gymjenny

Alla inlägg under december 2011

Av Jenny Wigren - 13 december 2011 08:42

Då var jag på banan igen!!


Hunnit med 3 träningstimmar sedan jag lämnade arbetet igår kl 17.00 :D


Igår kväll var det RPM och Body Balance, som vanligt ;) och Imorse gym m Pernilla! Vi gjorde även en formkoll så nu blir det till att ställta sig oftare på vågen :S bara att bekänna färg!


Gympasset först, kör fortfarande super set samt 10 reps. men varvar mellan 2-3 set.


1. Bröstflyes i kabel 15 kg + Bröstpress 8 kg

2. Axelpress 7 kg + drag mot hakan i kabel 30 kg

3. Axelkombo (lyft åt sidan, samt fram) 3 (?!) kg + baksida axel i kabel 15 kg

4. Bicepscurl i kabel 25 & 30 kg + Tricepsarmhävning

5. Hamercurl 7 kg + tricepspress m rep i kabel 25 kg

6. Dips i gravitron, 25 kg till hjälp + armhävning


Kna ju erkänna att duschen va riktigt, riktigt skön =)


Så, hur ser siffrorna ut...


Vikten 58.7 kg

Fett % 24,2% lika med 14,2 kg

FFM (fettfria massan) 11,9 kg


Japp... å vad är då mitt mål? Jo jag vill ner till 54-55 kg och ha en fett% på 20-21% har som en hel del att jobba på!! Då kör vi ;)


PUSS!!!

Av Jenny Wigren - 12 december 2011 09:38

Har helt klart haft en super helg!! Mycket mat, en hel del alkohol och ingen träning på gym! Tror däremot att vi alla behöver det ibland, ja om du nu inte går på diet ;) För mig gjorde det mycket för själen och suget till träning är på topp! Idag blir det avgiftning, mycket grönt te och två pass på gymmet, nu ska levern få lite hjälp!!


Imorgon gör jag också en formkoll... hahaha vem gör det 1 veckan innan jul?! Aja, nu ska det bli svart på vitt :)


Träningsveckan är planerad som följande:

Måndag: RPM + Core

Tisdag: Gym

Onsdag: Cardio

Torsdag: Gym

Fredag-söndag: vet inte med tanke på att det är flytt som gäller här :D


puss på er!!

/Jenny

Av Jenny Wigren - 9 december 2011 08:17

Idag är jag riktigt stolt över mig själv :) Jag kom upp till träningen!! Men tro mig... det va så sjukt nära att det inte skulle bli så, men sen tänkte jag på min lilla blogg och kom fram till att de ursäkter som lät bra när jag låg under täcket i en varmt säng inte skulle låta lika bra på bloggen, så jag gick upp, trotsade en storm (på riktigt) och körde RPM för mig själv i cykelsalen.


Så nu är jag riktigt stolt! Nu kan jag ge mig själv två vilodagar innan jag kör stenhårt nästa vecka, då ska jag få till träning trots en flytt ;) undra hur det dealandet ska gå med min älskade sambo :P


Ikväll är det en personalfest som hägrar, med nya jobbet så det ska bli jätte kul =D Få lära känna alla lite bättre och på en mer personlig nivå =)


Sista men inte minst... bör korrigera matsedeln från igår :S


18.30 middag: kyckling, pommes och svampsås (äntligen lite kolhydrater)

kvällsmellis (?) chokladbollar... min sambo har inte alltid det bästa inflyttandet på mig, men inte hans fel, jag vald att äta mina två små chokladbollar... som sagt, sjukt bra att jag kom upp nu på morgonen ;)


Puss!

/Jenny

Av Jenny Wigren - 8 december 2011 14:05

jag är så otroligt, fruktansvärt... så hemskt trött!! Jag ser i kors och tidigare i förmiddags på en internutbildning på jobbet nickade jag till! Så när min PT kund nu ställde in, hon måste ha vetat!, så känner jag att det blir hem direkt efter jobbet. Jag satsar på cardio imorgon bitti istället för skulle jag ens försöka röra benen framåt på ett löpband eller spinning skulle det sluta med rejäl smärta. Mitt mål - komma upp och köra RPM för mig själv i min tystnad imorgon kl 6.15 det känns som en riktigt bra plan :)


Dagens mat, än så länge...


5.15-frukost: två fine crisp med gräddost, lite kaviar och ett ägg m kaffe

8.00 - mellis: froosh m mango och apelsin smak, ägg samt ett äpple m kaffe

12.10 - lunch: tre LCHF pannkakor med 2 msk grädde + hallon

ca 15.00 - mellis: ägg, nötter och te

middag: kyckling med grönsaker, ost och svampsås

kvällsmellis - kiwi


puss på er!

- en (om ni missat) galet trött Jenny

Av Jenny Wigren - 8 december 2011 09:05

För er som inte vet, jag älskar djur, det gör även min älskling! Det betyder att vi tillsammans (förutom katten, den ligger tydligen HELT på mitt ansvar :P) har 3 djur, med katten ;) En av hundarna är en Jämthund som ska jaga älg... detta är han relativt bra på (tur Jon inte läsar min blogg :S). Iaf, igår va svärfar ute med Aslan just för att jaga älg... älg hittade Aslan, men han hittade inte tillbaka... igår kväll kl 22 var Aslan fortfarande borta... hemskt! Både jag och Jon va såklart jätte orolig, Jon bestämde sig för att ge sig ut i skogen, han var hemma kl 2 inatt. Jag har inte heller sovit, tanken på att min älskade Jämte hade gått under isen eller något annat hemskt höll mig vaken. Nu är han äntligen tillbaka i trygghet och mitt hjärta är lättare... MEN, döda mig va trött jag är!!


För så här enkelt är det, om Pernilla går upp för att träna med mig, ja då går jag upp för att träna med Pernilla. När klockan ringde kl 4.45 så trodde jag det va årets värsta skämt!! Jag kom upp, jag kom till och med till gymmet fast det var inte historiens bästa pass... långt därifrån.


Ben & Ryggpass:

Benpress 80 kg

Benböj i smith 40 kg (brett, rumpan skulle få sitt)

Chins i gravitron

Utfall m bänk och i smith 20 kg

Latsdrag, brett

Rodd, smalt

Benspark i maskin

Lårcurl, baksida. I maskin

Ryggresning

Sving m kettlebell 12 kg

Rodd, breda m stång 17.5 kg


Jag jobbar i superset, vilket gör att vi varvar två övningar hela tiden. Detta för att spara tid och för att hålla igång pumpen i musklerna. Var ett skönt pass men OJ VAD JAG SKAKADE I DUSCHEN, träning utan sömn är inget jag rekommenderar. Så egentligen borde jag inte köra Body Pump ikväll och det kommer jag inte att göra, redan kört många av pumpens övningar imorse MEN jag bör köra cardio ikväll, hinner inte till RPM passet ikväll så jag är lite små sugen på att köra det själv sen, för mig själv =) Vi får se...


Puss!!


PS. vad vill ni läsa om? Vill ni läsa om vad jag äter, hur jag tränar eller vill ni ha recept?! Meddela gärna så jag kan ge er det ni vill ha =)  

Av Jenny Wigren - 7 december 2011 12:36

Japp, då kommer här min lilla redogörelse för hur min kost ser ut just nu. Då jag och älsklingen lyssnade på "matrevolutionen" i bilen för två helger sedan så bestämde vi oss för att gå all in och helt enkelt testa. Om det nu är så himla bra, ja då vill jag såklart testa och se själv.


Mitt mål är väl inte att se så mycket på vikten men om magen (jag har IBS) ger sig samt att min hy blir bättre, ja men då så! Det är nästan samma kost som för de med glutenintolerans, och då jag har några symptom såsom glutenintoleranta så hoppas jag såklart få hjälp med de besvären också.


Första veckan var hemsk, det sticker jag inte under stol med! Jag var på toa och kissade hela tiden (kolhydrater binder vätska, om jag rensar mina kolhydratlager, ja då frigörs mycket vätska som vill ut), jag var trött, GRINIG, nästintill svimfärdig och yr till och från... men, skam den som ger sig! Lagom till helgen försvann symptomen och det kändes bättre, samma helg som jag var på julbord och då valde att släppa allt som heter LCHF, jag åt som vanligt i helgen. Trodde då att mina omställningsbesvär (visst är det ett gulligt ord) skulle komma tillbaka men icke, jag kan erkänna att jag inte går på strikt LCHF, jag ser verkligen inte poängen. Det betyder att jag äter frukt, i mindre mängder än förut men dock, jag äter frukt =)


Det jag inte äter i Kolhydratform är:

*Pasta, ris, bulgur, bovete osv

*Spannmål

*Rotfrukter

*Socker

*Light produkter


Istället så intar jag fett, fett, lite mer fett (jag gillar verkligen inte fett) protein och lite grönsaker... väljer i så stor grad som möjligt omättade fetter såsom fisk, vilt, oljor, avokado och oliver men visst slinker det ner lite gräddost. För om vi säger så här, det enda jag har att se fram emot när sockersuget kickar in (nej, det är inte borta än) är gräddost och minderalvatten :)


Vill ni läsa mer så kan ni gå in på www.kostdoktorn.se där hittar jag iaf mycket inspiration och recept. Jag bakar just nu med mandelmjöl, om jag hittar ett riktigt bra recept så lovar jag att lägga ut dethär :)


Puss!

/Jenny

Av Jenny Wigren - 7 december 2011 09:19

Hej alla glada!


Mycket funderingar i huvudet just nu =) Inte direkt komplicerat, just nu far tanken "gud va jag är hungrig" i huvudet, vilket iafs är bra, men för mig en kosntig och lite ny känsla... Lite större och kanske viktigare tankar är hurvida jag ska gå public med bloggen eller inte... :S lite för feg än så länge. Många tror att de har en koll på mig, de som känner mig ABSOLUT och de har de också, men alla andra... är jag redo att presentera mitt "långt-ifrån-klara" resultat?! samtidigt som jag vill att de som vill ska kunna följa mig från scratch... inte lätt, inte lätt! Vi får se, idag blir det iaf ingen länkning till facebook!!


Sen funderar jag ännu mer kring mitt upplägg denna vecka, gillar inte att förlora en hel helg till träning. Jag skulle kunna hålla igång alla 5 dagar nu i veckan men jag är inte där än... nu när nya rutiner iform av jobb ska in och jag håller på och vända mitt dygn... samt att jag har jobb från 8-8 tre dagar i veckan så kan jag erkänna att jag inte ORKAR träna kväll eller morgon alla vardagar :( Men det kommer, jag har som mål att få till det, men som sagt, nu är jag i startgroppen igen och jag är sjukt glad över de pass som blir till. Kanske blir lite hemmaträning ikväll (as if, jag har inte packat en enda flyttlåda än:P)


Men så här har det sett ut än så länge:

Mån: RPM och Balance

Tis: Gym och Core


PLaneringen:

Ons: Vila :(

Tor: Gym och Pump (kommer få abstinens annars!!)

Fre: cardio... men det betyder morgonträning eftersom det är julfest på jobbet (usch, för morgonträning alltså)

Lör+Sön: det mest aktiva lär bli när jag dansar på båten


Väldigt glad över kryssningen och allt mys som kommer bli, lets face it, en dag kommer det bli stenhård diet... då kommer jag sakna dessa tillfällen.

Får ta i mer nästa vecka med både träning och kost.


Återkommer på eftermiddagen med lite mer kring kosten, så får ni veta mer exakt vad jag äter och hur det går med min LCHF satsning.


PUSS!

/Jenny

Av Jenny Wigren - 6 december 2011 14:18

Så, andra dagen på veckan och redan 3 träningstimmar avklarad :)


Igår vart det RPM (spinning) och Body Balance, vart två kanon pass och jag kände verkligen att kroppen fick jobba till max!!


Imorse var det gym, kommer ta ett tag innan jag förstår att jag ska va pigg kl 6.00 Men jag är iaf på plats. Än så länge ligger träningen på en uppbyggande fas, jag kör många reps på 2-3 set för att få rätt kontakt. Mitt mål är att bli grövre men man får ta det för vad det är :)


Dagens pass:

Bröstflyes i kabel, 15 kg 10 x 3

Armhävning, kroppsvikt 10 x 3

Axelpress, 7 kg (har tappat!) 10 x 3

Drag mot haka, stång 5 kg samt kabel vikt 20 kg 10 x 3

Baksida axel, kabel 12.5 kg 10 x 2

Framsida axel, lyft 4 kg 10 x 2

Hamercurl 8 kg 10 x 3

Tricepress m kettlebell 12 kg, sedan 8 kg 10 x 3

Bicepscurl 5 kg stång, 20 kg på kabeln 10 x 3

Dips, gravitron på 30 kg 10 x 3


Dagens kost är väldigt LCHF inspirerad, eller .... enbart LCHF men jag upplever äntlligen att det är bättre! Så sjukt skönt :) Hemskt när man konstant är hundrig och skakig, nu när jag äntligen fått till så måltiderna är regelbundna (eller, ja... typ) så kommer hungern på ett helt annat sätt... Och nu när jag skriver detta så känner jag hur magen mullrar, dags för eftermiddags mellis!!


Bara ladda inför kvällens Core =)


Puss!

/Jenny


PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards