gymjenny

Alla inlägg under september 2014

Av Jenny Wigren - 9 september 2014 13:20

Hej gänget!!


Hur går det för er?! Jag kan va ärlig och erkänna att jag än inte känner av något sug, men sen har jag inte heller utsatt mig för någon situation där det skulle kunna uppstå heller - man får inte va dum ;) Och igår kväll när jag va vrålhungrig innan jag hade hunnit laga middag och ätit (en situation där MÅNGA trillar dit) så valde jag istället en banan... nu vet jag att många inte tycker att bananer är direkt upphetsande men det är helt ärligt inte konsekvenserna som en chokladkaka har i kroppen heller!


Och jag tänkte redan dag 2 ta upp en väldigt viktig sak - nämligen återfall ;) Nu vet jag att ni onekligen är bäst och om ni valt att göra detta så kommer ni också lyckas! Självaklart!! MEN - jag har vart med förr och hur motiverad vi än kan va så finns det 1 000 000 sjukt bra bortförklaringar och jag har nog iaf hört majoriteten av dem (inte för att va bitter). Därför vill jag redan nu ta upp detta med vårt fantastiska psyke som gör att vi tyvärr tänker lite fel... Jag kan inte lova (även om jag vill) att alla kommer klara 100 dagar, men däremot kommer majoriteten lätt att klara 95 dagar under denna period - och hur bra är inte det?! Tänk dig 95 dagar utan socker, alkohol och onödiga kalorier, 95 dagar där du valt att ge kroppen det den behöver och mår bra av, istället för livsmedel som stressar vårt system och helt ärligt inte fyller någon näringsfunktion alls - INGEN!


Det finns en bra saker att ta med sig om ett återfall skulle inträffa, bara för att du valt (ledsen men ingen kan tvinga dig att äta något du inte vill, om du äter eller dricker något under denna perioden som ingår under socker/alkohol så var det för att du gjorde det valet, helt själv!) att äta en godis alt drucikt ett glas vin - se inte det som "nu är allt kört! Jag kan lika gärna fortsätta äta/dricka resten av dagen för jag har ändå misslyckats". Nej du har inte misslyckats, du har gjort ett mindre bra val och de kommande valen är det som bevisar för dig själv om du verkligen vill detta eller inte... Jag tar en liknelse, du är på väg hem och utgår från en del av stan där du inte är allt för ofta. Detta resulterar i att du halvägs hem inser att du kört fel och istället är på väg åt motsatt håll = mindre bra. Då är min fråga - kommer du åka hela vägen till Haparanda innan du gör en U-sväng och kör åt rätt håll eller kommer du att i nästa rondell svänga rätt och åka hem på en gång?!


Om du nu inser att du valt att äta en godis - kommer du då äta upp ALLT i din väg innan du väljer att börja om och starta om din resa med minst 21 dagar utan socker?! Eller är du smart och vänder redan vid första godisbiten?


Det är inte ett misstag som definierar vem du är eller vad du gör - det är vad majoriten av dina val består av som visar dig vem du är.


Jag tänket att vi kanske kunde börja ge varandra lite bra tips - för jag misstänker att de flesta har samma "fallgrop" nämligen mystiden i soffan på kvällarna. Det är i regel då de flesta upplever sug, och ju fler bra alternativ vi kan ge varandra desto mindre risk för oss alla att trilla dit! Perosnligen är min favorit skivat äpple med kanel över - sjukt enkelt och barnsligt gott ;)


 


Sen sist men inte minst, här behöver jag er hjälp med allt från tips till idéer (vill ni inte skriva i kommentarsfältet för att andra inte ska kunna se, skriv det, för då publicerar jag det aldrig utan skriver ut tipset direkt i bloggen,utan namn såklart) av den anledningen att jag sällan har det här problemet - de flesta idag argumentarer inte emot mig och mina "nej tack" ;) Hur gör ni för att lättast slippa argumentationer och "det dåliga samvetet" för att ni väljer att inte dricka alkohol på middagar/fester?! Har ni bra tips, råd eller "så här löser jag det" trix så dela - för jag vet att många tycker denna biten är jobbigast.


I övrigt så har den här dagen gått bra - för fort men bra! Jag har framförallt bemannat receptionen och fixat allt från medlemsfrågor, PT planering och annat fix och trix som ingår i mina arbetsuppgifter. Jag har även hunnit med en företagsklass vid 8 tiden och laddar upp för dagens sista klass kl 16.15 - i alla fall för mig. Dagens arbetspass avslutas med en PT kund. Min lilla arbetsdag kommer med andra ord att hamna på den fantastiska summan 13,5 tim :)  

Då jag för tillfället har STORA problem med att fastna på bild så bjuder jag på en som är 1 år gammalt ;) Smalare och med längre hår men annars samma brud!

Av Jenny Wigren - 8 september 2014 08:24

God morgon!!


Det är riktigt många som hakat på denna utamning - sjukt kul! Min tanke är såklart att vi ska hjälpa varandra, vi gör det tillsammans för då vet jag att vi utan tvekan sätter det ;) Och är det så att någon önskar sluta tidigare eller hoppar på senare så gör det inget ;) Forskningen idag visar att det tar 21 dagar att befästa ett nytt beteende så bara att sluta med socker i 21 dagar kan göra stor skillnad :) Så hur gör vi för att peppa varandra?! Vi använder kommentarsfälten till mina inlägg! Håll koll där om någon skriker efter hjälp eller om du kanske själv behöver motivation eller liknande. Jag ska försöka svara så fort jag ser att jag fått en kommentar eller fråga! Ni får självklart redan nu börja önska er inlägg som kan hjälpa er - önskar ni alternativ till något speceillt eller finns det något annat ni vill att jag skriver om så ni lättare håller er på mattan?


Mitt andra tips så här på morgonkvisten är - se det du kommer få äta istället för att haka upp dig på det du inte ska äta under dessa dagar! För om du helt ärligt går och tänker på en påse godis så kommer du garanterat va dödligt sugen på en påse godis, så tänk istället på frukt, nötter, grönsaker och annat du tycker är gott och fortfarande finns med i din kost. Välj att tänka på det som är bra för dig istället för det du inte vill ha! För gissa vilken av dessa tankebanor som kommer hjälpa dig mest ;)


Min dag har än så länge börjat bra! Denna vecka har jag en arbetsdag på 7 dagar framför mig, vilket iofs inte är något nytt alls - därmot kan jag erkänna att jag redan nu har lite panik inför de kommande releaserna! Nästa måndag ska 3 releaser sitta och jag kan inte börja plugga dem än... :S Jag kan nämligen erkänna att det inte är lätt att plugga in 6 releaser, inte lätt alls! Finns inte hur mycket plats som helst i denna hjärna :P Men att då samtidigt ha de 6 äldre i huvudet går inte. Det betyder att jag måste köra klart alla mina gamla innan jag kan börja plugga in de nya, det gör det hela lite mer spännande ;) Så hur detta ska gå vet jag inte... misstänker att det är sömnen som får vika (även) denna gång!


Veckan ser ut som följer


Måndag:

17.00 GRIT Cardio (sista innan jag kan börja plugga nya)

18.30 Body Combat

19.30 Body Balance


Tisdag:

9.15 Företagsklass

16.15 Body Combat (företagsklass)


Onsdag:

16.15 Core (företagsklass)

18.00 GRIT Strength (sista innan jag kan börja plugga nya)

18.30 Body Combat (sista innan jag kan börja plugga nya)

19.30 Body Balance (sista innan jag kan börja plugga nya)


Torsdag:

11.30 Body Combat (företagsklass, kommer börja exprementera med nya)


Fredag:

PLUGGA RELEASER!


Lördag:

Body Pump (sista innan jag kan börja plugga nya)


Söndag:

B.A.B.Y Runners Team


Och för er som inte riktigt hänger med på relaser och nya program. Les Mills bygger på förkoreograderade program, koreografier som jag ska sätta och kunna utan och innan. Var 3:e månad byts dem och nu är det dags igen... Beroende på vilket koncept jag kör så tar det olika lång tid innan jag sätter det. GRIT går riktigt snabbt och det samma gäller för Body Pump, de tar mig inte allt för många timmar innan de sitter, snittar kanske 1,5 tim för GRIT och 2-3 tim för Body Pump... Resten däremot, oj oj! Med handen på hjärtat så tar det mig runt 8 timmar/koncept innan Body Combat och Body Balance sitter, det betyder 1 arbetsdag vardera - önska mig lycka till ;)


Nu sätter vi sikte mot en ny dag och nya äventyr!! Nya sockerfria äventyr ;)


   

Av Jenny Wigren - 7 september 2014 14:35

Jag har tänkt... Efter att ha läst oändligt många kostdagböcker och hjälpt ännu fler ändra sina kostvanor så är det en sak som alltid slår mig - varför ska det va så svårt att leva utan socker och alkohol?! Det faktum att vi alla (nästan) idag vet att både socker och alkohol påverkar vår hjärna och tickar igång vårt belöningssystem borde inte göra oss mer benägna att vilja överkonsumera dessa livsmedel, det borde snarare avskräcka oss! Jag tänker inte gå in på alla mindre bra egenskaper som både alkohol och socker har på oss, det vet ni redan. Det jag däremot fascineras över är hur lätt de flesta halkar ditt - trots att de inte vill! Om du nu inte har som mål att gå ner i vikt/ öka i vikt på ett sunt sätt/ vill va säker på att du äter mat med bra näring istället för bara energi/ inte tycker det är något fel med ditt socker- alt alkoholintag kan du hoppa längre ner i inlägget ;) om du däremot, som mig, känner lite grann att nu räcker det - då får du gärna fortsätta läsa! :)

Som ni alla kanske läst så är mitt mål framöver att gå upp i vikt, och då finns det två sätt - äta precis allt med högt energiintag (inte bra i längden) eller så får jag äta mycket mer av det jag redan åt innan, och se till att jag ökar både energimängden, men framförallt näringsmängden!! Jag behöver ju fortfarande tillgodose att kroppen får rätt mängd av alla mineraler och vitmaniner. Jag tänker välja det sist nämnda, dessutom för att se till att kroppen inte får i sig en massa onödigt (såsom socker och alkohol) som bara skadar kroppen mer än läker så kommer jag helt att avstå från detta tom 1:a advent. Det blir ca 100 dagar och för att låna min vän/kollegas Nikes mål i våras/somras så är det exakt det jag vill låta alla er som vill va med på också göra... Alltså avstå från godis/läsk/bakverk/snacks och alkohol = tomma kalorier i 100 dagar. Vad säger ni?! Jag kan också ärligt erkänna att jag lite grann kör denna utmaning öppet för att peppa/motivera och stötta mina PT klienter som jag också lagt inget/minimalt intag av socker på - för att visa att det går!

Däremot kommer jag inte leva under nolltolerans från allt socker under den här tiden, i min värld är det inte värt det. Jag kommer personligen äta ketchup, sylt, sockerfri läsk och mörkchoklad. Det jag däremot kommer tacka nej till är allt det som inte alls är kopplat till mat såsom godis, sötsaker, efterrätt, glass, läsk, alkohol, bakverk, rent socker, kakor osv. Mest för att jag vill ta bort bilden av det sociala ätandet/drickandet och även det känslomässiga ätandet... Jag anser inte att någons vardag/dag blir lättare om vi äter godis eller glass. Jag anser inte heller att det ska påverka min omgivning eller ett socialt sammanhang om jag väljer att inte dricka vin/öl. Vill du hänger du på, annars slipper du ;)

I övrigt är det mesta bra med mig, för er som undrat :) jag överlevde ett fantastiskt Super Saturday igår på Globen! En heldag i Les Mills värld och som alltid, årets höjdpunkt för mig!! Dels får jag träna för och se mina idoler inom Les Mills och mina koncept, jag får dessutom träffa saknade och underbara kollegor och vänner från förr!! Jag fick träffa allt från gamla kollegor från Gold's Gym i Sundsvall och SATS i Uppsala + gamla vänner jag gått mina Les Mills utbildningar med <3 fantastiskt!! Energin fanns dessutom för att orka med både RPM #64, Body Pump #91, Body Balance #66 och GRIT cardio #7 så idag är jag mest öm i rumpan efter sadeln och trött. Dock inget som stoppar mig från löpningen idag med B.A.B.Y runners team, idag ska vi springa på asfalt för första gången tillsammans! :)

Och om du fortf funderar på utmaningen och vill hoppa på - så kommer mitt första tips, rensa ut skafferiet från allt sött!! Finns det hemma och suget uppstår blir det bara tuffare, ge dig själv rätt förutsättningar för att lyckas :)

Från Body Combaten som jag igår avnjöt från läktaren!

Nu har jag ca 1 vecka på mig att nöta in alla mina koncept!! Sen smäller det till och vi kör releaser på Magasinet!! Hela v. 38 bjuder på nya koreografier!

PT+

Länkar

B.A.B.Y Runners Team

 

Presentation


Jenny Wigren

Jag är en tjej som älskar träning och hälsa! Min passion ligger i att få andra att vilja träna, fortsätta med sin träning och få mina kunder, vänner, medlemmar och deltagare att må bra! Med den här bloggen vill jag inspirera, motivera, de

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards