gymjenny

Alla inlägg den 7 maj 2012

Av Jenny Wigren - 7 maj 2012 20:05

Ja att jag har energi så det räcker och blir över är något många kan skriva under på, och jag är tacksam för ;) Oj oj, men nu är jag faktiskt trött MEN det hinns inte med, inte just nu :) Det kommer bli en intensiv vecka och det vet jag! Så om de förra veckorna vart normal för mig, men denna räknas som intensiv, ja då kanske ni kan förstå att det kommer bli en händelserik vecka - precis så som jag vill ha det! Helgen kommer bli lugn, då kommer jag vara och bara må bra med familjen. Jag behövs och vill vara där just nu, så då är det viktigast! Blir en snabbvisit denna vecka och en längre nästa, blir så ibland. Allt handlar om balans :)


Nu blir det till att sätta på kaffe igen, har iaf 3 timmar med plugg framför mig. Jag känner att jag tappat lite begrepp och annat som jag inte använder i vardags så nu ska det uppdateras. Har som sagt möjligheten att testa mig själv som PT framöver, spännande! Men jag tänkte INTE åka dit på att jag missar ett begrepp eller att inte kunna säga rätt del på skulderbladet som M. levator scapulae har sitt urpsung på, aldrig! Så då blir det till att nöta lite :)


Måste däremot komma relativt bra i tid i säng, har en fullspäckad tisdag!! RPM, jobb, PT klient (utomhus, löpning står på schemat) samt Pole Dance, och om, om det så bara finns en tillstymelse till energi kvar efter detta... ja, då blir det mer plugg :) En vecka med lite mindre sömn är verkligen inget problem för mig. Långvarigt ja, då funkar jag inte, men jag är inte jätte "kinkig" (ursäkta uttrycket) när det kommer till sömn. Då är det värre med mat, oj oj om jag inte får mat regelbundet ;)


Jag idag, alltid glad, men tittar ni lite noggrannare så ser ni tröttheten i ögat. Tips - le ännu mer så kommer folk se ditt leende mer än att du kanske är lite trött/hängig dagen till ära. Allt kan alltid bli lite bättre med ett varmt leende ;)


   


 

Av Jenny Wigren - 7 maj 2012 12:45

Så här fick det bli :) Vet inte hur lördagen kommer ser ut, beror helt på hur jag mår så antingen vila, löpning eller gym men målet, som ni ser är löpning.


Helt klart färre pass! Känns lite små konstigt men nu får det bli som det blir. Sitter och "pluggar" på nätterna för att ta mig vidare i rollen som PT. Så jag är i säng runt 23.00-02.00, beroende på hur mkt i kors ögongen går... och då tror jag att ni också förstår varför jag inte tar mig upp kl 4.30 för att åka till gymmet och träna :)


Som sagt, periodisering :) Mina klasser får ligga kvar och kommer det till något mer, utöver dem så är jag nöjd över det!!


 

Av Jenny Wigren - 7 maj 2012 07:49

Att periodisera sin träning är något som fler av oss borde göra! Om vi tänker på alla idrottare så gör dem det. Allt från fotbollspelare till brottare. I idrottens värld så heter det försäsong, säsong och semester/vila. Inom Body Fitness och Body Building så heter det off season eller on season. Principen bygger på att vi (i regel ett år) ska ha tid för uppbyggnad, hårdare träning, träning där vi spetsar oss inför vårt mål men även tid för den viktigt återhämtningen.


Så då är frågan, är det något som en "normal motionär" behöver tänka på? Ja, jag tycker det! Vi mår alla bra av variation, kroppen vänjer sig väldigt snabbt vid en form av belastning och efter det så stagnerar resultaten ut. Samt att en muskel eller led som regelbundet, kanske för regelbundet slits på, inte byggs upp, utan snarare bryts ner. Det är få av oss som behöver planera in någon form av periodisering då detta brukar komma automatiskt under vår semester ;) Men jag kan verkligen rekommendera er att om ni har ett större mål och/eller ska träna så planera in hur ert träningsår ska se ut. Så ni inte peaker 2-3 månader innan tävlingen och är sliten när det sen väl gäller.


Jag planerar inte in mina perioder utan de faller sig naturligt. Antingen så blir det en lugnare period för att det kommer för mycket annat som ska in i schemat eller så känner jag att kroppen behöver mer vila. Nu kommer jag gå in i en period med mindre träning, inte kanske så mycket lugnare men färre pass. Anledningen är för att jag under maj/juni månad kommer resa väldigt mycket mellan Stockholm (läs Enköping) - Sundsvall och där mitt i ska även Åre hinnas med. För att orka med alla turer och vardagen som ändå ska hinnas med, fast jag inte bor hemma, så kommer det bli mindre träning. Klasserna kommer jag ha kvar i den mån jag hinner och kan, däremot blir gymträningen mindre och i regel blir det mer löpning eftersom springskorna alltid följer mig, vart jag än reser ;) För även om jag går in i perioder med mindre träning så är det sällan jag har hel ledigt från träning. Även om det "bara" blir promenader och mind-träning såsom yoga/Body Balance så vill jag hålla i gång ciskulationen i kroppen. Då mår i alla fall jag som bäst :)


Förra veckan vart som följer:



Återkommer senare idag med hur veckans planering blir, idag är det däremot en vilodag. Kommer bara bli morgon träning imorgon när jag håller RPM men utöver det blir det sömn.     

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards