :) Men det gick bra, kul var det också :)


Imorgon ska jag hoppa in igen, var inte meningen, men en av mina kollegor som skulle hålla både pass och föreläsnignar är sjuk. Så imorgon ska jag visa upp Body Balance i ca 10 min för att sedan föreläsa i ca 15-20 min x 2. Föreläsningen handlar om min roll som PT, vad Personlig Träning är och varför det är så bra att ha en PT. SPÄNNANADE! Har föreläst en hel del tidigare men aldrig om detta ämne, alltid roligt med något nytt och jag känner mig inte orolig inför imorgon!!


Har utöver Vårmässan haft en riktigt, riktigt bra dag!! Å den blev nyss väldigt mycket bättre :D En dag mina älskade läsare och vänner kommer jag kunna berätta, men inte idag ;)


   


Laddad tjej!!

Av Jenny Wigren - 4 maj 2012 12:00

Att vara Personlig Tränare var inget jag hade planerat eller drömt om, jag hade alltid sett mig själv som en gruppträningsinstruktör. Trodde att jag bara skulle gilla att leda andra i grupp och att jag behövde mitt headset och en scen att stå/sitta på för att känna glädjen i att kunna leverera träningsglädje till andra... Men, jag tog steget och för ungefär 1 år sen så gick jag sista steget hos The Academy för att bli Personlig Tränare och det är det bästa jag gjort!! Självklart hade jag tagit beslutet att jag ville va PT innan jag gick utbildningen. På första utbildningsdagen så var det en målinriktad tjej som gick in i föreläsningsalen, en tjej som längtade efter att snart kunna ta emot sina första PT klienter.


Att vara Personlig Tränare är underbart! Det är verkligen det optimala jobbet om du älskar människor och vill hjälpa andra uppnå sina mål. Det jag gillar är variationen, även om två av mina klienter har samma mål så är vägen dit absolut inte den samma. Vägen dit beror på deras förutsättningar, vad de gillar och vill träna samt hur allt runt omkring påverkar. Det är även ett jobb som kräver mer av mig, det är så långt ifrån att bara stå och observera en annan göra en övning. Det handlar om att vara närvarande och att se helhetsbilden hos individen, allt från dennes kost, sömn och vardag. Men även att kunna möta personen i gymmet både mentalt och fysiskt, jag behöver se andningen, hållningen, utförandet på övningen och hålla koll på eventeuella rörelsehinder/svagheter. Så nej, jag sitter inte bara och skriver träningsprogram ;)


Det är så enormt givande och jag är så stolt över mina klienter!! De är så enormt duktiga och det är sjukt vilken lyckokänsla jag får när jag ser hur de kommer närmare sina mål och hur mycket dem utvecklas!! Jag kommer inte (utan deras medgivande) skriva om dem i bloggen men jag tänkte framöver bjuda lite på de olika övningar och upplägg jag kör med dem. Låta er få lite mer inspiration och tips, inte bara sett ur mitt perspektiv och med de mål jag har! Nu när säsongen tillåter och i alla fall en av mina klienter vill ut mer, ja då kommer vi flytta ut en del av våra träningspass. Tänkte under nästa vecka visa lite bilder från det träningspasset samt ge er tips på ett bra utomhuspass :)


Nu tänker jag gå ner och njuta av en god lunch! Min favorit just nu är lax i ugn tillsammans med broccoli, purjolök och zucchini, över det lägger jag kesella blandat med lite sweet chili sås. Så sjukt gott! Veckan till ära har jag även lagt till lite keso och coktailtomater efter värmningen i micron.


 


Innan ugnen


 


Å efter ca 30-40 min ser den ut som följer ;)



Av Jenny Wigren - 4 maj 2012 07:45

Även om jag fortfarande är trött efter morgonens träning så har jag en underbar känsla av tillfredställelse i hela kroppen! Jag älskar verkligen att leva och jag älskar mitt liv :) Även om det inte är prefekt eller att jag för den delen känner så här varje sekund, varje dag (jag är ju också en människa :P) men i det stora hela så kan jag inte klaga! Jag har alldeles för många vackra och underbara människor i min närhet, jag har en underbar familj både i Enköping, Stockholm och i Sundsvall och en frisk kropp för att inte kunna njuta och vara lycklig!! Att jag dessutom vaknar på mornarna och känner att jag har tillfredställande arbetsuppgifter framför mig gör det bara bättre :)


Sen vi senast hördes så har jag hunnit köra två omgångar med träning, så skönt! När jag är ifrån spinningen, om bara så en vecka så känner jag verkligen saknaden. Jag kan erkänna att någon löpare kommer jag inte bli inom en snar framtid, jag tycker helt klart inte att det är lika kul som annan träning, så då väljer jag annan träning ;) Så, det jag vill ha sagt är, spinningen är min kondotionsträning, det är här jag får utmana hjärtat och känna svetten bara rinna! Ni hör ju vad underbart det är :D Så igår intog jag cykeln på TRIM - träna i matfors, 60 svettiga minturar på cykeln och sedan 30 min Core för ryggen och magen!! Nu imorse, var det vik för en kollega som gällde på Gold's Gym, så det var bara att hoppa på cykeln, le och bjuda på 30 min RPM innan vi aslutade med Core. Resten av dagen blir lugn och det ser ut att bli en vilodag för min del imorgon, jag ska njuta fullt ut med att både se och hjälpa till i Gold's Gym montern på Vårmässan på Nordichallen, Sundsvall. Ska bli jätte kul!!! :D Kvällen avslutas med grillning och en massa mys! Kan inte säga det nog - Jag älskar mitt liv, det blir så lätt om jag bara väljer att se det fina i mitt liv! Är även till 99.98% säker att vart jag än hamnar i världen så kommer denna känsla få följa mig. Jag anser inte att lycka är något som vissa får och andra inte, jag lever efter synsättet - att vara lycklig det är ett val vi gör!


 


Detta är ord jag lever efter! Har en tavla hemma med samma budskap, en blick på den och jag har åter fokus på rätt saker i mitt liv!

Av Jenny Wigren - 3 maj 2012 12:53

Utan att överdriva så är jag väldigt impulsiv och även kreativ, inte kreativ såsom i att skapa vackra saker, utan mer kreativ i mitt tänkande! Jag är dessutom en drömmare. Beroende på hur mycket planerande och eftertanke man tar in i denna röra kan det antingen bli hysteriskt kaos med många ouppklarade projekt, eller som i mitt fall, ett organiserat kaos med många projekt. Jag är tacksam att jag har medidationen och mindfullnessen i mitt liv, utan det skulle jag förmodligen leva i ren kalabalik!!   


Istället har jag hamnat i en massa roliga situationer och vart med om en hel del!! Självaklart har jag även gått in i olika projekt och utamningar som inte passat eller som jag inte kunnat slutföra MEN jag har i alla fall testat! Det värsta som hänt är att jag insett att det inte var för mig, det är allt :)


Sitter nu och planerar en dröm som jag länge velat göra och i höst, ja då är det dags! Allt har inte gått i lås än och jag måste se på ett ungefär hur resten av hösten ser ut MEN på något sätt så tänker jag , innan 2012 är över vara Lic. Kostrådgivare via The Academy, nu, nu är det dags!! Sen, ja, jag har en MASSA andra projekt på gång! En del kan jag slå slag i saken och göra redan i år... andra kräver lite mer planering, men jag ska i alla fall testa, det ska gudarna veta :)


Älskar att leva och jag älskar mitt liv! En vacker dag ska jag öppna mig ännu mer och erkänna alla mina planer och mål.... men den dagen är inte idag! Idag fortsätter jag med att erbjuda er chansen att träna med mig ikväll, så om du befinner dig i närheten av Matfors, Sundsvall ikväll är det inget mindre än Spinning 60 min och sedan Core 30 min med start 19.30


Av Jenny Wigren - 3 maj 2012 07:56

Oj oj, tur att jag inte ska va med i någon form av skönhetstävling för med mina blåmärken kan jag nog skrämma de flesta!! Själv tycker jag att det är underbart! Det visar verkligen att jag försökt och kämpat på min Pole Dance klass :)


Axeln är inte bättre, snarare mer förbannad men men, nu har jag inga klasser/pass framöver som utamanar den allt för mycket. Ikväll är det spinning och Core... Vi kommer göra många övningar på rygg just idag ;) Skämt å sido, det mesta går att anpassa och passet igår gick jätte bra!! Det var i tre positioner som jag stannade och körde båda gångerna på höger sida, deltagarna kämpade fint på med både vänster och höger :)


Här är min PW (pre-workout) drink som för mig funkar i ALLA lägen! Om jag någongång gestlatas i tecknade/målad form så vet jag att konstnären i fråga kommer sätta ditt min obligatoriska kaffe kopp/mugg <3 önskar er en underbar dag!


 



PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards